Jobcenter-samarbejde sætter skub i ansættelserne: Autisme er ingen hindring for Mads på Regionshospitalet Randers
Mads Jørgensen har autisme, og han er én blandt flere medarbejdere på Regionshospitalet Randers, der er blevet ansat som følge af et samarbejde med Jobcenter Randers. Samarbejdet bidrager til at sikre arbejde til jobsøgende, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
Mads Jørgensen har autisme, og han har fundet sig godt til rette på Regionshospitalet Randers. Her arbejder han som ufaglært serviceassistent, og det er derfor ofte ham, der suser rundt med alt fra mad og sengelinned til klude og mopper, når der skal leveres forsyninger til hospitalsafdelingerne.
- Jeg synes, det er fedt at køre med forsyningsvogne og lægge varer på plads. I sommer vandede jeg også æbletræer og passede krydderurter, og det passer mig rigtig godt med et aktivt arbejde, fortæller Mads Jørgensen, der arbejder i hospitalets serviceafdeling.
For at vise hensyn og sikre et godt samarbejde har han selv været med til at planlægge sine arbejdsopgaver, og delvist også hvornår de skal løses. Og det har været gavnligt for både Mads og kollegerne.
- Det giver mig ro og overblik, når jeg har faste rutiner, så det betyder meget for mig, at jeg selv har været med til at planlægge mit skema. Så ved jeg og mine kolleger, hvilke arbejdsopgaver jeg har, og det hjælper jo os alle i dagligdagen, fortæller han.
Oprindelig startede Mads Jørgensen med at arbejde 20 timer om ugen, men i løbet af efteråret har han både fået flere arbejdstimer og større ansvar, og det har smittet positivt af på hele serviceafdelingen.
- Det har været enormt positivt at følge udviklingen for Mads, og han har virkelig vist os, at vi alle kan lære noget af at tænke anderledes. Hans struktur og tilgang til opgaverne har faktisk været med til at forbedre vores drift, fortæller Serviceleder Jan Andie.
Samarbejde hjælper jobsøgende i arbejde
Mads Jørgensen er én blandt flere medarbejdere, der er blevet ansat på hospitalet som følge af et projektsamarbejde med Jobcenter Randers. Samarbejdet hjælper med at finde arbejde til jobsøgende, som af forskellige årsager har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
- Vi har stort fokus på at skabe plads til alle på arbejdsmarkedet, og samarbejdet giver mennesker med særlige behov mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet i et tempo og med opgaver, der passer til dem. På den måde skaber vi meningsfulde jobmuligheder, og samtidig får virksomheder som Regionshospitalet Randers medarbejdere, der bidrager med stor værdi i hverdagen, siger Tine Arensbach, der er centerleder i Virksomhedsservice og Rekruttering på Jobcenter Randers.
Mads Jørgensen var en af de første, der blev ansat på Regionshospitalet Randers på baggrund af samarbejdet. Siden hans ansættelse i maj har flere fulgt efter, og i øjeblikket er der 8 aktive ansatte i jobordningen.
- Vi er den næststørste arbejdsplads i Randers Kommune, og det er vigtigt for os at tage socialt ansvar og hjælpe borgere i arbejde. Samtidig er projektet med til at understøtte, at vores kerneopgave samlet set bliver løst på en god måde, så vi er rigtig tilfredse med samarbejdet, der gavner alle parter, fortæller sygeplejefaglig direktør Mette Bærentsen fra Regionshospitalet Randers.
De ansatte i jobordningen er ansat efter almindelige overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår.
FAKTA: Samarbejdet kort fortalt
Samarbejdet mellem Regionshospitalet Randers og Jobcenter Randers sørger for beskæftigelse til jobsøgende, som har brug for lidt ekstra støtte eller tilpasning på arbejdsmarkedet. Det sker via såkaldte CSR-jobs.
- CSR står for Corporate Social Responsibility og henviser til virksomheders og organisationers sociale ansvar.
- CSR-jobs, også kaldet småjobs, hjælper med at sikre arbejde til jobsøgende, der har brug for en håndsrækning for at få foden ind på arbejdsmarkedet.
- CSR-jobs egner sig til afgrænsede eller mindre opgaver.
- En CSR-jobber kan frigøre tid, så andre medarbejdere kan fokusere på kerneopgaver.
- En CSR-jobber kan f.eks. arbejde med registreringsopgaver, kontoropgaver, køkkenopgaver, serviceopgaver, oprydning og klargøring og meget andet.
- På Regionshospitalet Randers er en CSR-jobber ansat efter almindelige overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår.
Virksomheder og arbejdspladser, som har brug for hjælp til rekruttering af medarbejdere, kan altid kontakte Center for Virksomhedsservice og Rekruttering via www.randers.dk/virksomhedsservice
Nøgleord
Kontakter
Rasmus VilladsenKommunikationsmedarbejder
Tlf:24 37 35 97ravill@rm.dkMette BærentsenSygeplejefaglig direktørRegionshospitalet Randers
Tlf:78 42 01 03mebaer@rm.dkRegionshospitalet Randers
Regionshospitalet Randers er akuthospital for Kronjylland og Djursland og dækker dermed den nordøstlige del af Region Midtjylland. I hospitalets område er der ca. 215.000 indbyggere. Hospitalet har ca. 200.000 behandlinger årligt og beskæftiger hvad der svarer til ca. 1.900 fuldtidsansatte.
Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Millionstøtte skal hjælpe med at opspore kræft blandt mænd med etnisk minoritetsbaggrund i Region Midtjylland19.12.2024 09:24:11 CET | Pressemeddelelse
Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers har sammen med Aarhus Universitetshospital netop modtaget en million kroner fra Kræftens Bekæmpelse. Pengene går til et forskningsprojekt, der skal få flere mænd med etnisk minoritetsbaggrund til at deltage i kræftscreeninger.
Stor udvidelse af Regionshospitalet Randers skal bygges af LINK Arkitektur og 5E Byg5.12.2024 14:00:00 CET | Pressemeddelelse
LINK Arkitektur og 5E Byg med underrådgiverne INGENIØR’NE og Langebæk har vundet udbuddet på Vita - Regionshospitalet Randers’ kommende udvidelse.
Nyt dialyseafsnit på Regionshospitalet Randers skal bygges af Juul & Nielsen A/S22.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Dialysen på Regionshospitalet Randers skal flytte for at gøre plads til nybyggeriet Vita. Juul & Nielsen A/S skal stå for at færdiggøre byggeriet af et allerede eksisterende råhus, hvor det nye dialyseafsnit skal ligge.
Akutlægehelikopteren overraskede til åbent hus i Grenaa22.9.2024 13:54:47 CEST | Pressemeddelelse
Der var aktiviteter for både børn, unge og ældre, da Regionshospitalet Randers sammen med Præhospitalet holdt åbent hus i Grenaa Sundhedshus søndag. Akutlægehelikopteren lagde også vejen forbi.
Grenaa Sundhedshus og Præhospitalet inviterer til åbent hus11.9.2024 08:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Kom til en dag med viden, indsigt og oplevelser, når Grenaa Sundhedshus i samarbejde med Præhospitalet slår dørene op til åbent hus søndag den 22. september.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum