Nationalt partnerskab kan være vigtigt initiativ for udsatte unge – men husk også uddannelse
Det er spændende og vigtige takter, regeringen slår an med det nationale partnerskab for udsatte unge, mener analysechef Emilie Damm Klarskov fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Men politikerne bør fortsat huske at give de unge målrettede uddannelsestilbud.

I forbindelse med et topmøde på Marienborg præsenterer regeringen tirsdag et nyt nationalt partnerskab om ”Ungeløftet”.
Formålet med partnerskabet er at lave primært beskæftigelses-rettede initiativer, der skal give gruppen af unge uden job og uddannelse åbninger til et godt arbejdsliv.
43.000 unge mellem 15 og 24 år er uden job og uddannelse. Det samme gælder 30.000 unge mellem 25 og 29 år.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) laver løbende analyser om unge uden job og uddannelse.
Kommentarer fra analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), Emilie Damm Klarskov:
”Det er spændende og vigtige takter, regeringen slår an med det nationale partnerskab for udsatte unge.”
”Udfordringerne for de tusindvis af unge uden job og uddannelse er vedvarende og har efterhånden været det i en lang årrække. Der er brug for, at der bliver gået anderledes til værks, hvis vi for alvor skal lykkes de udsatte unge.”
”Især virksomhederne har mulighed for at spille en helt central rolle for gruppen af unge uden job og uddannelse, hvis de vil. Vigtige succesoplevelser kan være i vente for de unge ude på arbejdspladserne.”
”Vi har længe vidst, at der er 43.000 unge mellem 15 og 24 år, der er uden job og uddannelse. Men vi ved også, at de unges problemer sjældent stopper på deres 25-års-fødselsdag. Derfor er det positivt, at det nationale partnerskab er målrettet unge helt op til 30-års-alderen.”
”Partnerskabet er et godt initiativ, men nok ikke for alle unge. Det er vigtigt, at politikerne også har fokus på, hvordan man kan hjælpe udsatte unge til at få en uddannelse. Mange af de unge har allerede forsøgt sig med en uddannelse, men flere ville kunne gennemføre, hvis de tilbydes ordentlige veje gennem uddannelsessystemet med den rette støtte. For mange unge kan den forberedende grunduddannelse, FGU, være en god trædesten ind i det videre voksenliv.”
Kontakter
Emilie Damm KlarskovAnalysechef
Tlf:27 35 85 95ead@ae.dkJesper KirkbakKommunikationschef
Tlf:50 73 71 34jk@ae.dkLinks
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.
Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Vi føder færre børn, og det er godt nyt for de offentlige finanser6.5.2025 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske kvinder får markant færre børn end tidligere, og det kan have en positiv effekt på statens finanser, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Det skyldes blandt andet, at staten får lavere udgifter til daginstitutioner og skoler.
30.000 unge mellem 25 og 29 år er uden job og uddannelse5.5.2025 07:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Antallet af unge mellem 25 og 29 år, der ikke er i job og heller ikke er i gang eller færdig med en uddannelse, har ligget stille siden 2018, viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Kvinderne i gruppen har ofte psykiske lidelser, mens mændene ofte har en plettet straffeattest.
De rigeste danskere trækker tydelige spor: Fire gange højere klimaaftryk end de fattigste16.4.2025 09:19:46 CEST | Pressemeddelelse
Klimaftrykket fra de rigeste danskeres privatforbrug er markant højere end de fattigstes, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).
Danmarks skattetryk overvurderes i international sammenligning15.4.2025 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark skattetryk ligger nummer fem i OECD, når man blandt andet tager højde for landenes forskellige skattesystemer, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Det betyder, at placeringen er lavere end i OECD’s rå opgørelse.
Liberal Alliances plan vil primært lempe skatten i Nordsjælland, mens 75 kommuner får mindre end gennemsnittet: Se tallet for din kommune27.3.2025 06:06:00 CET | Pressemeddelelse
Stort set alle kommuner vest for Storebælt får mindre end den gennemsnitlige skattelempelse i Liberal Alliances skatteplan, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Partiet vil bruge cirka 33 milliarder kroner på at lempe personskatter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum