Før nytårsaften: Stor opbakning til ny fyrværkerilov
Det nye år nærmer sig, og det betyder, at mange danskere igen skal fyrre fyrværkeri af. Men for første gang, er det i år kun tilladt at fyrre af nytårsaften og nytårsdag. En ændring, som danskerne bakker op om, viser en ny undersøgelse.

Der er der endnu engang åbnet op for salget af fyrværkeri, og danskerne har kunne købe farverige raketter, batterier og anden nytårsunderholdning hos autoriserede forhandlere landet over.
Men ikke alt er som det plejer i år. For mens det de seneste mange år har været tilladt at affyre fyrværkeri fra d. 27. december til og med d. 1. januar, så har Folketinget vedtaget en ny lov, der begrænser brugen af fyrværkeri for private til kun nytårsaften og nytårsdag.
Og det er tilsyneladende en regel, der vækker glæde i befolkningen. En ny undersøgelse viser, at hele 83 procent af befolkningen bakker op om den nye lovgivning. Undersøgelsen er lavet af YouGov for Gjensidige.
Skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, håber, at den afkortede affyringsperiode kan være med til at sikre, at færre danskere kommer galt afsted, når de skal håndtere nytårskrudtet.
“Festligt som det er, så er nytåret også en periode, der kan være utroligt stressende for mange både mennesker og dyr. De mange høje brag i dagene op til nytårsaften har været til gene for mange, og de vil helt sikkert være glade for, at perioden nu er indskrænket til kun at vare to dage,” siger hun og fortsætter:
“Samtidig kan man håbe, at den afkortede affyringsperiode også gør, at der kommer færre person- og tingskader. Selvom fyrværkeri er flot og fascinerende, så ved vi, at det kan gå rigtig galt, hvis uheldet er ude.”
Udover at danskerne i år skal vænne sig til, at der er en ny periode for affyring af fyrværkeri at forholde sig til, så skal danskerne også huske, at fyrværkeri kun må købes hos autoriserede forhandlere, ligesom det ikke er tilladt at bestille fyrværkeri fra udlandet. Affyrer man fyrværkeri uden for affyringsperioden kan man få en bøde på 2.500 kr.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af YouGov for Gjensidige blandt 1.031 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.
Gjensidige Hvad mener du om den nye fyrværkerilovgivning, der kun gør det lovligt at affyre fyrværkeri d. 31/12 og 1/1 (helårsfyrværkeri undtaget)? |
|
Jeg bakker op om lovgivningen |
83% |
Jeg er imod lovgivningen |
10% |
Ved ikke |
8% |
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.500 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 36 mia. NOK i 2023, mens forvaltningskapitalen udgjorde 148 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Næsten dagligt er der optræk til en ulykke ved overskæringer på jernbanen9.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
De seneste to år er der registreret over 700 forløbere til ulykker ved overskæringer på jernbanenettet, hvor der har været ved at ske en kollision eller påkørsel. Det viser nye tal, som Trafikstyrelsen har udleveret til Gjensidige.
Bank og forsikringsselskab advarer mod dette på udlandsferien8.7.2025 14:31:07 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Sparekassen Kronjylland og Gjensidige, viser, at næsten hver tredje dansker foretrækker at betale med kontanter, når de er på ferie i udlandet. Det kan være en dårlig idé, advarer Sparekassen Kronjylland og Gjensidige.
Mange danskere kender ikke anbefalingerne: Betalinger i udlandet kan give ekstraregning6.7.2025 07:46:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver anden dansker kender ikke deres banks anbefalinger for betaling med kort i udlandet, og det kan føre til en ærgerlig ekstraregning på ferien, lyder advarslen fra Gjensidige og Sparekassen Kronjylland.
Hedebølge resulterer i dehydrering for danske feriegæster3.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens der opleves rekordhøje temperaturer og hedebølge i Europa, er det alfa omega at danskerne husker at drikke rigeligt med væske og sørge for saltbalancen, når de er på ferie. Sådan lyder opfordringen.
Boligkøbere drømmer om et godt energimærke: Men mange boliger lever ikke op til ønskerne2.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun 12 procent af landets boligejere ville vælge et hus med et lavt energimærke, hvis de skulle købe i dag. Men over halvdelen af de danske boliger har energimærke D eller lavere. Det viser en ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum