Psykiatrifondens rådgivning: Nedbrud vækker uro
Psykiatrifondens rådgivere har talt med flere mennesker, der følte angst og uro i forbindelse med nedbruddene, der har forstyrret togtrafik og telefoni.
Har man angst eller er i en periode af sit liv, hvor man er mere udsat eller sårbar, end man plejer, så kan hændelser som de store nedbrud hos TDC og Banedanmark vække en uro eller et angstanfald. Det skete for en del mennesker i forbindelse med nedbruddene torsdag, og det gav flere henvendelser til Psykiatrifondens rådgivning.
“Det var henvendelser fra mennesker, der følte en stærk uro i kroppen og angstfyldte tanker og følelser som reaktion på nyhederne om nedbrud hos TDC og Banedanmark. Og i en tid , hvor vi hører meget om krig og krisekommunikation, svindel, beredskab og hackerangreb, kan det vække stærke følelser og tanker hos nogle”, siger leder af Psykiatrifondens rådgivning Liza Johnson.
Ukendte følelser til overfladen
Når der sker noget uventet og urovækkende, kan nogle følelser og tanker, som man måske ikke kender og ikke er vant til, komme op til overfladen.
“Man kan blive overrasket over sig selv. Det hører vi ofte”, siger LIza Johnson.
Nogle får et reelt angstanfald, hvor de måske mærker hjertet banke hårdt og hurtigt, de sveder og har en uro i kroppen, som de ikke kan kontrollere.
“Vi får af og til henvendelser fra mennesker, der er midt i et angstanfald. Så taler vi stille og roligt med dem og laver måske en vejrtrækningsøvelse sammen med dem i telefonen”, siger Liza Johnson.
Angst er naturlig
Liza Johnson understreger samtidig, at Banedanmark og TDC har meldt ud, at der ikke er grund til at frygte, at nedbruddene skulle skyldes andet end fejl og uheld, som altid kan ske.
Angst er en naturlig del af det at være menneske, og vi føler det alle af og til i forskellige situationer eller sammenhænge. For nogle er angsten så alvorlig i perioder eller hele tiden, at det gør livet og hverdagen svær. Læs mere om angst på Psykiatrifonden.dk
Hvis man føler angst eller uro, så kan man altid ringe eller chatte med Psykiatrifondens frivillige rådgivere. Det er gratis og anonymt, og alle rådgivere har en relevant faglig baggrund for at rådgive om psykiske vanskeligheder.
Nøgleord
Kontakter
Sarah BossPressechef
Tlf:23712688scb@psykiatrifonden.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Nordjyske Jaxstyle samler rekordbeløb ind til Psykiatrifonden7.1.2025 14:13:03 CET | Pressemeddelelse
1.620.769 kroner. Det er rekordresultatet af 13 døgns uafbrudt streaming, hvor seerne fulgte 23-årige Jaxstyle på platformen Twitch og kunne donere penge til Psykiatrifonden. Pengene går blandt andet til at holde natåbent i chatrådgivningen, hvor de sværeste psykiske problemer ofte viser sig.
Nordjysk streamers indsamling runder 1 million30.12.2024 18:10:53 CET | Pressemeddelelse
Den 23-årige streamer Jaxstyle, der for tredje jul i træk samler ind til Psykiatrifonden, er nu oppe over 1 million kroner. Han streamer døgnet rundt og har gjort det siden 2. juledag. De mange penge er med til at redde liv, blandt andet gennem Psykiatrifondens rådgivning, der fortsat kan holde åbent i de vigtige nattetimer.
Jaxstyle streamer i fire døgn til fordel for Psykiatrifonden26.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
For tredje år i træk samler Jacob Krull, også kendt som Jaxstyle, penge ind til Psykiatrifonden. Det gør han med en stream på Twitch, hvor han sender live 24 timer i døgnet fra den 26. til den 30. december. Formålet er at sætte fokus på mental sundhed. Før jul var indsamlingen allerede nået op over 150.000 kroner.
5 gode råd til at skabe en god jul på trods af psykisk sygdom19.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Julen er kendt for at være en hyggelig og rar tid. Dog er det ikke alle, der oplever den sådan. Julen kan være overvældende og stressende og fuld af forventninger. Særligt hvis man har psykisk sygdom inde på livet. Liza Johnson, der er psykoterapeut og leder af Psykiatrifondens rådgivning, giver her gode råd til at håndtere netop dette.
Udredningsret er blevet til tomme løfter13.12.2024 13:29:56 CET | Pressemeddelelse
Nye tal viser, at børn og unge i Danmark endnu engang ikke bliver udredt til tiden. Selvom der de seneste år endelig er kommet penge til en nødlidende psykiatri, har knap 7.000 børn og unge fået brudt deres patientrettigheder i 2024. Det tyder på, at 2024 bliver det værste år nogensinde. Det har enorme konsekvenser for børnene, de unge og deres familier. Vi ser et systemsvigt af dem, der har allermest brug for akut hjælp, mener Psykiatrifonden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum