Dit gamle juletræ kan blive til kompost
Når gaverne er åbnet, julemaden er indtaget og juletræets grønne top er blevet tør og brun, så er det tid til at sige farvel til årets juletræ. I Københavns Kommune opfordrer man københavnerne til at aflevere træet til genanvendelse, så det kan blive til kompost.

Når al pynten er pakket væk, kan dit juletræ stadig gøre nytte. Ligesom de foregående år, indsamler Københavns Kommune juletræerne, så de kan blive genanvendt og lavet om til kompost. Sidste jul indsamlede Københavns Kommune 253 tons juletræer i løbet af december, januar og februar måned. Det svarer til ca. 39.000 juletræer.
Man skal huske, at der hverken må være pynt eller fod på juletræet, når du afleverer det. Hvis juletræsfoden er af træ, må du gerne lade den sidde på.
Bliver til kompost
Juletræerne indgår i komposten og bliver på den måde en del af den muldjord, som man kan hente igen til foråret på byens genbrugsstationer.
Ifølge teknik- og miljøborgmester Line Barfod er julen også en tid, hvor vi skal huske at sortere vores affald.
”Jeg nyder at fejre jul med min familie, men julen er også en tid, hvor vi har et langt større forbrug end resten af året. Derfor er det vigtigt, at vi får sorteret alt det affald, vi står tilbage med, når julen er slut. Det gælder både gavepapir, madaffald og elektronik. Det tørre juletræ kan jo så genanvendes og blive til kompost, hvis vi kommer af med det på den rigtige måde. Når man så henter muldjord på genbrugsstationen til foråret, så er det jo sjovt at tænke på, at det samtidig er et naturligt gensyn med juletræet,” siger hun.
Her skal man stille sit gamle juletræ
Hvis du bor i lejlighed, så er det din vicevært eller affaldsansvarlige, der udpeger en opsamlingsplads, hvor alle beboere skal stille deres juletræer samlet – det kan fx være ved et affaldsrum eller lignende. Når juletræerne er stillet samlet, så skal den affaldsansvarlige bestille afhentning på den digitale selvbetjeningsløsning Nem Affaldsservice på: Nem Affaldsservice (kk.dk)
Der er allerede nu åbent for bestilling af afhentning. Der hentes juletræer fra den 27. december 2024 til og med den 28. februar 2025. Sidste dag for bestilling af afhentning af juletræer er den 23. februar 2025.
Hvis du bor i villa, har du en fast afhentningsdato, som kan ses i Nem Affaldsservice under ’Overblik’. Indtast din adresse og se din afhentningsdato her: Nem Affaldsservice (kk.dk)
Juletræet skal stilles ud til fortov inden kl. 6 om morgenen den pågældende dag, når du bor i villa.
Der hentes kun juletræer fra villaer i januar, men du kan altid aflevere dit juletræ på en af byens 17 genbrugsstationer, hvis du ikke når det i januar.
Hvordan kommer du af med dit juletræ?
- Juletræer skal sorteres som haveaffald.
- Juletræerne bliver til kompost og muldjord, så du kan gense dit juletræ til foråret, når du henter muldjord på genbrugspladsen.
- Træet må maks. være 2 m højt. Hvis det er større, skal du save det i mindre stykker.
- Juletræet skal afleveres uden pynt.
- Der må gerne være fod på juletræet, hvis den er af ubehandlet træ.
- Bor du i lejlighed er det din vicevært eller affaldsansvarlige, der udpeger et sted, hvor juletræerne skal stilles. Viceværten eller den affaldsansvarlige bestiller afhentning via: Nem Affaldsservice (kk.dk)
- Bor du i villa, har du en fast afhentningsdato. Find den i Nem Affaldsservice under ’Overblik’. Indtast din adresse og se din afhentningsdato her: Nem Affaldsservice (kk.dk)
Juletræet skal stilles ud til fortov inden kl. 6 om morgenen den pågældende dag, når du bor i villa. - Du kan altid aflevere dit gamle juletræ på en nær- eller genbrugsstation i byen. Find den nærmeste her: Find din nærmeste genbrugsstation | Affald KBH (kk.dk)
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:2327 8090presse@tmf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Under Copenhagen Sprint kan du nu genbruge din take-away emballage21.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I denne weekend under Copenhagen Sprint kan man aflevere sin genbrugsemballage i en stander 21 steder på cykelruten ved Statens Museum for Kunst, Rådhuspladsen og Runddelen. Indsatsen finansieres af EU-midler og Københavns Kommune står for projektet.
Solskin, sommer og samhørighed – København er klar til sommerens rykind13.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommeren er over os, og det betyder ekstra mange gæster i gaderne og mange arrangementer sommeren igennem. For at håndtere det ekstra tryk skruer Teknik- og Miljøforvaltningen igen i år op for sommerindsatsen med ekstra renhold og tilstedeværelse i bybilledet. Gæster i byens parker, grønne områder og langs havnen opfordres til at udvise hensyn og rykke tættere sammen, så der er plads til alle.
Stort internationalt cykeltopmøde i København sætter fokus på hverdagscykling3.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens verdensstjerner som Mads Petersen og Rebecca Koerner indtager de københavnske gader til Copenhagen Sprint, er Københavns Kommune og den internationale cykelunion, UCI, værter for et internationalt cykeltopmøde om hverdagscykling.
Et nyt partnerskab vil nu sænke klimaaftrykket for nybyggeri i København28.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Kommune har i dag samlet et nyt partnerskab med en fælles vision om at nedbringe klimaaftrykket for nybyggeriet i København. Partnerskabet består af aktører fra hele byggeriets værdikæde, som forener kræfterne for at bidrage til den kommende Klimastrategi 2035. Strategien har som mål at halvere Københavns globale klimaaftryk over de næste ti år, hvor byggeriet udgør en væsentlig andel.
Et København med plads til alle – nye indsatser i udsatte byområder21.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden 2011 har København arbejdet målrettet for at sikre, at byen skal blive en mere blandet og sammenhængende by med attraktive by- og boligområder, som man kan være stolt af. Det er gennemført ved hjælp af politikken for Udsatte Byområder, som blandt har været medvirkende til, at Københavns Kommune ikke længere har byområder på statens liste over parallelsamfund.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum