Finans Danmark indgår i et samarbejde med Oxford University for at få bedre biodiversitetsdata om virksomheder
De næste to år er Finans Danmark en del af et større forskningsprojekt om at forbedre og udvikle data om virksomhedernes biodiversitetsaftryk, som Oxford University står i spidsen for blandt andet i samarbejde med Københavns Universitet. De data skal give banker og kapitalforvaltere et mere reelt billede af virksomhedernes aftryk på naturen – og det er et vigtigt skridt i indsatsen for at integrere naturhensyn både i erhvervslivets og finanssektoren forretningsbeslutninger.
Når naturen og biodiversiteten påvirkes af f.eks. en virksomheds produktion, offentlige infrastrukturprojekter eller naturgenopretningsprojekter, er påvirkningen lokal. Men der finders ikke i dag solide data, der kobler økonomiske aktiviteter med påvirkningen af naturen i et specifikt geografisk område. Det betyder, at der ikke er et optimalt datagrundlag for det arbejde, som virksomheder og finanssektor gør i dag, for at indarbejde hensyn til naturen i forretningen. Derfor har Finans Danmark tilsluttet sig et internationalt forskningsprojekt, som skal bane vejen for solide, brugbare og lettilgængelige biodiversitetsdata.
”Når virksomheder i dag skal vurdere deres afhængighed og påvirkning af naturen, møder de et fragmenteret databillede og det er ofte kun muligt at bruge estimater, som ikke viser den faktiske påvirkning på naturen. Og den usikkerhed gives videre til os i finanssektoren, når der skal gives lån til virksomheder uden solide data om, hvorvidt penge kanaliseres i en mere naturpositiv retning. Det datagrundlag vil vi meget gerne bidrage til at forbedre sammen med Oxford University og en række andre organisationer verden over,“ siger Sinne Backs Conan, Europapolitisk direktør i Finans Danmark, der også har ansvar for biodiversitetsdagsordenen.
Helt konkret skal projektet arbejde med at koble satellitdata, som kan vise og følge naturens tilstand i et givent område til helt konkrete virksomheders aktiviteter og finansielle instrumenter så som grønne obligationer. Projektet bliver struktureret i en række pilotprojekter, som skal undersøge, hvordan satellitdata kan anvendes bl.a. i udformningen af biodiversitetskreditter, vurdering af naturrelaterede finansielle risici, forbedring af biodiversitetsdata om virksomheders værdikæder samt nationale grønne regnskaber. Finans Danmark rolle vil være at bringe bankers og kapitalforvalteres viden og erfaring med i projektet.
Projektet begynder i januar 2025 og løber over to år.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Høringssvar - rapportering af transaktionsdata22.1.2025 09:25:26 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA).
Flere lån til boligkøb i 202421.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I 2024 havde boligejerne appetit på lån til boligkøb, mens efterspørgslen efter lån til omlægninger var på et lavt niveau. Lån med fast rente var det foretrukne, når danskerne skulle låne til boligkøb, mens de variabelt forrentede lån har vundet frem ved omlægninger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Høringssvar - lovforslag om ændring af ligningsloven og afskrivningsloven20.1.2025 11:23:07 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til Skatteministeriet om ændring af ligningsloven og afskrivningsloven (lempelse af beskatningen af løbende ydelser og aktionærlån).
Stor anti-svindel kampagne fortsætter i 202520.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Finans Danmark fortsætter informationskampagnen ”Sikker bank – sammen”. Målet er, at endnu flere bliver klædt på til mødet med de kriminelle, der forsøger at svindle sig til dine penge. Det kræver en sund skepsis. For de kriminelle er konstant presset til at finde på nye metoder.
Danskerne genfandt investeringslysten i 2024: Positivt nettoflow i danske detailfonde for første gang siden 202116.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
2024 var et indbringende år for investorer i danske detailfonde. Særligt fonde med amerikanske aktier havde et godt år, mens fonde med danske og europæiske aktier præsterede mere afdæmpede afkast.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum