World Animal Protection Danmark

142 INTERNATIONALE FORSKERE KRÆVER STOP FOR TREMME-DYR I LANDBRUGET

Del

Mere end 1,3 millioner europæiske borgere har skrevet under på forbud mod landbrugsdyr i bure. Nu kræver 142 videnskabsfolk fra hele verden, at EU sætter en stopper for grise, høns og gæs bag tremmer i det europæiske industri landbrug.

For første gang er videnskabsfolk med ekspertise i landbrug og dyrevelfærd gået sammen i et fælles opråb til beslutningstagerne på det europæiske kontinent.

I brevet, der er rettet til toppen af EU-kommissionen under ledelse af kommissionsformand Ursula vJanon der Leyen, opfordrer forskere og professorer fra hele verden, Europas top-politikere til at forbyde burdyr under overskriften ‘End The Cage Age’.
Det er samme budskab som mere end 1,3 millioner borgere i EU-landene også har skrevet under på.

“Vi støtter den europæiske underskriftsindsamling, fordi det videnskabelige argument mod landbrugsdyr bag tremmer er klart: Industridyr har et dårligt liv med alt for lidt plads, hvor de er berøvet deres grundlæggende behov. Der er andre og langt bedre alternativer, og vi opfordrer derfor EU-kommissionen til at efterkomme det vi ved, er det eneste rigtige, nemlig at ingen landbrugsdyr fremover skal lide i bure”, skriver de 142 dyre-videnskabsfolk, der kommer fra hele verden. Flest fra det europæiske kontinent, men også professorer og forskere fra USA, Canada, Hong Kong og Australien er blandt medunderskrivere på opråbet til EU.

Det mest fremtrædende navn på listen er den britiske dyreadfærds-ekspert, antropologen Jane Goodall, der er Fredsambassadør i FN og blandt andet kendt for sine videnskabelige undersøgelser af chimpansers adfærd og intelligens.
“Stadigt mere videnskabelig forskning understøtter, at selv fugle som høns er sansende væsener, der har følelser, og for eksempel kan opleve både nydelse og frygt,” fastslår Jane Goodall.
“Der er ingen tvivl om, at livet i et lille bur, er forbundet med stor lidelse, og derfor bør EU  sørge for lovgivning, der kan stoppe den grusomme behandling af industridyr,” vurderer den britiske videnskabskvinde Jane Goodall.

Hvert år opfostres mere end 300 millioner grise, høns, køer, gæs, ænder og kaniner under klaustrofobiske forhold i Europas industrielle landbrug. Klemt inde bag tremmer i små bure, hvor de aldrig får opfyldt selv de mest simple fysiske og psykiske behov som kontakt med andre dyr, bevægelse, redebygning og leg.

Danmark vedtog sidste år en ny dyrevelfærdslov, der slår fast, at dyr er sansende væsener, hvis naturlige behov skal respekteres.

Alligevel er det stadig lovligt, at fastlåse søer, der tilbringer en betragtelig del af deres voksenliv fikseret i små tremme-båse, hvor de ikke kan vende sig, og kun lige kan stå oprejst eller ligge ned. Uden mulighed for at kunne gå eller løbe, og uden adgang til halm eller nogen form for adspredelse.

“Videnskabsfolkenes opråb til EU-kommisionen og de næsten 1,4 millioner underskrifter mod burdyr i landbruget, bør være et øjeblikkeligt wakeup call til både EU og Folketinget.

Det er uacceptabelt, at holde sansende og intelligente dyr i bur under de forhold med den viden vi har om dyrs behov og adfærd i 2021,” siger Esben Sloth fra World Animal Protection Danmark.

Om World Animal Protection Danmark:

World Animal Protection har højeste rådgivningsstatus i FN og status som rådgiver for Europarådet.

World Animal Protection Danmark er en del af World Animal Protection International, der har afdelinger i 14 lande.
Blandt andet England, USA, Australien, Kina, Indien, Holland, Brasilien, Italien og Sverige.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

World Animal Protection er en global dyrebeskyttelsesorganisation med kontorer i 14 lande.

Alene i Danmark har World Animal Protection over 50.000 faste støtter og 120.000 følgere på FacebookI over 50 år har organisationen ydet førstehjælp til dyr i katastrofeområder, og dyr i hele verden har nydt godt af World Animal Protections støtter. Dyrebeskyttelsesarbejdet udføres primært på baggrund af private donationer.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum