Nostalgisk hygge i julen: Se film fra lokalområdet i gamle dage
Nu kan man opleve lokalhistorie i levende billeder, når Det Danske Filminstituts ’ErindringsBio’ præsenterer otte nye filmpakker med filmklip fra hele landet. Det er gratis online og oplagt til en hyggestund i julen og en snak om gamle dage.

Silderøgning på Bornholm, campingtur på Samsø, frokost i det grønne ved Skagen, cykeltur på Lolland og ringridning i Sønderborg. Disse og mange flere lokalhistoriske filmklip kan man opleve i otte nye filmpakker i Det Danske Filminstituts ErindringsBio.
Genkendelige steder kan nemlig vække minder, og filmpakkerne er som udgangspunkt målrettet mennesker med demens og deres pårørende og plejepersonale. Filmene kan bruges til at bringe erindringer frem og sætte gang i samtaler.
Men alle med lokalhistorisk interesse er meget velkomne til se film på erindringsbio.dk – og udforske Filminstituttets mange andre lokalhistoriske film, man kan finde via et interaktivt landkort på streamingsitet Danmark på film. Filmene er frit tilgængelige og kan ses på computer, tablet og smartphone.
Se filmene i ErindringsBios otte filmpakker:
• Nordjylland
• Midtjylland
• Syd- og Sønderjylland
• Fyn
• Sydhavsøerne
• Sjælland
• København og forstæderne
• Bornholm
Fakta om ErindringsBio
Film, lyd og billeder kan vække minder – og det samme gælder steder, man har været, særligt fra barn- og ungdommen. Det er udgangspunktet for ErindringsBio, der er et non-kommercielt filmtilbud til mennesker med demens, deres pårørende, plejepersonale og frivillige. ErindringsBio rummer korte dokumentariske film fra 1940’erne til 1980’erne om vedkommende emner og med velkendte medvirkende som Dirch Passer, Gunnar Nu Hansen og Bodil Udsen. Fortiden bliver vækket til live i film om hverdagen i byen og på landet i gamle dage, skoletiden, sportsbegivenheder, de kongelige og meget mere.
ErindringsBios nye otte filmpakker med film om forskellige landsdele i Danmark fokuserer på genkendelige steder, centrale byer og lokale erhverv og skikke, der er karakteristiske for lokalområderne.
Til filmene er der udarbejdet spørgeguides, der inspirerer til samtaler om det levede liv.
Det er også muligt at se ErindringsBio i en række biografer landet over. Læs mere her
ErindringsBio er udviklet af Det Danske Filminstitut og flere samarbejdspartnere inden for demensområdet og er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond med 2,45 mio. kr. samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond med 500.000 kr.
Nøgleord
Kontakter
Christine Bøge LejreProjektleder – FormidlingFilmformidling
Tlf:3374 3457christinebl@dfi.dkBilleder






Links
Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Bornholmsk producer udtaget til europæisk talentprogram i Cannes29.4.2025 15:18:16 CEST | Pressemeddelelse
Bornholmske Daniel Mühlendorph er udvalgt som en af Europas 20 mest lovende producere, der skal deltage i Producers on the Move under Cannes Festivalen 13. til 24. maj. Han står bag film som 'Blokhavn', 'Hvor kragerne vender' og 'Krysantemum'.
Find historiske optagelser fra besættelsen fra dit lokalområde29.4.2025 08:46:19 CEST | Pressemeddelelse
I anledning af 80-året for besættelsen lancerer Filminstituttet et nyt interaktivt danmarkskort med historiske filmoptagelser fra besættelsen og befrielsen.
Kultfilm boomer15.4.2025 10:45:56 CEST | Pressemeddelelse
Cinemateket fejrer fra den 18. april til den 28. juni nye og gamle kultfilm – og det publikum, der skaber dem. Mange forbinder kultfilm med gamle, glemte film – men kult kan også opstå her og nu. Et eksempel er den nye Minecraft-film, hvor publikum rejser sig, råber med på replikker og danser i salen. Det peger på en lyst til fællesskab og interaktion – noget, som hjemme-streaming ikke kan tilbyde, men som biografen kan. Under overskriften ’Kult og kitch’ udforsker og genskaber Cinemateket den fortælling.
På spektret 2025: Neurodivergente fortællinger på det store lærred1.4.2025 14:28:33 CEST | Pressemeddelelse
Autisme og neurodivergens er ikke usynlige i årets filmfestival. Fra Verdens autismedag 2. april til 10. maj ruller 'På spektret' over lærredet i Cinemateket.
Ny aftale skal sikre bedre og hurtigere udbredelse af danske kort- og dokumentarfilm31.3.2025 15:59:47 CEST | Pressemeddelelse
Forhandlingerne om en aftale, der skal sikre danske kort- og dokumentarfilm en bedre og hurtigere vej til visning på tv-stationernes platforme, er afsluttet. Parterne – DR, TV 2, Producentforeningen og Filminstituttet – er nået til enighed om en model, der skal følge Filmaftalen 2024-2027.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum