Er dine dyr bange for fyrværkeri?
Nytårsangst? Har du ikke trænet din hund eller kat op til nytåret? Dyreværnet kommer med gode råd.

Jul og Nytår står for døren og Nytårsaften kan være en skræmmende tid for de firbenede venner, når fyrværkeriet springer om ørene og lydene bliver for høje. Hvert år oplever Dyreværnet dyr der er stukket af hjemmefra på grund af angst. Derfor kommer de her med nogle gode råd til hvordan du måske kan undgå at dit kæledyr bliver for stresset.
Det bedste er naturligvis at sætte ind med træning i rigtig god tid. Men hvis man er én af dem, som ikke har haft mulighed for det, så skal man ikke fortvivle.
Her er Dyreværnets 7 gode råd der kan hjælpe din hund og kat igennem nytåret
- Lad ikke din hund eller kat være alene hjemme. Vær sammen med dit dyr, så du kan hjælpe og berolige.
- Behold snoren på når du går tur med hunden, så den ikke kan sætte i spurt, hvis den bliver bange.
Er din kat vant til at komme udenfor, så hold katten indendørs, så længe der skydes fyrværkeri af. - Gå en lang tur, mens det er lyst udenfor, og lav træningsøvelser. Lav hjernestimulerende inde aktiviteter inden som fx at lade hunden snuse sig frem til gemte godbidder i huset. Så har du hjulpet hunden til at bruge sin krop og hjerne godt, når de høje lyde går i gang.
- Hvor i hjemmet kan dit dyr bedst slappe af? Et rum uden vinduer eller et med mørklægningsgardiner er godt, så dyret er skærmet for lysshowet nytårsaften. Hvis ikke det er muligt, kan du alternativt lave en ’hule’ til dem, som de kan putte og gemme sig væk i. Uanset om det er toilettet eller et soveværelse der er bedst, så gør det hyggeligt og trygt med tæpper og hold dig i nærheden eller sid med det, så dyret føler sig trygt.
- Tænd for musikken, så der er et baggrundslydtæppe, der hjælper med at kamuflere bragene
- Fyld en Kong (tyggelegetøj) med dåsemad og frys den ned. Giv den til hunden, inden fyrværkeriet begynder, så hunden fokuserer på den gode snack fremfor uroen. Der findes tilsvarende legetøj til katte, hvor katten aktiveres ved at få legetøjet til at bevæge sig, så godbidderne falder ud.
- Endelig kan du også rådføre dig hos dyrlægen og få en snak, om hvorvidt angstdæmpende eller beroligende medicin er en løsning, hvis nervøsiteten er særlig stor hos din hund eller kat.
Nøgleord
Kontakter
Salli MORTENSENPresseansvarligAlphahun
Tlf:31127913Salli@Alphahun.dkTina J. HindsboKommunikationschefDyreværnet
Tlf:50603550tina@dyrevaernet.dkLinks
Om Dyreværnet
Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger med internat i Rødovre ved København, tre dyreambulancer og de to mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
Dyreværnet og All Ears arbejder sammen for dyrene2.4.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Dyreværnet har arbejdet sammen med telemarketingvirksomheden All Ears siden 2023. For Dyreværnet har det været vigtigt at finde en partner med samme udgangspunkt og værdisæt, og det handler først og fremmest om at tage aktivt ansvar – og have fokus på samtale fremfor salg.
Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding3.3.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Dyreværnet og Københavns Vestegns Politi indgår ny aftale om herreløse dyr27.2.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med start i februar 2025 har Dyreværnet og Københavns Vestegns Politi indgået en ny 4-årig aftale om håndtering, afhentning og husning af herreløse dyr og notitsdyr. Aftalen bygger på et eksisterende, langvarigt samarbejde.
Ny bekendtgørelse om sund avl blandt hunde er et stort skridt i den rigtige retning26.2.2025 11:06:11 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet var med på råd, da Danmarks første dyrevelfærdsaftale, og herunder initiativet om at kæledyr ikke skal avles til et bestemt udseende, der kan have velfærds- og sundhedsmæssige problemer, blev vedtaget sidste år.
På Bornholm med Kattens Værn3.2.2025 06:30:00 CET | Nyhed
I sidste uge var Dyreværnet afsted sammen med Kattens Værn for at tilse et par store kattehold og få kattene behandlet og neutraliseret, så de ikke fortsat vokser ukontrolleret i antal.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum