Høje skattefrie fradrag ved udlejning i både Danmark og udlandet
Nye regler åbner for midlertidige bundfradrag ved udlejning gennem bureauer – også for fritidsboliger i EU-lande. Fradragene gælder allerede fra 2023, men kræver dokumentation for udlejning via et bureau med indberetningspligt.

Nye regler giver i 2023, 2024 og 2025 mulighed for at opnå høje skattefrie bundfradrag ved udlejning af fritidshuse, biler, både og campingvogne – både i Danmark og udlandet. Det kræver dog, at udlejningen sker via en platform, der er indberetningspligtig, uanset om platformen faktisk har indberettet oplysningerne til skattemyndighederne i hjemlandet.
Det er velkendt, at hvis man lejer sin fritidsbolig ud i Danmark gennem et bureau, der har indberettet det til skattevæsenet, så er de første 46.100 kr. i 2024 skattefri. Derudover skal man kun medregne 60% af den overskydende del som kapitalindkomst, og skatten på den overskydende indkomst ligger mellem 25% og 42%, afhængigt af størrelsen af kapitalindkomsten. Tilsvarende er der et bundfradrag på 11.500 kr. i 2024 ved udlejning af benzin- og dieselbiler, både og campingvogne, og et højere fradrag på 21.600 kr. for udlejning af el-, hybrid- eller brintbiler. Igen kræver det, at der er sket indberetning til skattevæsenet.
Selvom indberetningssystemet først forventes at være klart i 2026, gives der i de mellemliggende år en midlertidig adgang til de høje fradrag. Bundfradragenes størrelse afhænger af, hvad der udlejes, fx fritidshus, bil eller campingvogn. Det er heller ikke et krav, at bureauet konkret har indberettet oplysningerne til skattemyndighederne i hjemlandet.
"Det er glædeligt, at 'systembegrænsninger' ikke skal være til hinder for, at man også kan få det høje fradrag ved udlejning af fx fritidsboliger i udlandet, som hvis fritidsboligen var beliggende i Danmark – og vel at mærke allerede fra 2023,” siger Søren Bech, skatteekspert i PwC.
Dokumentation for udlejning
Skattemyndighederne kan dog kræve dokumentation for, at udlejningen er sket gennem et bureau med indberetningspligt. Dette kan eksempelvis være kontoudtog, underretninger fra bureauet eller bekræftelse på, at bureauet er indberetningspligtigt i hjemlandet.
“Når lovforslaget forventeligt bliver vedtaget i januar 2025, vil det være muligt at sende en anmodning til Skattestyrelsen for at få ændret 2023-årsopgørelsen, hvis man opfylder betingelserne. Der skal være dokumentation for, at udlejningen er sket gennem et indberetningspligtigt bureau – også selvom oplysningerne ikke er blevet videregivet til de danske skattemyndigheder,” siger Søren Bech.
For 2024 skal man huske at få rettet sin årsopgørelse i marts/april 2025. For 2025 kan man allerede nu rette sin forskudsopgørelse og dermed betale mindre skat næste år.
Nøgleord
Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.800 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi 328.000 PwC'ere i 152 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er.
Succes skaber vi sammen …
Følg pressemeddelelser fra PwC
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra PwC
Nu kommer årsopgørelsen for 2024: Dét skal du være opmærksom på24.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I dag åbner årsopgørelsen for 2024 officielt. Her kan du se, om du får penge tilbage i skat eller står over for en ekstraregning. PwC har samlet en række råd, som du skal være særligt opmærksom på og kan bruge til at kontrollere, om skatteoplysningerne og fradragene for 2024 er korrekte.
PwC opruster på NewLaw-området10.3.2025 09:53:53 CET | Pressemeddelelse
PwC styrker nu sit NewLaw-team yderligere med ansættelsen af en førende ekspert inden for Legal Operations og juridisk transformation. Lena Ernlund Malmberg tiltræder som partner og skal lede PwC's NewLaw-område, som er en del af PwC Legal.
PwC hilser EU's kommende regelforenkling velkommen: Vejen er banet for en mere hensigtsmæssig bæredygtighedsrapportering, som bedre balancerer virksomhedernes konkurrenceevne og fokus på bæredygtige løsninger.27.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har d. 26. februar 2025 fremlagt en såkaldt Omnibus-pakke, der skal forenkle Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), EU-taksonomiforordningen og Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). PwC ser positivt på EU's forenklingspakke, som vil reducere de administrative byrder for virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og samtidig sikre fokus på bæredygtige løsninger.
Topchefer er mindre villige til at acceptere lavere afkast på klimainvesteringer14.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De danske topledere anerkender betydningen af at arbejde med bæredygtighed, men nu falder deres villighed til at acceptere lavere afkast på klimainvesteringer i forhold til tidligere. Samtidig peger de på, at særligt kompleksitet i lovgivning på området er en væsentlig barriere for deres klimaindsats. Det viser PwC’s CEO Survey 2025.
Håndværkerfradraget vender tilbage, og servicefradraget hæves markant i 202512.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra 2025 kan danskerne igen få fradrag for håndværksarbejde i hjemmet og sommerhuset. Samtidig stiger servicefradraget til 17.500 kr. pr. person, hvilket gør det mere attraktivt at få udført serviceydelser i boligen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum