Omdannelsen af Skovvejen: Blok E er nu tømt, og beboerne er genhuset
77-årige Ruth Hansen var først skeptisk ved tanken om at skulle flytte fra sit hjem gennem 23 år, men takket være en god proces er hun nu faldet til i sin midlertidige bolig. Boligområdet Skovvejen står foran en større forandring som led i den såkaldte parallelsamfundspakke. Totalentreprisen på næsten 400 millioner er netop udbudt.
Blok E på Skovvejen er nu tømt, og de 51 boliger står klar til nedrivningens første etape. Beboerne i 15 lejemål er genhuset, og de resterende er flyttet fra boligafdelingen. Om få år vil området se markant anderledes ud med færre familieboliger og plads til nye ældreboliger og seniorbofællesskaber.
For Ruth Hansen, der har boet på Skovvejen i 23 år, var det ikke uden bekymringer, at skulle pakke sit hjem ned og flytte i en midlertidig bolig.
"Inden genhusningen syntes jeg, det var noget rod at skulle flytte. Alene alt det man har samlet gennem så mange år, skulle nu pakkes ned. Jeg var mildest talt ikke begejstret," fortæller Ruth Hansen.
Heldigvis blev processen lettere, end hun havde frygtet.
Genhusningskonsulent holder snor i processen
Det er sin sag at koordinere flytning og genhusning af 433 af afdelingens lejemål. Derfor har Boligselskabet Kolding, som Skovvejen hører under, gennem sit administrationsselskab Boligkontoret Danmark ansat en genhusningskonsulent, der har en central rolle i at støtte beboeren gennem genhusningsprocessen, hvor det handler om at skabe tryghed for beboerne.
"Helle, som er genhusningskonsulent, sørgede for et godt flyttefirma, og jeg fik ryddet ud i en del ting selv. Jeg ville helst ikke have, at andre skulle gøre det for mig. Og jeg fik hjælp med det praktiske i forhold til indskud til genhusningslejlligheden," siger Ruth.
Ruths nye bolig byder på gode faciliteter som et nyere køkken og viceværterne opsatte persienner i hele boligen. Ruth Hansens egen vaskemaskine og opvaskemaskine er også blevet installeret.
"Det er næsten bedre end det, jeg kom fra, køkkenet er næsten helt nyt. Og så bor jeg ved siden af en veninde. Det har også gjort mig tryg," siger Ruth Hansen.
Et nyt Skovvejen i 2030
Skovvejen er en del af parallelsamfundspakken, der har som mål at omdanne boligområdet til et mere blandet og attraktivt sted at bo, så andelen af familieboliger udgør 40%, og der etableres nye ældreboliger og ungdomsboliger. Der arbejdes desuden på at opføre et seniorbofællesskab.
Boligselskabet Kolding, som Skovvejen hører under, Landsbyggefonden og Kolding Kommune har i fællesskab udarbejdet en ny helhedsplan for området, som blev godkendt af både beboerne og Boligselskabets organisationsbestyrelse sidste år.
Selvom både Ruth Hansen og andre beboere har haft svært ved at forstå, hvorfor boligerne skal rives ned, når de egentlig fungerer helt fint, ser hun frem til de nye boliger. Hun håber at kunne flytte ind i en af de kommende ældreboliger, der skal opføres hvor hendes tidligere lejlighed lå.
"Jeg føler mig hjemme i min midlertidige bolig, men jeg glæder mig til at se, hvordan det nye Skovvejen bliver. Det bliver godt med ældreboliger og en elevator – det kan mange af os have glæde af," slutter Ruth Hansen.
Omdannelsen af Skovvejen forventes at være fuldt gennemført i 2030. I det nye år begynder fraflytningen af de to næste blokke.
Nøgleord
Kontakter
Bjarne OlesenFormand Boligselskabet Kolding
Tlf:21 45 83 06bjol@bdk.dkKatrine Brahl PetersenKonsulent, Boligkontoret Danmark
Tlf:41 74 79 36kabp@bdk.dkBilleder
Boligselskabet Kolding
Boligselskabet Kolding er et alment boligselskab med knap 750 lejeboliger fordelt på 9 boligafdelinger i Kolding og omegn.
Boligselskabet Kolding administreres af Boligkontoret Danmark, der som en foreningsbaseret nonprofitorganisation leverer administration, rådgivning og serviceydelser til mere end 35.000 lejeboliger landet over for både boligselskaber og kommuner.
Følg pressemeddelelser fra Boligselskabet Kolding
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.