Uddannelses- og forskningsministeren rejser til Kina for at tilpasse samarbejde om uddannelse, forskning og innovation
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser til Kina, hvor hun skal mødes med flere kinesiske ministerkollegaer og tilpasse dansk-kinesiske samarbejdsaftaler. Møderne skal også bruges til at drøfte muligheder og udfordringer i det bilaterale samarbejde.
I år er det 75 år siden, at Danmark og Kina indgik diplomatiske relationer. I den periode har begge lande gennemgået markante udviklinger inden for uddannelse, forskning og innovation, og i Kina er udviklingen især accelereret i de seneste år, så landet nu er førende inden for en række områder.
Nu rejser uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund til Kina for at tilpasse de danske samarbejdsaftaler med Kina inden for uddannelse, forskning og innovation. Det sker for at justere samarbejdet til den virkelighed, sektoren befinder sig i. Uddannelses- og forskningsministeren skal blandt andet mødes med de kinesiske undervisnings- og forskningsministre og underskrive samarbejdsaftaler inden for uddannelse, forskning og innovation på nøje udvalgte, fokuserede områder, hvor det dansk-kinesiske samarbejde er til fælles gavn.
Det er blandt andet inden for klimaforandringer, miljøbeskyttelse, bæredygtigt landbrug og fødevarer samt global sundhed. Kina er verdens største udleder af CO2 og derfor en helt central aktør i kampen mod klimaforandringerne. Derudover er Kina også det land, der investerer næstmest i forskning og innovation – kun overgået af USA.
Under besøget vil Christina Egelund også besøge det dansk-kinesiske universitetscenter Sino-Danish Centre (SDC) og møde repræsentanter fra danske virksomheder med forskning- og innovationsindsatser i Kina.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
- I 75 år har Danmark haft diplomatiske relationer med Kina. I løbet af årene har Kina udviklet sig til en global sværvægter, når det kommer til forskning og innovation. På områder som grøn forskning, klimaforandringer, miljø og global sundhed er Kina en vigtig partner – ikke kun for Danmark, men for hele verden. På andre områder som kvante-, rum- og forsvarsforskning skal vi være forsigtige og tænke os om. Det er ingen hemmelighed, at vores to lande ser forskelligt på en række ting, og at vi i Danmark har skærpet vores tilgang til samarbejdet med Kina. I løbet af besøget vil jeg med mine kinesiske ministerkolleger drøfte nuværende og fremtidige udfordringer og muligheder i det bilaterale samarbejde.
Fakta
- Under besøget skal ministeren mødes med den kinesiske undervisningsminister og den kinesiske videnskabs- og teknologiminister, som hun underskriver tilpassede samarbejdsaftaler med.
- På rejsen deltager også rektorer og prorektorer fra Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Syddansk Universitet samt Innovationsfondens direktør og Danmarks Frie Forskningsfonds bestyrelsesformand.
- Ministeren skal desuden besøge det dansk-kinesiske universitetscenter Sino-Danish Centre (SDC) og deltage i et arrangement med danske virksomheder med forsknings- og innovationsaktiviteter i Kina.
- Efter besøget i Kina rejser ministeren til Japan.
For yderligere oplysninger:
Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk
Følg pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Forligstillæg til universitetsreformen: Forligskreds åbner for nye erhvervskandidatuddannelser19.12.2024 16:18:42 CET | Pressemeddelelse
Forligskredsen bag universitetsreformen er enig om nye muligheder for mere fleksible erhvervskandidatuddannelser. Det skal være med til at gøre målet om en tættere kobling mellem universiteter og erhvervsliv til virkelighed.
Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Universiteter er enige om nye fælles principper for anti-chikanepolitik18.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fire nye principper danner grundlaget for en anti-chikanepolitik, der skal gøre det tydeligere for studerende og ansatte, hvad der er acceptabelt på universiteterne, og hvad man kan forvente af sin institution, når politiske dagsordener giver anledning til stærke holdninger og ophedede diskussioner.
Danmark tilslutter sig kampen mod skrot i rummet17.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmark tilslutter sig den internationale erklæring ”Zero Debris Charter”, der skal begrænse mængden af rumskrot. Der er brug for nye mål og principper for bæredygtighed i rummet, så vi ikke risikerer at miste kritisk teknologi, lyder det fra uddannelses- og forskningsministeren.
Uddannelses- og forskningsministeren er rejst til Bruxelles for at drøfte Europas konkurrenceevne29.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er rejst til Bruxelles, hvor hun blandt andet skal drøfte Mario Draghis rapport om Europas konkurrenceevne, der giver anbefalinger til, hvad Europa skal gøre for at undgå at sakke bagud i forhold til Kina og USA.
Regeringen skruer markant op for investeringer i rummet med ny 10-årig rumstrategi18.11.2024 10:01:03 CET | Pressemeddelelse
En fordobling af det frivillige bidrag til det europæiske rumagentur (ESA) skal styrke forskning, innovation og teknologiudvikling inden for den danske rumsektor og gøre det muligt for Danmark at spille en større rolle i rummet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum