”Vi har brug for at kunne tiltrække arbejdskraft fra hele verden”
Hos DEIF i Skive producerer de højteknologiske styringsløsninger til energiproducerende anlæg på det globale energi- og marinemarked. Virksomheden har i alt 550 medarbejdere fordelt i 13 lande, og alene i Skive er der 33 medarbejdere med andet modersmål end dansk, så når der er behov for at tiltrække nye, højtuddannede kolleger med specialistviden, er det ikke altid tilstrækkeligt med en annonce i den lokale avis eller på en dansk jobportal.
For at ruste sig bedre til at tiltrække den rette arbejdskraft, har DEIF deltaget i det EU-støttede projekt ”Kompetencer til et grønt Danmark” som både har til formål at skaffe grønne kompetencer fra ind- og udland til virksomheder over hele landet – og dermed afhjælpe akutte udfordringer med mangel på kvalificeret arbejdskraft – og opkvalificere virksomhedernes kompetencer på rekrutteringsområdet. Det sker f.eks. gennem talenttiltrækningskampagner som ”State-of-Denmark”, som DEIF har været en del af de seneste to år, og gennem målrettede virksomhedsforløb.
”Vi er en virksomhed, som i høj grad har brug for medarbejdere med specialistviden, så den ”pulje”, som vi kan rekruttere talenter fra, er naturligt begrænset. Derfor er det afgørende, at vi fokuserer på at øge vores synlighed og positionere DEIF som en attraktiv arbejdsplads – både lokalt og internationalt. State-of-Denmark-kampagnen har vist sig som en værdifuld platform, som har ført til dialog med spændende profiler fra forskellige lande. Vi lægger stor vægt på at fremhæve de mange kvaliteter og karrieremuligheder, vi kan tilbyde, så potentielle kandidater husker os – også på længere sigt”, udtaler Anders Grube Overgaard, som er HR konsulent hos DEIF.
Intelligente energiløsninger
DEIFs avancerede produkter og løsninger sælges til kunder i hele verden. Løsningerne kan sidde i solcelleanlæg eller i vindmøller, men kan også sørge for pålidelig strømleverance til hospitaler og datacentre, strømstyring ombord på skibe og til marinemarkedet generelt. Løsningerne er med til at håndtere kritisk infrastruktur og skabe balance i elnettet ved at tilføje batteristrøm eller skifte mellem energikilder, når dette kræves. Og den stigende intelligens i systemerne øger behovet for avanceret elektronik. På dette område er DEIF stærke og har løbende behov for topkvalificerede medarbejdere.
”Al udvikling, test og produktion foregår i Skive på vores topmoderne fabrik, som stort set et selvforsynende med energi fra nye varmepumper og solceller på tag og højlager. Vi fokuserer intensivt på bæredygtighed og har et dybfølt ønske om at gøre en særlig forskel i den grønne omstilling med særligt fokus på reduktion af CO2 udledning i hele forsyningskæden. Samtidig gør vi en aktiv indsats for at inspirere og hjælpe vores kunder over på nogle mere bæredygtige løsninger”, fortæller Anders Grube Overgaard.
Fuld fart fremad
Arbejdet med bæredygtighed i DEIF er ikke gået ubemærket hen. Virksomheden har vundet flere priser, blandt andet for forretningsudvikling i forbindelse med etableringen af den nye fabrik og for arbejdet på klima- og miljøområdet. Det har også kastet en prestigefuld ESG-pris af sig, da revisionsfirmaet EY uddelte priser for erhvervsudvikling i Danmark.
”Vi skal fortsætte det momentum, som vi i DEIF oplever lige nu. Derfor er det afgørende, at vi formår at rekruttere de bedste talenter i branchen – både nationalt og internationalt. Vi deltager derfor også i et virksomhedsforløb med Business Region MidtVest, som også er en del af initiativet Kompetencer til et Grønt Danmark. Forløbet har fokus på at styrke vores tilgang til international rekruttering, hvilket giver stor værdi for vores virksomhed. Det er en stor fordel for os, at vi kan drage nytte af de muligheder, som det danske erhvervsfremmesystem tilbyder ”, slutter Anders Grube Overgaard.
Fakta om projektet
"Kompetencer til et grønt Danmark" hjælper danske virksomheder med at få tilført nye efterspurgte kompetencer for at sikre deres fortsatte vækst og Danmarks grønne omstilling. Den nuværende udbredte mangel på arbejdskraft rammer små- og mellemstore virksomheder (SMV'er) særligt hårdt, hvorfor projektet skaber en samlet national indgang til velkvalificeret arbejdskraft gennem tre hovedindsatser:
- Tilknytning af velkvalificeret arbejdskraft, der allerede er i Danmark (ledige akademikere, seniorer og udenlandske studerende)
- Tiltrækning af velkvalificeret arbejdskraft direkte fra udlandet (højtuddannede og faglærte med kompetencer til grøn omstilling)
- Kompetenceudvikling der styrker SMV'er (så ledelse og medarbejdere er i stand til at tiltrække og onboarde velkvalificeret arbejdskraft)
Kompetencer til et grønt Danmark har til formål at skaffe grønne kompetencer fra ind- og udland til SMV’er over hele landet – og dermed afhjælpe akutte udfordringer med mangel på kvalificeret arbejdskraft. Dette gøres konkret ved at iværksætte aktiviteter, der skal skabe kontakt mellem virksomheder og talent i Danmark, tiltrække talent uden for Danmark og gøre virksomhederne klar til at modtage ny arbejdskraft og kompetenceudvikle ledige.
Indsatsen drives af Copenhagen Capacity og er en investering af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, bl.a. finansieret af midler fra Socialfonden (ESF+) og støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Projektet modtager i alt 41 mio. kr. fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Læs mere om tilbud til din virksomhed på Virksomhedsguiden.dk eller kontakt dit lokale erhvervshus.
Om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Møde om fremtidens samhørighedspolitik – udfordringer og muligheder for Danmark og Europa20.1.2025 07:56:04 CET | Pressemeddelelse
Debatten om samhørighedspolitikken efter 2027 er i gang. Der skal i løbet af de nærmeste år udarbejdes et nyt sæt EU-regler, der skal sætte rammerne for samhørighedspolitikken, som finansierer en stor del af den danske indsats på erhvervsfremmeområdet. Tirsdag stiller centrale danske aktører skarpt på, hvilke udfordringer for samfund og erhvervsliv samhørighedspolitikken kan bidrage til at løse, og hvordan vi kan sikre det bedst mulige samspil mellem udfordringer og muligheder i Danmark og i resten af Europa.
”Vi fik både en dygtig kollega og et skub mod en grønnere hverdag”27.12.2024 12:45:25 CET | Pressemeddelelse
Også i globalt orienterede virksomheder kan små indsatser have stor effekt. Da Noble Drilling i Tinglev manglede ekstra hænder til skannings- og arkiveringsopgaver, var løsningen at ansætte Dina Solak i fleksjob. Traditionelt havde virksomheden, som fra lokationen i Tinglev supporterer boreplatforme og skibe med udstyr og reservedele, i vid udstrækning været analog, og kæmpe bunker af papir lå klar til at blive arkiveret. Så der var nok at tage fat på for den nye medarbejder.
”Vi var med til at forme vores egen uundværlige bæredygtighedsmedarbejder”18.12.2024 12:43:05 CET | Pressemeddelelse
Elektrogården kunne godt se, at bæredygtighed og ESG-krav begyndte at fylde mere, når kunderne henvendte sig til dem for at få løst opgaver. De fik derfor tilskud til at ansætte Camilla Stuntz i seks måneder, der under forløbet fik udviklet kompetencer inden for grøn omstilling, som Elektrogården stod og manglede.
”Vi fandt en profil inden for bæredygtighed, vi ikke havde regnet med kunne hjælpe os”12.12.2024 14:22:46 CET | Pressemeddelelse
Det sker ikke så tit, at byggefirmaer ansætter en akademiker til at løse opgaver i virksomheden, men da nye krav om bæredygtighed og særligt ESG pressede sig på, fik BM Byggeindustri A/S gennem indsatsen SMV:Vækstpilot mulighed for at få tilskud til løn til at ansætte en ledig akademiker. Han er i dag fastansat.
160 mio. kr. skal skaffe flere hænder til virksomhederne26.11.2024 13:13:25 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse investerer 160 mio. kr. i to landsdækkende indsatser, der skal hjælpe særligt udsatte ledige borgere tættere på beskæftigelse og bidrage til at afhjælpe virksomhedernes udfordringer med af skaffe nok arbejdskraft.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum