Københavns Kommune skruer op: Flere unge skal have et fritidsjob
Ny målsætning skal sikre flere fritidsjob til unge på kommunale arbejdspladser – en indsats der styrker både deres fremtidsmuligheder og sociale trivsel.
Københavns Kommune tager et vigtigt skridt for at give flere unge en stærk start på arbejdsmarkedet. En ny målsætning skal øge antallet af fritidsjobbere på kommunale arbejdspladser med 50%.
Det skal sikre, at endnu flere unge i alderen 13-17 år får mulighed for at udvikle vigtige kompetencer og opnå erfaringer, der kan bane vejen for et godt arbejdsliv.
”Fritidsjob giver unge mere end blot en lønseddel – det er en investering i deres fremtid. Det giver de unge værdifulde erfaringer, der både styrker deres selvtillid og baner vejen for deres arbejdsliv. Som landets største arbejdsgiver viser vi nu vejen imod flere fritidsjob til vores unge og jeg håber, at det sender et signal til private arbejdsgivere landet over,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jens-Kristian Lütken (V).
”Betydningen af at have et fritidsjob som ung må ikke undervurderes. For mange unge er det første kontakt med arbejdsmarkedet, hvor gode og lærerige erfaringer kan dannes til resten af livet. Det skal vi som kommune selvfølgelig understøtte og bidrage til. Derfor har vi en klar ambition om, at endnu flere unge skal kunne få et fritidsjob på kommunens arbejdspladser,” siger overborgmester Lars Weiss (S).
Flere undersøgelser peger på, at unge med fritidsjob klarer sig bedre end unge, der ikke har et. Unge med fritidsjob præsterer generelt bedre i skolen, får en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet og begår også mindre kriminalitet.
Den nye målsætning blev torsdag aften vedtaget af Borgerrepræsentationen og træder i kraft fra 2025.
Fakta om fritidsjobordningen i Københavns Kommune
- I 2023 havde Københavns Kommune ansat 84 helårspersoner i alderen 13-17 år, svarende til 220 ansættelser.
- Den nye målsætning hæver antallet med 50%, så 126 unge (helårspersoner) fremover skal have fritidsjob i kommunen.
- De kommunale fritidsjob er typisk inden for praktiske, administrative eller pædagogiske opgaver, fx som assistenter, rengørings- eller køkkenmedarbejdere.
- Fritidsjob gavner unge ved at reducere risikoen for kriminalitet, styrke deres tilknytning til arbejdsmarkedet og forbedre deres præstationer i skolen.
Kontakter
Steffen KjærPressechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:23821294vb5n@kk.dkNikolai Evereth HansenPressekonsulent i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune
Tlf:40447446p33u@kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen
Københavnsk borgmester går på barsel og erstattes af partifælle28.11.2024 07:05:00 CET | Pressemeddelelse
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) går på tre måneders barsel. Han erstattes af sin partikollega Louise Theilade Thomsen (V).
Københavns beskæftigelsesborgmester reagerer: ”Tiltrængt afbureaukratisering – men hvad forhindrer regeljunglen i at vokse igen?”24.6.2024 12:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsessystem er i dag kommet med deres anbefalinger til regeringen. Her følger en reaktion fra Jens-Kristian Lütken (V), der er borgmester for landets største beskæftigelsesforvaltning.
Modstandskraften over for ekstremisme og propaganda skal styrkes hos folkeskoleelever i Københavns udsatte boligområder20.3.2024 14:10:20 CET | Pressemeddelelse
Københavns Kommune har netop afsat en halv million kroner til et samarbejde med foreningen Brobyggerne om en særlig emneuge for folkeskoleelever i udsatte boligområder. Formålet er blandt andet at styrke elevernes evne til at tænke kritisk og indgå i positive fællesskaber.
Danmarks seks største byer til regeringen: Her kan der spares en milliard på jobcentrene8.11.2023 03:58:00 CET | Pressemeddelelse
Det står i regeringsgrundlaget, at der skal spares 3 milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen i landets 98 kommuner. Nu kommer Danmarks seks største byer med deres fælles bud på, hvor der kan spares en milliard.
Københavns Kommune indgår ”mini-trepart” med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter om brug af virksomhedspraktik6.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune er gået sammen med a-kasser, arbejdsmarkedets parter og virksomheder om at sætte en retning for den fremtidige brug af virksomhedspraktik for dagpengemodtagere i København.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum