23 millioner kroner til at klæde medarbejdere og ledere i ældreplejen godt på til ældrereformen
Ældrereformen stiller nye krav til medarbejdere og ledere i ældreplejen. Et samarbejde mellem KL, Danske SOSU-skoler og Danske Professionshøjskoler skal sikre, at medarbejdere og ledere i ældreplejen er klædt godt på til at gøre reformen til virkelighed.
I foråret indgik regeringen og et bredt flertal i Folketinget en aftale om en ældrereform, der betyder store forandringer i ældreplejen.
Ældre kan blandt andet se frem til mere selvbestemmelse og faste teams i hjemmet, og medarbejderne får sat deres faglighed fri til at skabe det gode ældreliv.
De nye måder at tilrettelægge og udføre ældreplejen på stiller krav til medarbejdere og ledere i både kommuner og hos private leverandører.
Derfor udmønter Ældreministeriet nu 23,7 mio. kroner til et nyt samarbejde mellem KL, Sundhedsstyrelsen, Danske SOSU-skoler og Danske Professionsskoler til praksisnær kompetenceudvikling og implementeringsstøtte til helhedspleje.
Ældreminister Mette Kierkgaard siger:
- Med ældrereformen får medarbejderne tæt på de ældre mere rum til at bruge deres faglighed. De skal arbejde på nye måder, tværfagligt og med styrket fokus på relationer. Det kræver andre kompetencer, og derfor er kompetenceudvikling hos både medarbejdere og ledere rigtig vigtigt. Jeg er glad for det nye samarbejde mellem KL, Danske SOSU-skoler og Danske Professionsskoler, der netop skal sikre, at medarbejdere og ledere i ældreplejen klædes ordentligt på til de nye opgaver, som reformen bringer med sig.
Midlerne skal sikre efter- og videreuddannelse af medarbejdere og ledere i ældreplejen med fokus på ældrereformens omstilling. KL er tovholder på det nye samarbejde, og Enhed for Ældre og Demens i Sundhedsstyrelsen bidrager også til arbejdet.
Anders Winnerskjold, formand for KL’s Sundheds- og Ældreudvalg med ressortansvar for ældreområdet, siger:
- Med ældrereformen er der lagt op til nye måder at arbejde på for vores mange medarbejdere og ledere i ældreplejen. Det skal de klædes endnu bedre på til, så de får de bedste forudsætninger for at arbejde tværfagligt om at levere helhedspleje. Derfor er vi også glade for, at vi sammen med Danske Professionshøjskoler, Danske SOSU-skoler og Sundhedsstyrelsen har indgået det her samarbejde. Sammen har vi en unik mulighed for at skabe konkrete og varige forbedringer i ældreplejen, der styrker medarbejdernes faglige kompetencer og bidrager til at omsætte ambitionerne i ældrereformen til den lokale hverdag.
Formand for Danske SOSU-skoler Lisbeth Nørgaard siger:
- Hvis vi skal have ældrereformen til at lykkes, er det afgørende vigtigt, at medarbejderne i ældreplejen har de rette kompetencer – både dem, der er derude i dag og dem, der tager uddannelserne fremover. Det vil dette samarbejde være med til at sikre, da vi giver implementeringsstøtte til dem, der er ude i praksis og dem, der tager vores uddannelser nu og fremover.
Næstforperson for Danske Professionshøjskoler Kristina Kristoffersen siger:
- Med regeringens ældrereform lægges der op til store forandringer i landets ældrepleje. Skal ambitionerne om en mere værdig, nærværende og fleksibel pleje blive til virkelighed, vil det være helt afgørende, at de mange SOSU-hjælpere og - assistenter, sygeplejersker og ergo-og fysioterapeuter, der til dagligt arbejder i landets ældrepleje, har de rette kompetencer til at gennemføre omstillingen af ældreplejen i praksis. Derfor er det enormt positivt, og til stor gavn for landets ældre borgere, at regeringen nu afsætter midler til deres kompetenceudvikling. Vi ser i Danske Professionshøjskoler frem til at påtage os opgaven i et unikt samarbejde med KL, SST, Danske SOSU-skoler.
Kontakter
Ældreministeriets pressevagt
Tlf:2364 4292Følg pressemeddelelser fra Ældreministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ældreministeriet
Alle landets ældre spørges om tilfredshed med hjemmeplejen og plejehjemmet11.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ældreminister Mette Kierkgaard har igangsat den første brugertilfredshedsundersøgelse nogensinde blandt alle ca. 123.000 opgjorte modtagere af hjemmehjælp. Næste år får også alle beboere på landets plejehjem muligheden for at give deres mening til kende.
Private it-virksomheder skal hjælpe med bedre og mindre dokumentation i ældreplejen10.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Netcompany, Microsoft, KMD, Omilon og Systematic skal sammen med kommuner og organisationer i et nyt partnerskab være med til at forenkle og automatisere dokumentation, så medarbejderne i ældreplejen får mere tid til omsorg og pleje.
Hverdagens eksperter skal hjælpe ældrereformen i mål4.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ældre borgere på landets plejehjem og i hjemmeplejen skal have en mere helhedsorienteret og tværfaglig pleje. Det skal et nyt partnerskab bestående af hverdagens eksperter nu hjælpe med at gøre til virkelighed.
71 millioner kroner til ældreomsorgen14.11.2024 20:41:37 CET | Pressemeddelelse
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om fordelingen af midler på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet over de næste fire år. I alt fordeles 850 mio. kroner til nogle af samfundets mest udsatte borgere, heraf 71 mio. kr. til initiativer på ældreområdet.
Demensrejseholdet skal hjælpe otte kommuner og tre friplejehjem med bedre pleje af borgere med demens7.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Brugen af antipsykotisk medicin til mennesker med demens skal mindskes. Det er et af de nationale mål for demens-indsatsen, og 12 ansøgere har nu fået støtte til et læringsforløb med demensrejseholdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum