Muslingefiskerne i Limfjorden: Vi har foreslået en løsning – hvorfor sker der ingenting?
Rigsrevisionen har mandag fremlagt en rapport med skarp kritik af Fiskeristyrelsens kontrol af motorkraften på muslingefartøjer i Limfjorden.
Hos Danmarks Fiskeriforening og Centralforeningen for Limfjorden, der repræsenterer muslingefiskerne i Limfjorden, tager man kritikken til efterretning.
De to foreninger kommer samtidig med en kraftig opfordring til, at der sættes skub i arbejdet med at indføre livemonitorering af motorkraften på fartøjerne, så man får fjernet enhver tvivl om, hvorvidt fiskeriet efter muslinger i Limfjorden foregår lovligt.
Med en simpel teknisk løsning kan man overvåge fartøjernes motorkraft minut for minut, og det vil fjerne enhver diskussion om motorkraften.
- Vi foreslog for mere end et halvt år siden at indføre livemonitorering af fartøjerne. Politikerne tog godt imod forslaget, og vores klare indtryk var, at det var den retning, man ville gå. Men siden er der ikke sket noget, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.
Han understreger, at muslingefiskerne ikke har eller har haft incitament til eller intention om at snyde med motorkraften, men at fiskerne har fulgt alle styrelsens anvisninger.
- Hvis der har været mangler håndhævelsen eller kontrollen fra Fiskeristyrelsens side, skal det naturligvis rettes op. Det afgørende for fiskerne er, at vi fremover undgår enhver tvivl om lovligheden af fiskeriet, siger Svend-Erik Andersen.
Bo Husted Kjeldgaard, der er formand for Centralforeningen for Limfjorden, og som selv fisker muslinger på Limfjorden, er enig.
- Det er uholdbart, at der igen og igen rejses tvivl om, hvorvidt fiskeriet efter muslinger i Limfjorden er lovligt. Vi har intet at skjule og har derfor ingen problemer med, at motorkraften overvåges. Jeg har meget svært ved at forstå, at man ikke for længst er gået i gang med dette arbejde, så vi kan få fjernet enhver usikkerhed om det, siger Bo Husted Kjeldgaard.
Kontakter
Svend Boye ThomsenKommunikationskonsulent
Tlf:24964116sbt@dkfisk.dkUffe TangKommunikationsdirektør
Tlf:+45 28136028ut@dkfisk.dkOm Danmarks Fiskeriforening:
Danmarks Fiskeriforening PO samler de danske fiskere. Det har vi gjort i over 130 år. Med et stærkt samarbejde med lokale fiskeriforeninger og mere end 550 fartøjsmedlemmer er vi en af de største fiskeriforeninger i EU.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Fiskeriforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Fiskeriforening
Fiskerne er dybt bekymrede for Hvidovre Kommunes nye landindvindingsprojekt13.1.2025 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Hvidovre Kommunes nye landindvindings- og stormflodssikringsprojekt vil medføre lige så store negative konsekvenser for havmiljøet som det droppede projekt, advarer formændene for Danmarks Fiskeriforening og København og Omegns Fiskerforening
Der er masser af dansk torsk til nytårsfejringen27.12.2024 11:55:28 CET | Pressemeddelelse
Danskerne kan roligt købe dansk torsk til deres nytårsfest, for faktum er, at der er masser af dem og langt flere, end vi nogensinde selv kommer til at spise
Sunde fiskebestande giver igen fiskekvoter på højt niveau6.12.2024 10:49:18 CET | Pressemeddelelse
Fire afgørende fiskeriaftaler mellem EU, Norge og Storbritannien er nu på plads, og der er udsigt til gode fangstmuligheder for dansk fiskeri i 2025
Danske fiskere er tilfredse med, at Heunicke dropper udskældt trawlrapport28.8.2024 14:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Efter Jyllands-Postens afsløringer dropper Magnus Heunicke nu den omstridte rapport om trawlfiskeriet fra Aarhus Universitet, som er betalt af DN. Det glæder man sig over i Danmarks Fiskeriforening, hvor man ser frem til dialog og samarbejde om at styrke havmiljøet, mens de samtidig opfordrer DN til at følge trop og droppe rapporten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum