Dansk Metal glæder sig over ny handelsaftale med lande i Sydamerika
Det er gode nyheder, at en handelsaftale med Mercosur-landende i Sydamerika nu er et skridt tættere på at blive til virkelighed.
I dag har Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen på EU’s vegne forhandlet en handelsaftale færdig med de såkaldte Mercosur-lande i Sydamerika: Brasilien, Argentina, Paraguay, Uruguay og Bolivia. Det vækker begejstring i fagforeningen Dansk Metal, som repræsenterer omkring 100.000 medlemmer, der primært arbejder på industriens virksomheder i Produktionsdanmark.
”I en usikker verden har Danmark og Europa i den grad brug for gode venner ude i verden. En handelsaftale med landene i Sydamerika kan blive en kæmpe gevinst for både sikkerhed og danske arbejdspladser. Vi skaber en handelsblok med 750 millioner mennesker, og der er ingen tvivl om, at man i Sydamerika efterspørger mange af de produkter, som dygtige smede, svejsere og industriteknikere producerer ude i Produktionsdanmark. Uanset om det er vindmøller, medicin eller maskiner”, siger Dansk Metals EU-chef Johan Moesgaard Andersen.
Aftalen har mødt modstand fra en række lande i EU som Frankrig og Polen, og særligt de franske bønder har været kritiske over for aftalen. Imidlertid er en handelsaftale som aftalen med Sydamerika godt nyt for Danmark.
”Når vi spørger vores tillidsrepræsentanter i Dansk Metal, så mener fire ud af fem, at handelsaftaler er en fordel for den arbejdsplads, de arbejder på. Der er altså stor opbakning i Produktionsdanmark til, at det bliver lettere at sende kvalitetsvarer fra Danmark og Europa ud i verden. Det er jo faktisk det, vi lever af. Samtidig kan aftalen hjælpe på den helt nødvendige grønne omstilling af Sydamerika. Dels fordi vi kan sende flere vindmøller og mere grøn energiteknologi fra Danmark til Sydamerika, dels fordi vi kan forpligte dem på Parisaftalen og på høje klimaambitioner”, lyder det fra Dansk Metals EU-chef Johan Moesgaard Andersen.
Aftalen skal efterfølgende godkendes af medlemsstaterne i EU og af Europa-Parlamentet.
Kontakter
Johan Moesgaard AndersenEU-chef i Dansk Metal
Tlf:60 60 06 06joma@danskmetal.dkJeppe Hee RømerPressekonsulent
Tlf:29 88 22 24jero@danskmetal.dkFølg pressemeddelelser fra Dansk Metal
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal
400.000 tons CO2 i undergrunden er gode nyheder for klimaet10.12.2024 13:25:00 CET | Pressemeddelelse
Om et år vil der begynde at blive lagret CO2 i Nordsøens undergrund. Det giver gode danske arbejdspladser og vækker glæde i Dansk Metal.
Dansk Metal: Staten sikrer kritisk infrastruktur2.12.2024 12:39:28 CET | Pressemeddelelse
Dansk Metal glæder sig over, at staten har besluttet at overtage aktiemajoriteten i Københavns Lufthavne.
Ny Europa-Kommission er godt nyt for Danmark og Europa27.11.2024 13:33:01 CET | Pressemeddelelse
Den nye Europa-Kommission med Ursula von der Leyen i spidsen er netop blevet godkendt af Europa-Parlamentet i Strasbourg. Det er godt nyt ifølge fagforeningen Dansk Metal, der repræsenterer omkring 100.000 medlemmer i særligt industrien.
Dansk Metal: Den danske industri er en bærende bjælke i vores velfærdssamfund11.11.2024 11:00:32 CET | Pressemeddelelse
Den danske industri giver alle andre brancher baghjul, når det kommer til skatteindtægter, viser en ny analyse fra Dansk Metal. Derfor bør politikerne øge deres fokus på at støtte industrien gennem gunstige rammevilkår og investeringer i uddannelse og teknologi. Det vil samtidig bidrage til at skabe flere arbejdspladser i Danmark.
Dansk Metal: Ikke-vestlige indvandrere har trukket næsten 40 procent af jobfremgangen det seneste år8.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi er afhængige af indvandrere i vores arbejdsstyrke, og derfor er det dybt problematisk, at uddannelse ikke tæller med som beskæftigelse, hvis man søger om permanent ophold eller statsborgerskab i Danmark. En ny analyse fra Dansk Metal viser, at næsten halvdelen af den samlede beskæftigelsesfremgang det seneste år skyldes ikke-vestlige indvandrere. Fraregner man ukrainere, lyder tallet på næsten 4 ud af 10.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum