Esbjerg Kommune

27 foreninger i Esbjerg Kommune kan se frem til tilskud på i alt godt 1,5 mio. kroner i 2025

Del

1.591.100 kr. bliver i 2025 uddelt fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje til gavn for 27 foreninger i hele kommunen. Kultur & Fritidsudvalget har fordelt næste års tilskud til en lang række projekter, som især tilgodeser børn og unge.

Den fritidskulturelle pulje uddeles fortrinsvist til børn- og ungeforeninger. Foto: Esbjerg Kommune.
Den fritidskulturelle pulje uddeles fortrinsvist til børn- og ungeforeninger. Foto: Esbjerg Kommune.

27 foreninger i Esbjerg Kommune kan til næste år se frem til at få et økonomisk tilskud på i alt 1.591.100 kr. Pengene skal give forholdene for foreningernes medlemmer et løft i form af enten nye eller renoverede anlæg eller indkøb af nye rekvisitter til foreningernes aktiviteter. Midlerne kommer fra kommunens fritidskulturelle pulje, som Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune netop har godkendt fordelingen af for 2025.

Udvalget har givet tilskud fra den fritidskulturelle pulje til en række foreninger med aktiviteter inden for bl.a. sport og idræt, spejderliv og amatørteater. Tilskuddene går blandt andet til renovering af el og lys, fornyelse af vintersikring, renovering af en udendørs ridebane, nyt tag, en ny bålhytte, udskiftning af sikkerhedshegn og udvidelse af fitnesslokaler. Tilskud til indkøb af blandt andet bordtennisborde, musikinstrumenter, førstehjælpsdukker og sceneborde er der også blevet plads til i årets fordeling af puljemidler.

Opbakning til foreningslivet

- I Kultur & Fritidsudvalget er vi rigtigt glade for at kunne bakke op om kommunens foreningsliv med støtte fra den fritidskulturelle pulje. De mange gode aktiviteter, som foreningerne under Esbjerg Idrætsråd, Fritidskulturelt Samråd i Esbjerg Kommune og Esbjerg Amatørteater Råd tilsammen står for, fortjener al den opbakning, de kan få. Sammen kan vi skabe rammer for det gode fritidsliv for alle i vores kommune, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose.

Fokus på børn og unge

Udvalget har i år fået 54 ansøgninger om tilskud. 36 ansøgninger falder inden for de principper for fordeling, som gælder for midlerne fra den fritidskulturelle pulje, og heraf har det været muligt at imødekomme 27.

Midlerne fra den fritidskulturelle pulje fordeles fortrinsvist til foreninger for børn og unge og til foreninger, der ikke har modtaget tilskud året før. Samtidig sikres der ved fordelingen en geografisk spredning i hele kommunen, ligesom hver forening kun kan få tilskud til én ansøgning.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 26 74 40 53

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Billeder

Den fritidskulturelle pulje uddeles fortrinsvist til børn- og ungeforeninger. Foto: Esbjerg Kommune.
Den fritidskulturelle pulje uddeles fortrinsvist til børn- og ungeforeninger. Foto: Esbjerg Kommune.
Download

Vedhæftede filer

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt liv i Kongeåen9.12.2024 16:22:05 CET | Pressemeddelelse

Et af landets største naturprojekter er klar til at omdanne 780 ha landbrugsjord til natur og genslynge den gamle Kongeå. Det betyder store gevinster for både vandmiljø, klima og biodiversitet. Med et samlet budget på 137 mio. kr. og 5 års forberedelse står LIFE Naturprojekt Kongeåen på tærsklen til realisering. De tekniske undersøgelser er afsluttet, finansieringen er på plads, alle marker er kortlagt, og jorden er takseret. Det er nu, der skal laves aftaler med de 60 landmænd, som i dag ejer jorden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye