Finans Danmark

Danskernes interesse for boligkøb har fået comeback i 2024

Del

Danskernes interesse for at låne til boligkøb var større i 2024 end i 2023. I 2024 blev der indhentet 53.026 lånetilbud til boligkøb. Det var særligt i tredje kvartal, at danskerne havde stor appetit for boligkøb. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I 2024 indhentede danskerne 53.026 lånetilbud til boligkøb. Det er knap 9 pct. flere end i 2023. Udviklingen var særligt drevet af danskernes interesse for køb af bolig i tredje kvartal. Her blev der indhentet 15.541 lånetilbud til boligkøb. Det er næsten 25 pct. flere end samme kvartal i 2023 – og det højeste siden 2021.

”Nationalbanken sænkede første gang renten i juni 2024, efterfølgende to gange i tredje kvartal og en sidste gang i december måned. Samtidig har vi i løbet af 2024 oplevet en stigende beskæftigelse i Danmark. Dét kan have gjort det mere attraktivt for danskerne at låne til boligkøb – og givet flere mod på at undersøge mulighederne for at komme på boligmarkedet eller skifte den eksisterende bolig ud. Men interessen for boligkøb lå i 2024 lidt lavere end i 2022 og væsentligt under niveauet i 2020 og 2021, hvor der under Corona-pandemien blev handlet rigtig mange boliger,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Interessen steg i regionerne uden for hovedstaden

I fire ud af fem regioner steg danskernes appetit på boligkøb i 2024, og der blev indhentet 14-15 pct. flere lånetilbud sammenlignet med 2023. Kun i Region Hovedstaden er antallet lånetilbud til boligkøb faldet en anelse i 2024, idet der blev indhentet 3 pct. færre lånetilbud til køb af ejerboliger end i 2023.

”I Region Hovedstaden så vi ekstraordinært mange lånetilbud i de sidste måneder af 2023. Der var i 2023 mulighed for at få skatterabat, hvis boligskatten ville stige som følge af overgangen til de nye boligskatteregler, der trådte i kraft 1. januar 2024. Det gjorde det mere attraktivt at købe og sælge bolig i 2023, hvis der fulgte en skatterabat med, da boligskatten ville være højere for den nye ejer, hvis handlen først blev gennemført i 2024. Især boliger i Region Hovedstaden, fik en højere boligskat med det nye ejendomsskattesystem, og det kan forklare, at vi i Region Hovedstaden ser lidt færre lånetilbud til boligkøb i 2024 end i 2023,” siger Peter Jayaswal.

Læs hele nyhedn og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.

Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye