Ny undersøgelse: Danskernes dyr forkæles i julen
Danskernes kæledyr skal også mærke, at det er jul. Det viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring: 64 procent af de danske hundeejere planlægger at forkæle deres hunde lidt ekstra denne jul. Det samme gør hver fjerde katteejer. Men samtidig med at julen hænges op og sættes på bordet, stiger antallet af kæledyr, der kommer alvorligt til skade eller bliver syge, til det dobbelte, advarer forsikringsselskabet.

Hund og kat skal også mærke, at det er jul: Det i sig selv er ikke den store nyhed, eftersom danskerne siden 1848 har skrålet med på ”Sikken voldsom trængsel og alarm” og sætningen ”lænkehunden selv skal have dobbelt sul”. Men ifølge en ny undersøgelse, foretaget for Agria Dyreforsikring, forkæler danske hundeejere oftere deres dyr i anledning af julen end katteejerne gør, og den yngre generation af dyreejere er mere tilbøjelige til at forkæle deres dyr end de ældre kæledyrsejere:
Ifølge undersøgelsen vil 64 procent af danske hundeejere forkæle deres hunde lidt ekstra denne jul. For danske katteejere er det tilsvarende tal 38 procent.
- Børn elsker at fejre alt fra tøjdyr til hunde og katte, og det fortsætter ofte hele livet. Men jo yngre du er, jo større er sandsynligheden for, at du har et kæledyr, der også bliver forkælet med julegaver den 24., siger Lotte Evers, marketingchef i Agria.
Undersøgelsen viser nemlig, at hele 64 procent af kæledyrsejerne mellem 18 og 39 år forventer at fejre julen med deres kæledyr. De ældste generationer er dem, der sjældnest gør noget særligt ud af julefejringen for deres dyr: For de 40-54 årige er det 42 procent, der fejrer jul for hund og kat, mens der er lidt flere af de 55-74 åriges dyr, der må kigge langt efter gaverne: Her er det 29 procent, der forventer at forkæle hund og kat lidt ekstra ved juletid.
Forbered dit kæledyr til jul
Men julen er ikke kun fyldt med glæde. Julens mange aktiviteter, som ofte inkluderer mange gæster, kan gøre kæledyrene forvirrede og ængstelige. Ændringer i hjemmet, såsom julepynt, mange gæster samt såvel blinkende som levende lys, kan stresse og i værste fald skade vores kæledyr.
- Nogle hunde og katte kan blive stressede, mens andre er mere nysgerrige og vil gerne hilse på gæsterne og udforske julepynt og gavepapir. Glubske firbenede kan lide at smage på både julemad og indholdet af slikskålen. Så er det vigtigt at være et skridt foran og være opmærksom, inden ulykken sker, siger Lotte Evers.
For at mindske risikoen for skader og stress i juleferien kan det være en god idé at planlægge og forberede sig på forhånd. Her er nogle tips:
- Prøv at fastholde så mange normale rutiner som muligt for dit dyr, f.eks. ift. måltider og gåture.
- Skab et roligt sted i dit hjem, hvor dit kæledyr kan trække sig tilbage og føle sig tryg.
- Udnyt ferien med ekstra kvaltetstid med dit pelsede familiemedlem.
- En dejlig gåtur med sjov, leg og snuseøvelser reducerer overskudsenergien, inden familie og venner ringer på døren.
Hold øje med juleborde og juleplanter
Juleskinke, sovs og friturefedt indeholder meget salt og fedt, som kan forårsage saltforgiftning. De fleste mennesker ved, at chokolade indeholder theobromin, som er giftigt for hunde, men katte kan også blive alvorligt påvirkede. Rosiner og druer kan føre til akut nyresvigt.
Hund og kat kat kan desuden få opkast og diarre af den fede fløde, så lad dem ikke slikke skålen når mandlen er fundet! Pakkesnore, julepynt og stearinlys er også potentielle farer for vores kæledyr, ligesom nogle juleplanter som f.eks. julestjerner, mistelten og liljer være giftige og bør opbevares uden for rækkevidde.
*Undersøgelsen blev besvaret af 800 hunde- og katteejere og blev gennemført af analysevirksomheden Xtreme på vegne af Agria.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:2897 1907anne@orholt.dkLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder


Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Når hunden får noget på tværs2.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde - og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Danmarks sundeste kat er en ”ragdoll”1.4.2025 15:47:44 CEST | Pressemeddelelse
Forsikringsselskab har for anden gang kortlagt de mest almindelige årsager til dyrlægebesøg hos vores katte. Den populære ragdoll-kat indtager pladsen som Danmarks sundeste katterace, mens huskatten i år må se sig henvist til en andenplads. Tag et kig på Top 10-listen over Danmarks sundeste katteracer.
31 procent af danske katte lever deres liv inden døre31.3.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse foretaget på vegne af forsikringsselskabet Agria viser, at 50 procent af yngre danske katteejere lader deres katte tilbringe det meste af deres liv indendørs. Blandt 40-74-årige katteejere lader helt op til 82 procent deres katte bevæge sig frit både inde og ude.
Pas på hunden, for nu er hugormen vågnet28.3.2025 11:37:02 CET | Pressemeddelelse
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader27.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum