Møde om fremtidens samhørighedspolitik – udfordringer og muligheder for Danmark og Europa
Debatten om samhørighedspolitikken efter 2027 er i gang. Der skal i løbet af de nærmeste år udarbejdes et nyt sæt EU-regler, der skal sætte rammerne for samhørighedspolitikken, som finansierer en stor del af den danske indsats på erhvervsfremmeområdet. Tirsdag stiller centrale danske aktører skarpt på, hvilke udfordringer for samfund og erhvervsliv samhørighedspolitikken kan bidrage til at løse, og hvordan vi kan sikre det bedst mulige samspil mellem udfordringer og muligheder i Danmark og i resten af Europa.
Erhvervsstyrelsen er forvaltningsmyndighed for de EU-fonde, der understøtter erhvervsfremme i Danmark, og har på vegne af Europa-Kommissionen inviteret repræsentanter for et bredt udsnit af erhvervslivet i Danmark til møde om, hvordan vi i Danmark kan tilrettelægge politikken og investeringerne til bedst muligt at håndtere de udfordringer, som Danmark, Europa og verden står overfor i de kommende år.
Mødedeltagerne vil komme med deres bud på svar på følgende spørgsmål:
- Hvad er de vigtigste forudsætninger for, at Danmark og EU kan skabe et bedre investeringsklima for bl.a. investeringer i innovation og teknologisk udvikling, og hvordan understøtter samhørighedspolitikken bedst disse forudsætninger?
- Hvilke udfordringer og muligheder for dansk erhvervsliv skal fremtidens samhørighedspolitik understøtte, og hvor er det vigtigst at sætte ind for at udvikle danske SMV’er?
- Hvordan understøtter fremtidens samhørighedspolitik bedst Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses fremadrettede indsats for at styrke produktivitet og bæredygtig vækst i danske SMV’er?
Mødet finder sted tirsdag den 21. januar 2025 fra kl. 10-15 hos Erhvervsstyrelsen på Langelinie i København. Deltagerlisten omfatter repræsentanter fra blandt andet Europa-Kommissionen, Dansk Industri, Dansk Metal, KL samt både interesseorganisationer og NGO’er.
På mødet vil der være to indlæg fra EU-Kommissionen. Sofia Alves, Director DG Regio og Ruth Paserman, Director DG EMPL vil præsentere Europa-Kommissionens centrale politiske prioriteter for fremtidens Europa, og hvilken rolle EU’s Samhørighedspolitik kan spille for lande som Danmark.
Desuden vil Katrine Winding, direktør i Erhvervsstyrelsen, tale om de danske prioriteter, herunder hvordan der arbejdes for at skabe centrale forenklinger for SMV’er, og Christian Motzfeldt, forperson i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, vil præsentere bestyrelsens arbejde med at øge SMV’ernes produktivitet via en række signaturindsatser, og hvordan dette arbejde spiller ind i en europæisk dagsorden.
De efterfølgende rundbordsdrøftelser vil blandt andet fokusere på Europas vigende konkurrenceevne i forhold til USA og Kina, som er beskrevet i Draghi-rapporten, der blev offentliggjort i september 2024 og som anbefaler øgede europæiske investeringer på 750-800 milliarder euro årligt.
Hovedkonklusionerne fra tirsdagens møde vil blive en del af det fremadrettede samarbejde mellem Danmark og Europakommissionen om samhørighedspolitikken efter 2027.
For yderligere information:
Henrik Højlund Christensen
Kommunikations- og pressekonsulent
Erhvervsstyrelsen
Tlf.: 3529 1779 E-mail: Hencri@erst.dk
Om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
”Vi fik både en dygtig kollega og et skub mod en grønnere hverdag”27.12.2024 12:45:25 CET | Pressemeddelelse
Også i globalt orienterede virksomheder kan små indsatser have stor effekt. Da Noble Drilling i Tinglev manglede ekstra hænder til skannings- og arkiveringsopgaver, var løsningen at ansætte Dina Solak i fleksjob. Traditionelt havde virksomheden, som fra lokationen i Tinglev supporterer boreplatforme og skibe med udstyr og reservedele, i vid udstrækning været analog, og kæmpe bunker af papir lå klar til at blive arkiveret. Så der var nok at tage fat på for den nye medarbejder.
”Vi var med til at forme vores egen uundværlige bæredygtighedsmedarbejder”18.12.2024 12:43:05 CET | Pressemeddelelse
Elektrogården kunne godt se, at bæredygtighed og ESG-krav begyndte at fylde mere, når kunderne henvendte sig til dem for at få løst opgaver. De fik derfor tilskud til at ansætte Camilla Stuntz i seks måneder, der under forløbet fik udviklet kompetencer inden for grøn omstilling, som Elektrogården stod og manglede.
”Vi fandt en profil inden for bæredygtighed, vi ikke havde regnet med kunne hjælpe os”12.12.2024 14:22:46 CET | Pressemeddelelse
Det sker ikke så tit, at byggefirmaer ansætter en akademiker til at løse opgaver i virksomheden, men da nye krav om bæredygtighed og særligt ESG pressede sig på, fik BM Byggeindustri A/S gennem indsatsen SMV:Vækstpilot mulighed for at få tilskud til løn til at ansætte en ledig akademiker. Han er i dag fastansat.
”Vi har brug for at kunne tiltrække arbejdskraft fra hele verden”5.12.2024 15:06:17 CET | Pressemeddelelse
Hos DEIF i Skive producerer de højteknologiske styringsløsninger til energiproducerende anlæg på det globale energi- og marinemarked. Virksomheden har i alt 550 medarbejdere fordelt i 13 lande, og alene i Skive er der 33 medarbejdere med andet modersmål end dansk, så når der er behov for at tiltrække nye, højtuddannede kolleger med specialistviden, er det ikke altid tilstrækkeligt med en annonce i den lokale avis eller på en dansk jobportal.
160 mio. kr. skal skaffe flere hænder til virksomhederne26.11.2024 13:13:25 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse investerer 160 mio. kr. i to landsdækkende indsatser, der skal hjælpe særligt udsatte ledige borgere tættere på beskæftigelse og bidrage til at afhjælpe virksomhedernes udfordringer med af skaffe nok arbejdskraft.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum