Før nytårsaften: Stor opbakning til ny fyrværkerilov
Det nye år nærmer sig, og det betyder, at mange danskere igen skal fyrre fyrværkeri af. Men for første gang, er det i år kun tilladt at fyrre af nytårsaften og nytårsdag. En ændring, som danskerne bakker op om, viser en ny undersøgelse.
Der er der endnu engang åbnet op for salget af fyrværkeri, og danskerne har kunne købe farverige raketter, batterier og anden nytårsunderholdning hos autoriserede forhandlere landet over.
Men ikke alt er som det plejer i år. For mens det de seneste mange år har været tilladt at affyre fyrværkeri fra d. 27. december til og med d. 1. januar, så har Folketinget vedtaget en ny lov, der begrænser brugen af fyrværkeri for private til kun nytårsaften og nytårsdag.
Og det er tilsyneladende en regel, der vækker glæde i befolkningen. En ny undersøgelse viser, at hele 83 procent af befolkningen bakker op om den nye lovgivning. Undersøgelsen er lavet af YouGov for Gjensidige.
Skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, håber, at den afkortede affyringsperiode kan være med til at sikre, at færre danskere kommer galt afsted, når de skal håndtere nytårskrudtet.
“Festligt som det er, så er nytåret også en periode, der kan være utroligt stressende for mange både mennesker og dyr. De mange høje brag i dagene op til nytårsaften har været til gene for mange, og de vil helt sikkert være glade for, at perioden nu er indskrænket til kun at vare to dage,” siger hun og fortsætter:
“Samtidig kan man håbe, at den afkortede affyringsperiode også gør, at der kommer færre person- og tingskader. Selvom fyrværkeri er flot og fascinerende, så ved vi, at det kan gå rigtig galt, hvis uheldet er ude.”
Udover at danskerne i år skal vænne sig til, at der er en ny periode for affyring af fyrværkeri at forholde sig til, så skal danskerne også huske, at fyrværkeri kun må købes hos autoriserede forhandlere, ligesom det ikke er tilladt at bestille fyrværkeri fra udlandet. Affyrer man fyrværkeri uden for affyringsperioden kan man få en bøde på 2.500 kr.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af YouGov for Gjensidige blandt 1.031 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.
Gjensidige Hvad mener du om den nye fyrværkerilovgivning, der kun gør det lovligt at affyre fyrværkeri d. 31/12 og 1/1 (helårsfyrværkeri undtaget)? |
|
Jeg bakker op om lovgivningen |
83% |
Jeg er imod lovgivningen |
10% |
Ved ikke |
8% |
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.500 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 36 mia. NOK i 2023, mens forvaltningskapitalen udgjorde 148 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
2024 bød på rekordmange dage med negative elpriser26.12.2024 08:35:00 CET | Pressemeddelelse
Selvom elpriserne tog sig nogle gevaldige hop sidst på året, så betød grøn energi som sol- og vindenergi, at danskerne i 2024 oplevede en stor stigning i antallet af dage med negative elpriser i forhold til året forinden.
Så mange har svært ved at få råd til julegaverne18.12.2024 07:44:00 CET | Pressemeddelelse
4 ud af 10 danskere over 18 år synes, det er svært at få råd til julegaverne, viser ny undersøgelse. Men behøver alle gaver at være nogen, der koster penge?
Trods vintertariffer og dyr strøm: Så mange gør intet for strømbesparelser i hjemmet13.12.2024 07:41:00 CET | Pressemeddelelse
Selvom sæsonen for vintertariffer er begyndt, ændrer mange danskere ikke deres vaner for strømforbrug. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige og NRGi.
Julen giver minus på kontoen: Så få danskere sparer op til jul4.12.2024 07:46:00 CET | Pressemeddelelse
Jul og nytår står for døren, og vi er gået ind i de måneder, hvor vi typisk bruger flere penge end normalt. De større udgifter sidst på året risikerer at give danskerne overtræk på bankkontoen, men det er alligevel kun hver fjerde dansker, der sparer op til køb af julegaver. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige og Sparekassen Kronjylland.
Mange glemmer vigtig ting: Kan få varmeregningen til at stige28.11.2024 07:38:00 CET | Pressemeddelelse
Flere end fire ud af ti danskere glemmer at tjekke om deres radiatorer og varmeinstallationer fungerer optimalt, viser ny undersøgelse. Det kan føre til højere varmeregninger og unødvendig klimabelastning, advarer ekspert.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum