Erhvervshus Midtjylland skal udrulle ny, landsdækkende robotindsat på 50 mio. kr.
Det er netop offentliggjort, at det er Erhvervshus Midtjylland, der bliver landsdækkende operatør på en ny, ambitiøs robotindsats. Sammen med landets øvrige erhvervshuse skal Erhvervshus Midtjylland sørge for, at 50 mio. kr. kommer ud at leve hos 350 virksomheder.
Robotindsatsen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og giver virksomhederne mulighed for at låne og afprøve en robot i op til tre måneder. Det er målet, at mange af virksomhederne ender med at investere i robotterne og dermed øge den samlede produktivitet.
Tilskud til at låne en robot
Vi kender robotterne fra industrigulvet i produktionsvirksomheden, hvor den i sin tid blev født, men der er stadig et stort og uudnyttet potentiale for at automatisere processer særligt i små og mellemstore virksomheder.
Over de næste to år skal 50. mio. kr. gøre det muligt for flere små og mellemstore virksomheder at teste robotternes potentiale af i deres egen virksomhed. Gennem puljen kan virksomhederne nemlig søge om op til 125.000 kr. til at låne og afprøve en fysisk robot i tre måneder:
“Der ligger et kæmpe potentiale i, at SMV’er får gang i automatiseringen, hvor det er muligt. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft, og det problem kan robotterne i mange tilfælde hjælpe med at løse - ligesom de kan frigøre menneskelige ressourcer. Samtidig kan de styrke produktiviteten og konkurrenceevnen. Vi er meget glade for, at vi skal udrulle et initiativ, hvor virksomhederne får lov til at teste, om robotteknologier kan tilføre deres virksomhed værdi. Vi kommer til at arbejde benhårdt for, at flere SMV’er tør kaste sig ud i et roboteventyr,” siger Helle Berthold Rosenberg, direktør for Erhvervshus Midtjylland.
Virksomheder, der får tilskud, vil skulle indgå i et samarbejde med en robotintegrator, som udlåner robotten, hjælper virksomheden med at implementere den og oplærer medarbejderne, så de kan tage robotten i brug.
Tilskuddet på op til 125.000 kr. vil udelukkende gå til at dække virksomhedens omkostninger til robotintegratoren. Når låneperioden er slut, kan virksomheden vælge at købe robotten eller levere den tilbage.
Jydsk Blindrammefabrik blev reddet af robotteknologi
En af de virksomheder, der har kastet sig over robotter, er Jydsk Blindrammefabrik, der fremstiller blindrammer til kunst- og fotoindustrien.
Virksomheden fra Lystrup ved Aarhus løb for nogle år siden ind i en af de helt store udfordringer. De var simpelthen ved at blive ædt op af lønkroner. For at overleve var de nødt til at reducere omkostningerne til løn.
Derfor gennemførte Jydsk Blindrammefabrik en omfattende automatisering af deres produktion, og har selv, bl.a. gennem robotteknologi, udviklet maskiner, rammeudstyr og logistik.
Virksomheden vandt i februar prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2024 efter at have gennemført den imponerende og omfangsrige digitale omstilling.
Ved hjælp af automatisering kan virksomheden nu konkurrere med producenter fra lavtlønslande, hvilket er atypisk for lavteknologiske produkter som blindrammer. Det har medvirket til, at Jydsk Blindrammefabrik i 2021 opnåede en fordobling af deres overskud og en stigning i omsætning på 31 %.
”Vi ville ikke eksistere uden den digitalisering og automatisering, vi har været igennem. Længere er den ikke”, siger CFO og medejer, Klaus Faarvang.
Foruden en stigning i både omsætning og resultatet har omstillingen også betydet øget medarbejdertilfredsheden og skabt et bedre arbejdsmiljø med mindre fysisk belastende arbejdsopgaver.
Fakta
- Indsatsen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
- Der er afsat 50 mio. kr. i perioden 2025-2027.
- Cirka 350 virksomheder kan få tilskud til at låne en robot.
- Indsatsen bliver markedsført under programmet SMV:Digital.
- Gennem SMV:Digital er tilbuddet om tilskud til lån og afprøvning af robot på 125.000 kr. testet af gennem en pilotpulje. Puljen var finansieret med finanslovsmidler og her modtog 40 virksomheder tilskud. Puljen åbner igen 7. april 2025.
Nøgleord
Kontakter
Line BjerreErhvervshus Midtjylland
Tlf:29454246lbj@erhvervshusmidtjylland.dkFølg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland
Nye rapporter sætter fokus på topaktuelt tema om midtjyske ejerledede virksomheder12.9.2024 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervshus Midtjylland har netop lanceret nye rapporter om den midtjyske erhvervsudvikling med særtema om ejerledede virksomheder, generationsskifte og diversitet.
Spil dig klogere på cybersikkerhed med Industriens Fond og Center for Cybersikkerhed hos Erhvervshus Midtjylland3.9.2024 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Er der styr på cybersikkerheden i jeres virksomhed?
Erfaren leder indskiftes på direktørposten i Erhvervshus Midtjylland: Første prioritet er arbejdsmiljøet28.5.2024 09:15:19 CEST | Pressemeddelelse
Mette Højborg er tirsdag morgen trådt ind ad døren som midlertidig direktør i Erhvervshus Midtjylland. Hendes vigtigste opgave bliver at sætte gang i en kulturproces, som skal genoprette et godt og trygt arbejdsmiljø i hele organisationen.
Ny direktør er et af flere initiativer, der skal rette op på kritisable arbejdsforhold i Erhvervshus Midtjylland24.5.2024 10:27:10 CEST | Pressemeddelelse
En enig bestyrelse har torsdag eftermiddag igangsat flere initiativer, der skal medvirke til at genetablere et godt psykisk arbejdsmiljø i Erhvervshus Midtjylland. Blandt disse er en fratrædelsesaftale med direktør Erik Krarup.
Små firmaers krisekorps ringes ned af nødstedte ejere25.1.2024 12:35:40 CET | Pressemeddelelse
Aldrig før har så mange ejere af små firmaer og butikker fået hjælp hos Early Warning, som i 2023. De 112 frivillige rådgivere hjalp 1271 ejere mod 859 i 2022, og tallet forventes at stige i 2024.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum