Lyngby-Taarbæk Kommune

”Vi skal ikke sælge det som sur tjans, men som et fedt fællesskab”

Del

Frivillige færdiggjorde frivillighedsuddannelse (Pressemeddelelse udsendt af DGI 24. nov. 2024)

Nogle af deltagerne fra frivillighedsuddannelsen flankeret af Casper Strunge til venstre og Anni Frisk (FIL) og Morten Lindkjær (DGI) til højre.
Nogle af deltagerne fra frivillighedsuddannelsen flankeret af Casper Strunge til venstre og Anni Frisk (FIL) og Morten Lindkjær (DGI) til højre.

Som en del af Lyngby-Taarbæk Kommunes partnerskab med FIL og DGI Storkøbenhavn har frivillige fra 11 forskellige idrætsforeninger fra Lyngby-Taarbæk Kommune siden juni været i gang med en frivillighedsuddannelse.

Deltagerne havde sidste kursusgang i starten af måneden og i torsdags til FIL’s medlemsmøde blev deltagerne så hædret for deres indsats og nytilegnede viden med diplomer uddelt af Casper Strunge (C), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

”Jeg er glad for, at vi i samarbejde med DGI har kunnet tilbyde en uddannelse, som styrker vores frivillige foreninger. Hvad kan man som forening gøre for, at de frivillige bliver ved med at involvere sig i et foreningsliv, som konstant er i forandring? Jeg håber, at alle de dygtige og engagerede frivillige med uddannelsen har fået en masse værktøjer med hjem. Inputs som kan hjælpe til at få nye idéer, sætte strøm til vanetænkning og skabe fornyet entusiasme og motivation blandt de frivillige", lyder det fra Casper Strunge

I løbet af uddannelsen har de frivillige lært hinanden at kende på tværs af foreninger samtidig med, at de har fået viden inden for følgende områder; Frivillighed og engagement, Det gode frivilligmiljø, Motivation og rekruttering, Organisering og opgavebeskrivelser og endelig Frivilligpleje og -ledelse.

Fodbold- håndbold- og basketballspillere, svømmere, gymnaster, fjerbolds-atleter og tennis-entusiaster. Deltagerne på frivilliguddannelsen kom fra vidt forskellige foreninger. Men de ting, deltagerne tog med derfra går på tværs af idrætsgrene og giver værdi uanset, hvilken klub, man kommer fra. En af deltagerne Mark Andersen fra foreningen IF Limone fortæller:

”Efter vi har været på uddannelse, er vi blevet klogere på vores frivillighedsstrategi og uddelegering. Fx har vi fundet nye ad-hoc-frivllige til vores julebanko og de har besøgt alle butikkerne i Lyngby C og fået sponseret gevinster. Det har været en stor tilfredsstillelse for de frivillige."

På mange områder synes Mark, at de i IF Limone har et godt frivillig-miljø. Alligevel fik han i løbet af uddannelsen øjnene op for, hvor meget det betyder, at fortællingen om det at være frivillig, er den rigtige.

”Vi skal ikke sælge det som sur tjans, men som et fedt fællesskab. Det skal være så sjovt at andre også tænker - hvordan kan jeg blive en del af det fællesskab? En lille bitte smule økonomi og en masse anerkendelse og så holder du fast i dine frivillige”, slutter Mark Andersen af.

De 11 foreninger, som deltog i frivillighedsuddannelsen, er:

  • Brede Idrætsforening,
  • Hjortekær Tennisklub,
  • IF Lyngby Idræt, Motion og Netværk (LIMONE),
  • LKI Lyngby,
  • Lyngby Badminton Klub,
  • Lyngby Boldklub,
  • Lyngby Håndbold Klub,
  • LG gymnastik,
  • Lyngby Svømmeklub - LSK,
  • Skovridergårdens Tennisklub og
  • Virum Basketball Klub.

Fakta:
Indsatsen er en del af Partnerskabsaftalen mellem Lyngby-Taarbæk Kommune, DGI Storkøbenhavn og Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Kommune (FIL). Partnerskabet løber i perioden fra 2024 – 2026. Formålet er at få flere børn og unge ind i sunde og trivselsfremmende fællesskaber i idrætsforeningerne.

Kontakter

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye