Menneskerettighedsdag i Operaens Foyer med unge talere og kunstneriske indslag
Det Kongelige Teater markerer menneskerettighedsdag i samarbejde med talerskolen Røst og Institut for Menneskerettigheder ved at give scenen til ti unge talere. På hver deres måde vil de sætte fokus på nogle af de rettighedskampe, som stadig kæmpes rundt om i Danmark.
Den 10. december markerer hele verden menneskerettighedsdag – årsdagen for vedtagelsen af FNs verdenserklæring om menneskerettigheder i 1948. Som optakt til dagen vil ti unge talere sætte emnet på dagsordenen, når de dagen før, den 9. december, går på scenen og tager ordet i Operaens foyer i København
Fra deres personlige ståsteder vil de præsentere nye perspektiver på menneskerettighederne og give et stærkt indblik i nogle af de rettighedskampe, som unge mennesker kæmper med i dagens Danmark.
Hvordan føles det at blive tvangsindlagt på en psykiatrisk afdeling? Hvordan håndterer en kvindelig gamer at blive udsat for seksuel chikane og deep fake porno? Hvilke konsekvenser har det for en ung håndværker at blive kaldt ”fremmedarbejder”, når hun går på arbejde? Og hvad stiller man op med sin kønsidentitet, når samfundet ikke anerkender den?
Det er blot nogle af de menneskeretlige udfordringer, som de ti unge talere vil sætte på dagsordenen.
”Vi er stolte over at kunne give en platform til disse modige unge talere, der kaster lys over vigtige menneskerettighedsproblematikker i dagens samfund. Deres stemmer er afgørende for at skabe positive forandringer for os alle,” siger Peter Grønborg, faglig leder i Det Kongelige Teaters udviklingsafdeling KGL+.
Arrangementet i Operaens foyer er også kulminationen på et intensivt workshopforløb, hvor talerskolen Røst, Det Kongelige Teater og Institut for Menneskerettigheder har styrket de unge taleres retoriske kompetencer og deres viden om menneskerettighederne.
De ti talere er: Bella Vad Pedersen, D, Frederikke Slotsager, Munni Chowdhury, Nagin Ravand, Pern Petri Rejmers, Peter Magnus Rønn, Raheel Chauhan, Viktor Barfod Kristiansen og Xenia Holm
Vært ved arrangementet er debattør Moussa Mchangama, og Institut for Menneskerettigheders direktør Louise Holck holder åbningstalen.
Foruden de ti taler er der også kunstneriske indslag fra Det Kongelige Teaters klassiske kunstarter på programmet. Pianisten Alison Smith og violinisten Tanja Birkelund optræder med et uddrag af klassisk musik fra Schindlers liste, mens solisten Alexander Stæger og solodanseren Stephanie Chen Gundorph Møller fra Den Kongelige Ballet danser et uddrag af en pas de deux fra balletten Blodbryllup. I denne dans repræsenterer manden månen, idet kvinden, der er flygtet fra sit eget bryllup, gør oprør imod patriarkatet.
Læs mere om Menneskerettighedsdag i Operaens Foyer HER
Nøgleord
Kontakter
Thit TaaningPR-studentermedhjælper
ttaa@kglteater.dkFølg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Det Kongelige Operakor og Odense Symfoniorkester fejrer Beethoven18.11.2024 09:40:11 CET | Pressemeddelelse
Sidste år inviterede Det Kongelige Operakor og Odense Symfoniorkester til operagalla i Odense Koncerthus. Nu gentager de succesen i anledning af 200-året for Beethovens ikoniske 9. symfoni.
Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene får internationalt miljømærke18.11.2024 09:29:29 CET | Pressemeddelelse
Det Kongelige Teater kan fejre en ny milepæl i arbejdet med mere bæredygtighed. Teatrets tre huse er nemlig alle blevet certificeret med det internationale miljømærke Green Key.
Pinocchio – årets nye børneforestilling i Skuespilhuset12.11.2024 11:01:45 CET | Pressemeddelelse
Det ikoniske eventyr af Carlo Collodi om en lille dukkes farefulde færd er blevet til en ny, spektakulær børneforestilling på Det Kongelige Teater.
Balkonrundgangen på Gamle Scene nyrestaureret og klar til at modtage publikum8.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Balkonrundgangen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene har gennemgået en større restaurering, og publikum kan nu opleve rummets bemalede vægge, stukudsmykninger og marmorerede bundlister stråle på ny.
Det Kongelige Teater inviterer til samtale om handicap i scenekunsten7.11.2024 12:03:50 CET | Pressemeddelelse
Er repræsentation og ligestilling i scenekunsten utopi? Eller er det muligt at gentænke scenerummet, så der grundlæggende skabes ligestillede forudsætninger for alle, og i så fald hvordan? Det er temaerne, når Det Kongelige Teater d. 14. november i Skuespilhuset inviterer til samtale om handicap i scenekunsten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum