5 år i spidsen for Danmarks største NGO
Denne december er det fem år siden, Charlotte Slente overtog posten som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.
Det har været en skelsættende tid med store begivenheder, der har haft afgørende betydning for organisationens arbejde. Coronapandemien ramte verdens mest sårbare - ikke mindst mennesker på flugt - særligt hårdt og skabte store udfordringer for det humanitære arbejde. Desuden eskalerede kriserne i bl.a. Ukraine, Myanmar, Afghanistan, Burkina Faso og Mali samt situationen i Mellemøsten, hvilket har tvunget millioner af mennesker på flugt og skabt enorme humanitære behov.
”Når man arbejder i nogle af verdens mest sårbare og konfliktramte områder, er fremtiden svær at forudse. Jeg startede året efter, at verdens ledere underskrev den Globale Flygtningepagt, der skulle forbedre beskyttelsen af og løsninger for verdens flygtninge. Men siden har vi desværre set nogle af de mest katastrofale humanitære kriser bryde ud, og behovet for Dansk Flygtningehjælps arbejde har aldrig været større,” siger Charlotte Slente.
“Det ansvar tager vi meget alvorligt, og derfor er jeg meget stolt af organisationens dygtige medarbejdere og de fantastiske lokale partnerorganisationer, vi samarbejder med, som hver dag gør en forskel for mennesker på flugt,” siger Charlotte Slente.
Selv om coronapandemien satte begrænsninger for mulighederne for at rejse, har Charlotte Slente i de seneste fem år besøgt en lang række af de lande, organisationen arbejder i. Derfor har hun med egne øjne oplevet nogle af de største udfordringer for fordrevne og for humanitært arbejde.
“Vi ser desværre en stigende erodering af respekten for den humanitære folkeret, der gør det langt farligere for organisationer som vores at levere nødhjælp i konfliktzoner. Men i kraft af vores mangeårige tilstedeværelse i mange af verdens konfliktzoner og dybe forståelse af konfliktdynamikker og lokale forhold, er vi fortsat til stede og leverer livreddende nødhjælp og mere langsigtet assistance selv i svære kontekster som Afghanistan, Ukraine, Myanmar, Syrien, Yemen og Sahel,” siger Charlotte Slente.
Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største nødhjælpsorganisation og blandt verdens førende NGO'er med fokus på flygtninge- og fordrivelse. Organisationen har 8000 ansatte i omtrent 40 lande og havde i 2023 en årlig omsætning på knap DKK 3.6 milliarder.
Kontakter
Pressekontakt
Tlf:28 11 67 27press@drc.ngoOm Dansk Flygtningehjælp
Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største NGO. Vi er samtidig en af verdens førende organisationer med speciale i at hjælpe mennesker på flugt. Vi arbejder for verdens flygtninge i 40 lande rundt om i verden.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp
Statement from the Danish Refugee Council on Syrian refugees in Denmark10.12.2024 22:30:11 CET | Pressemeddelelse
The question of returning Syrian refugees to their home country remains deeply complex and sensitive. While recent political developments in Syria have drawn attention, it is critical to emphasize that any return should be voluntary, safe, and informed.
I Gaza er jagten på børnetøj, personlige dokumenter og andre basale fornødenheder med livet som indsats26.11.2024 14:21:00 CET | Pressemeddelelse
En ny rapport fra DRC Dansk Flygtningehjælp sætter fokus på den forværrede humanitære krise i Gaza og de farer, der er forbundet med store mængder ueksploderet ammunition gemt under murbrokkerne.
VOX – et nyt fælles hus for civilsamfundsorganisationer20.11.2024 12:19:09 CET | Pressemeddelelse
10 civilsamfundsorganisationer samler nu kræfterne og skaber et nyt hus for civilsamfundet i Danmark, der både skal styrke fællesskab og samarbejde og skabe større synlighed. Og der er plads til flere.
Dansk Flygtningehjælp fordømmer forbuddet mod at lade UNRWA operere i israelsk-kontrollerede områder29.10.2024 14:20:34 CET | Pressemeddelelse
DRC Dansk Flygtningehjælp fordømmer det israelske parlaments forbud mod at lade UNWRA operere i israelsk-kontrollerede områder (Gaza og Vestbredden inkl. Østjerusalem). Forbuddet træder i kraft i begyndelsen af 2025 og er i strid med FNs charter. Det er et åbenlyst angreb på palæstinensernes rettigheder og på FN og dets grundlæggende principper.
DRC calls for the immediate de-escalation of violence in Lebanon25.9.2024 10:20:38 CEST | Pressemeddelelse
DRC, working both in Gaza and Lebanon, calls for the immediate de-escalation of violence in Lebanon and for the protection of civilians trying to flee.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum