Tech-fobia? Kæledyrsejere takker nej til gadgets
Ny teknologi er blevet en integreret del af vores liv, bl.a. fordi det letter vores dagligdag – og det er noget, næsten alle danskere tager imod med kyshånd. Men én gruppe er svær at imponere med ”tech-trends”, viser en undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring: Mere end halvdelen af de danske hunde- og katteejere siger nej tak til tekniske løsninger, der ellers vil kunne gøre livet som kæledyrsejer nemmere og mere stressfrit.

Den mest benyttede ”teknologi-gadget” blandt danske kæledyrsejere er et overvågningskamera, viser en undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring. 6 procent af danske hundeejere og 3 procent af katteejerne benytter sig af et kamera.
- Når en gadget kan blive kåret som landets mest benyttede blandt kæledyrsejere med så lave procenter, kunne man spørge, om der er en direkte tech-fobia blandt de danske kæledyrsejere, siger Lotte Evers, marketingchef i Agria.
- Et overvågningskamera kan være en ekstra tryghed, f.eks. hvis du har en hundehvalp, der skal lære at være alene hjemme, eller hvis dit kæledyr måske ikke er helt ovenpå – så er det rart at kunne holde øje med det, mens du er på arbejde. En videooptagelse vil også kunne bruges, hvis du har et kæledyr, der udviser en adfærd, du gerne vil vise til eksperthjælp, siger hun.
Kritiske kæledyrsejere
Den næstmest brugte teknologi-gadget blandt danske hundeejere er en GPS-tracker. Her er det 5 procent af hundeejerne og 3 procent af katteejerne, der benytter en sådan.
- Oftest er det hundeejere, der har valgt en selvstændig race, hvor ejer er bekymret for at hunden kan løbe væk under gåturen, der investerer i en GPS, ligesom et stigende antal jægere er begyndt at benytte en GPS-tracker til deres hund under jagt, siger Lotte Evers, der tilføjer, at den forholdsvis høje indkøbspris på en GPS kan være årsag til, at ”de almindelige kæledyrsejere” endnu ikke er faldet for den type tekniske løsninger.
Hun tror dog ikke, at danske kæledyrsejere som udgangspunkt er negative over for innovative løsninger og tekniske gadgets:
- Ligesom med alle andre former for teknologi er danske kæledyrsejere interesserede i at finde smarte hverdagsløsninger, der kan betale sig i det lange løb; jeg tror blot, de stiller kritiske spørgsmål om behov, formål og gevinster. Det første krav, de fleste stiller til ny teknologi, er, at den skal tjene et klart formål. Det handler nemlig ikke om dyreejernes egen tekniske snilde, da vi oplever en væsentlig stigning i brugere af digital dyrlægerådgivning, der f.eks. indebærer videoopkald via en app, siger Lotte Evers og spørger:
- Hvorfor fravælge den selvrensende kattebakke? Kun 1-2 procent af de adspurgte danske kæledyrsejere synes, at det er så god en idé, at de har taget den til sig, mens hhv. 2 procent af hundeejerne og 7 procent af katteejerne har installeret en elektronisk hunde- eller kattelem i deres dør. Hvis ny teknologi kan gøre livet lettere for mig som kæledyrsejer, hvorfor skulle jeg så ikke benytte mig af de hjælpemidler, der er tilgængelige på markedet?
* Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Extreme på vegne af Agria Dyreforsikring. 442 danske hundeejere og 412 katteejere deltog i undersøgelsen.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:2897 1907anne@orholt.dkLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder

Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Når hunden får noget på tværs2.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde - og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Danmarks sundeste kat er en ”ragdoll”1.4.2025 15:47:44 CEST | Pressemeddelelse
Forsikringsselskab har for anden gang kortlagt de mest almindelige årsager til dyrlægebesøg hos vores katte. Den populære ragdoll-kat indtager pladsen som Danmarks sundeste katterace, mens huskatten i år må se sig henvist til en andenplads. Tag et kig på Top 10-listen over Danmarks sundeste katteracer.
31 procent af danske katte lever deres liv inden døre31.3.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse foretaget på vegne af forsikringsselskabet Agria viser, at 50 procent af yngre danske katteejere lader deres katte tilbringe det meste af deres liv indendørs. Blandt 40-74-årige katteejere lader helt op til 82 procent deres katte bevæge sig frit både inde og ude.
Pas på hunden, for nu er hugormen vågnet28.3.2025 11:37:02 CET | Pressemeddelelse
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader27.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum