København har ikke boligområder på parallelsamfundslisten
Københavns Kommune har i mange år udført en markant indsats med at løfte udsatte københavnske boligområder. Indsatsen blev bekræftet sidste år, hvor man for første gang ikke længere havde boligområder på listen over parallelsamfund. Den position fastholder København i 2024.
Mjølnerparken, Aldersrogade og Lundtoftegade er i dag alle områder under en positiv forandring. Men sådan har det ikke altid været. København har i mange år haft udsatte boligområder, som optrådte på statens liste over parallelsamfund. Sådan er ikke længere. To år i træk har København ikke haft nogen boligområder på statens nye liste over parallelsamfund.
”I København har vi i mange år arbejdet målrettet med at udvikle byens udsatte boligområder til gavn for bylivet og beboerne, som alle har mærket og set en mere positiv forandring. Jeg er glad for, at indsatsen også afspejles i listen over parallelsamfund, hvor vi for andet år i træk ikke har boligområder med. Men vi har stadig forebyggelsesområder på listen, så vi skal fortsat investere i at løfte boligområderne i København. Derfor afsatte vi også i vores seneste budget ca. 100 mio. kr. til at styrke indsatsen”, siger overborgmester Lars Weiss.
Blandt kommunens mange indsatser med at løfte de københavnske boligområder i en mere positiv retning tæller bl.a. opgradering og omdannelse af boligområderne, herunder boligsociale indsatser. Det gælder også hjælp til hjemmegående til at komme i job eller uddannelse. Idrætsprojekter og familieindsatser, der hjælper udsatte børn og unge og forebygger kriminalitet. Et kvalitetsløft af dagtilbuddene til gavn for børnene. Det resulterer blandt andet en mere blandet beboersammensætning og en positiv udvikling.
Social-, Bolig- og Ældreministeriet liste over omdannelsesområder, parallelsamfund, udsatte boligområder samt forebyggelsesområder udkommer en gang årligt, og måler bl.a. på indkomst, uddannelse, tilknytning til arbejdsmarked og kriminalitet.
Listen for 2024 viser, at København ikke har fået udpeget nogle områder hverken som udsat boligområder eller parallelsamfund. Men der er udpeget 15 boligområder som forebyggelsesområde. Her optræder Frederiksholm i Sydhavnen for første gang som et forebyggelsesområde. Det skyldes, at andelen af beboere med ikke-vestlig herkomst er steget til over 30%.
FAKTA
- Med Budget 2025 afsatte de københavnske politikere ca. 100 mio. kr. til at sikre en langsigtet, positiv udvikling i de udsatte boligområder. Af disse midler går bl.a. 25 mio. kr. til anlæg og nyt liv til parken ved Bispeengen i Lundtoftegade.
- I 2010 havde Københavns Kommune 10 områder på statens liste over parallelsamfund. Det drejede sig om boligområderne Mjølnerparken, Tingbjerg/Utterslevhuse, Aldersrogade, Bispeparken, Lundtoftegade, Hørgården, Gadelandet/Husumgård, Akacieparken, Blågården og Sjælør Boulevard. I 2022 var Tingbjerg og Aldersrogade ikke længere på listen, og i 2023 blev Mjølnerparken også taget af listen.
- 15 boligområder i København er udpeget som forebyggelsesområde pr. 1. december 2024.
- Aldersrogade
- Tingbjerg/Utterslevhuse
- Hørgården
- Bispevænget m.v.
- Bellahøj
- Bispeparken
- Blågården
- Folehaven
- Gullandsgården m.v.
- Lundtoftegade
- Remisevænget
- Sjælør Boulevard
- Frederiksholm (ny)
- Glumsøparken m.v.
- Stærevej m.v.
Kontakt
For yderligere oplysninger eller kontakt til overborgmester Lars Weiss, kontakt teamleder for presse Simon Kærup, tlf. 2492 6298, mail: el1u @kk.dk
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Det store juletræ bliver tændt på Rådhuspladsen29.11.2024 12:44:00 CET | Pressemeddelelse
Julestemningen har allerede bredt sig i Københavns gader, og første søndag i advent vil det ikoniske juletræ på Rådhuspladsen endnu engang lyse op og samle københavnerne. En tradition, der har bragt lys og glæde i mere end hundrede år.
Kampagne sætter fokus på ubehageligt og ulovligt indhold på nettet21.11.2024 06:04:00 CET | Pressemeddelelse
Københavns Kommunes tryghedsundersøgelse fra i år viser, at en stor del af de unge københavnere mellem 15 og 25 år støder på ubehageligt og ulovligt indhold på sociale medier. Københavns Kommune er nu gået sammen med Københavns Politi, SSP og Red Barnet om en kampagne, som skal styrke børn og unge til bedre at kunne håndtere udfordringen med ubehageligt indhold online.
Københavns Rådhus oplyses i Ukraines farver19.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Den 19. november 2024 er det 1000 dage siden, at Rusland invaderede Ukraine. I den forbindelse vil København Rådhus blive lyst op i de ukrainske nationalfarver blåt og gult. Oplysningen sker for at vise støtte, solidaritet og sympati med Ukraine.
VM-guldvindere i banecykling fejres på Københavns Rådhus den 6. november 20244.11.2024 10:55:35 CET | Presseinvitation
Det danske landshold vandt guld i en række discipliner ved VM i banecykling i oktober. Guldmedaljevinderne fejres på Københavns Rådhus den 6. november kl. 16. Pressen er velkommen.
Almene boliger på vej til unge og familier i Carlsberg Byen30.10.2024 08:55:38 CET | Pressemeddelelse
Københavns Kommune går ekstraordinært ind og støtter et alment boligprojekt med grundkøbslån i Carlsberg Byen. For alt for få almene boliger bliver til virkelighed i hovedstaden, og derfor skal det ikke være sidste gang, at metoden tages i brug, mener overborgmester Lars Weiss og teknik- og miljøborgmester Line Barfod.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum