Tre år i træk uden et eneste bankrøveri i Danmark
I 2024 blev der ikke begået et eneste bankrøveri i Danmark. Dermed fortsætter den positive tendens fra 2023 og 2022. I stedet er den økonomiske kriminalitet blevet digital – og røverierne foregår oftest via den enkeltes computer eller telefon.
Vi danskere bruger i dag langt færre kontanter end for blot nogle få år siden. Det gælder både for den enkelte og for bankerne. Det er en af de afgørende årsager til, at der for tredje år i træk ikke har været nogen bankrøverier i Danmark i hele 2024. Også angreb mod kontantautomater har været stort set fraværende i de senere år. Kun en enkelt sprængning af en kontantautomat i 2024 ødelægger en ellers pletfri statistik for året, der gik.
”Det er en god nyhed at gå ind i det nye år med. Men vi kan desværre samtidig se, at kriminaliteten i stedet er blevet mere digital i takt med samfundets udvikling. Så det er ikke så overraskende, at de kriminelle følger pengene og nu bruger deres kræfter på at snyde danskerne til at overføre dem fra deres private konti over på de kriminelles,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.
Med den digitale kriminalitet følger også et andet behov for årvågenhed hos os alle.
”Vi skal alle have paraderne oppe og være kritiske overfor de ting, vi bliver præsenteret for. For nutidens bankrøver har ikke en pistol i lommen, men er i stedet bevæbnet med talegaver, som han eller hun bruger til at overbevise intetanende danskere om, at de skal overføre deres penge til en anden konto - nemlig den kriminelles,” siger Michael Busk-Jepsen.
Og her er der særligt ét råd, der er vigtigt at huske:
”Banken, politiet eller hvem den kriminelle udgiver sig for at være, vil aldrig bede dig om at overføre penge til en anden konto. Hvis nogen beder dig om det, skal dine alarmklokker ringe, for så er det bankrøveren, der er på spil, og nu digitalt og i din egen stue,” siger Michael Busk-Jepsen.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Finans Danmark indgår i et samarbejde med Oxford University for at få bedre biodiversitetsdata om virksomheder16.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
De næste to år er Finans Danmark en del af et større forskningsprojekt om at forbedre og udvikle data om virksomhedernes biodiversitetsaftryk, som Oxford University står i spidsen for blandt andet i samarbejde med Københavns Universitet. De data skal give banker og kapitalforvaltere et mere reelt billede af virksomhedernes aftryk på naturen – og det er et vigtigt skridt i indsatsen for at integrere naturhensyn både i erhvervslivets og finanssektoren forretningsbeslutninger.
Danskerne genfandt investeringslysten i 2024: Positivt nettoflow i danske detailfonde for første gang siden 202116.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
2024 var et indbringende år for investorer i danske detailfonde. Særligt fonde med amerikanske aktier havde et godt år, mens fonde med danske og europæiske aktier præsterede mere afdæmpede afkast.
Høringssvar om Energirenoveringspuljen15.1.2025 12:00:00 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar om Energirenoveringspuljen. Det bør gøres så enkelt som muligt for boligejerne at energiforbedre deres hjem, så vi som samfund hurtigere kan komme i mål med den bæredygtige omstilling.
Høringssvar om Varmepumpepuljen15.1.2025 11:30:00 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar om Varmepumpepuljen. Det bør gøres så enkelt som muligt for boligejerne at udskifte deres fyr med en varmepumpe, så vi som samfund hurtigere kan komme i mål med den bæredygtige omstilling.
Danskernes interesse for boligkøb har fået comeback i 202415.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danskernes interesse for at låne til boligkøb var større i 2024 end i 2023. I 2024 blev der indhentet 53.026 lånetilbud til boligkøb. Det var særligt i tredje kvartal, at danskerne havde stor appetit for boligkøb. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum