Københavns Professionshøjskole

Politi og professionshøjskole ruster lærerstuderende til at hindre digital kriminalitet

Del

Nyt samarbejde skal styrke kommende lærere til at hjælpe børn og forældre ved kriminalitet, krænkelser og ubehagelige episoder på internettet og sociale medier.

Campus Carlsberg, Københavns Professionshøjskole
Campus Carlsberg, Københavns Professionshøjskole

Krænkelser. Svindel. Ulovlig deling af fotos og film. Børn og unge tilbringer mange timer online, og risikoen for at blive udsat for digital kriminalitet stiger.

Derfor har politikredsene i København, Nordsjælland og Københavns Vestegn indgået et samarbejde med Københavns Professionshøjskole for at klæde lærerstuderende på til at støtte elever, der bliver udsat for digital kriminalitet.

Samarbejdet markerer en ny tilgang til forebyggelse, hvor de kommende lærere får værktøjer til at vejlede elever og forældre ved ubehagelige episoder, kriminalitet og andre faldgruber på internettet.

"Børn og unge navigerer dagligt i digitale fællesskaber, men det gør dem også sårbare over for kriminalitet og krænkelser. Med dette samarbejde får lærerstuderende viden og redskaber til at hjælpe eleverne på et tidligt tidspunkt. Det handler om at beskytte vores børn online," siger politikommissær Anja Høpfner, Københavns Vestegns Politi.

I forvejen er politikredsene jævnligt ude med oplæg på skolerne, men nu udvides indsatsen med et målrettet fokus på at styrke lærernes handlekompetencer.

”På Københavns Professionshøjskole ser vi det som et oplagt emne at samarbejde om. Vi har i forvejen fokus på digital dannelse som et centralt element i uddannelsen af fremtiden lærere og pædagoger, og dette tiltag er et godt og oplagt supplement. Med samarbejdet med politiet bliver behovet for digital dannelse konkretiseret for vores studerende,” siger institutchef for læreruddannelsen Lis Madsen, Københavns Professionshøjskole.

Første arrangement løber af stablen

Det første oplæg bliver holdt den 24. januar på Københavns Professionshøjskole, hvor de studerende får en dybere indsigt i den aktuelle digitale kriminalitetsudvikling og konkrete redskaber til forebyggelse. 

Næste oplæg den 19. februar udvides til at rette sig både til studerende fra læreruddannelsen og pædagoguddannelsen.

Mange unge oplever digitale krænkelser

Baggrunden for projektet er aktuel, for ifølge en nylig undersøgelse fra Red Barnet og Trygfonden har hele 69 procent af de 9-17-årige oplevet digitale krænkelser eller ubehagelige episoder online inden for det seneste år – en stigning på 27 procent på få år.

Den type hændelser kan have store konsekvenser for børn og unges trivsel, og lærere kan spille en central rolle i at gribe de unge.

Relateret omtale

’Børn og unges erfaringer med digitale krænkelser og andre ubehagelige oplevelser online,’ Red Barnet og Trygfonden (September 2024)

https://sletdet.redbarnet.dk/wp-content/uploads/2024/09/Boern-og-unges-erfaringer-med-digitale-kraenkelser-og-andre-ubehagelige-oplevelser-online-rapport-2024.pdf

Pressekontakt 

  • Københavns Professionshøjskole – Pressetelefon 23445383 – presse@kp.dk

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye