Nationalt partnerskab kan være vigtigt initiativ for udsatte unge – men husk også uddannelse
Det er spændende og vigtige takter, regeringen slår an med det nationale partnerskab for udsatte unge, mener analysechef Emilie Damm Klarskov fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Men politikerne bør fortsat huske at give de unge målrettede uddannelsestilbud.

I forbindelse med et topmøde på Marienborg præsenterer regeringen tirsdag et nyt nationalt partnerskab om ”Ungeløftet”.
Formålet med partnerskabet er at lave primært beskæftigelses-rettede initiativer, der skal give gruppen af unge uden job og uddannelse åbninger til et godt arbejdsliv.
43.000 unge mellem 15 og 24 år er uden job og uddannelse. Det samme gælder 30.000 unge mellem 25 og 29 år.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) laver løbende analyser om unge uden job og uddannelse.
Kommentarer fra analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), Emilie Damm Klarskov:
”Det er spændende og vigtige takter, regeringen slår an med det nationale partnerskab for udsatte unge.”
”Udfordringerne for de tusindvis af unge uden job og uddannelse er vedvarende og har efterhånden været det i en lang årrække. Der er brug for, at der bliver gået anderledes til værks, hvis vi for alvor skal lykkes de udsatte unge.”
”Især virksomhederne har mulighed for at spille en helt central rolle for gruppen af unge uden job og uddannelse, hvis de vil. Vigtige succesoplevelser kan være i vente for de unge ude på arbejdspladserne.”
”Vi har længe vidst, at der er 43.000 unge mellem 15 og 24 år, der er uden job og uddannelse. Men vi ved også, at de unges problemer sjældent stopper på deres 25-års-fødselsdag. Derfor er det positivt, at det nationale partnerskab er målrettet unge helt op til 30-års-alderen.”
”Partnerskabet er et godt initiativ, men nok ikke for alle unge. Det er vigtigt, at politikerne også har fokus på, hvordan man kan hjælpe udsatte unge til at få en uddannelse. Mange af de unge har allerede forsøgt sig med en uddannelse, men flere ville kunne gennemføre, hvis de tilbydes ordentlige veje gennem uddannelsessystemet med den rette støtte. For mange unge kan den forberedende grunduddannelse, FGU, være en god trædesten ind i det videre voksenliv.”
Kontakter
Emilie Damm KlarskovAnalysechef
Tlf:27 35 85 95ead@ae.dkJesper KirkbakKommunikationschef
Tlf:50 73 71 34jk@ae.dkLinks
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.
Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Toldfølsom eksport til USA på laveste niveau siden 201819.3.2025 08:18:55 CET | Pressemeddelelse
Den danske vareeksport, der kan rammes af amerikansk told, udgjorde 64 milliarder kroner i 2024, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Det er det laveste niveau siden 2018. Det svarer til 3,1 procent af den samlede danske eksport til alle lande i verden.
Ufaglærtes tilbagetrækningsalder er steget meget mere end akademikeres19.3.2025 01:05:00 CET | Pressemeddelelse
De seneste ti år er tilbagetrækningsalderen steget mest blandt ufaglærte, faglærte og personer med korte videregående uddannelser, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).
Den danske selskabsskat er i den lave ende i OECD17.3.2025 06:05:00 CET | Pressemeddelelse
Danske virksomheder betaler relativt lidt i selskabsskat sammenlignet med en lang række lande i OECD, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Den danske selskabsskat er på niveau med de andre nordiske landes, mens den danske konkurrenceevne er den tredjebedste i verden.
Fem år siden coronanedlukning: Testcentre hjalp mange indenfor på arbejdsmarkedet14.3.2025 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
Jobbet som poder på de mange testcentre under coronapandemien blev vejen ind på arbejdsmarkedet for mange, der før stod uden beskæftigelse, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Før ansættelsen som poder var 59 procent af de ansatte i beskæftigelse. Efterfølgende gjaldt det 78 procent. Seks ud af ti ansatte over 25 år, der ikke var i beskæftigelse før pandemien, var i beskæftigelse i 2024 - længe efter, at testcentrene lukkede. Dermed har testcentrene under coronapandemien vist sig også at være en vellykket beskæftigelsesindsats.
Kvinder passer stadig oftere syge børn – selvom mændene har halet en smule ind8.3.2025 07:05:00 CET | Pressemeddelelse
Selvom mændene lidt oftere end i 2015 bliver hjemme, når deres børn er syge, er det alligevel oftest kvinderne, der bliver hjemme, viser analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) udgiver i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum