MENY uddeler stipendier til tre danske madskatte
Særlige havregryn, alkoholfri øl og nye småkager løb med en halv million kroner, da MENY onsdag uddelte stipendier til nye innovative danske producenter.

Tre fødevarer lavet med passion og kærlighed fik tilsammen 500.000 kroner, da MENY onsdag på sit årlige købmandsmøde uddelte stipendier til mindre danske leverandører.
Stipendierne blev givet til producenter, som tikker alle boksene af, når det gælder faglighed, passion, madkultur, innovation og godt håndværk.
250.000 kr.: Engdigegaard, producent af sort havregryn, en kornsort med en lang række positive egenskaber. Pengene skal bruges til udvidelse af produktionskapaciteten og udvikling af nye produkter.
150.000 kr.: Doing Zero, Danmarks første og eneste bryggeri, der udelukkende fokuserer på at brygge øl uden alkohol. Pengene skal bruges til innovation og udvikling af nye varer, samt udvidelse af produktionskapaciteten.
100.000 kr.: Truely, Luksussmåkager, der kombinerer hygge og fantastiske råvarer skabt med omtanke for både mennesker og miljø. Pengene skal bruges til indkøb af en chokoladedråbemaskine, samt udvikling af nye varer og co-labs.
”Vi har fået mange gode ansøgninger fra små danske leverandører, som virkelig har gode idéer og ønsker til at præge den danske fødevarescene. Med disse stipendier ønsker vi at anerkende de mindre leverandører, som spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud, og det mener vi, at vi har gjort med disse tre meget talentfulde og lovende leverandører,” siger Anette Christensen, sortimentschef i MENY.
”Vi håber, at vi kan bidrage til deres fortsatte vækst og til vores eget ønske om at levere de bedste danske fødevarer til vores kunder,” fortsætter hun.
“Vi har ikke fået armene ned endnu. At modtage sådan en hæder og økonomisk rygstød er klart et rygstød, et foreløbigt højdepunkt på den rejse, vi er på med Blackoatsfarm by Engdigegaard,” siger stifter og direktør hos Engdigegaard, Karsten Lund Rasmussen.
Kim Christensen, direktør og stifter af Doing Zero, der modtog 150.000 kroner, stemmer i:
“Med den kæmpe anerkendelse, som følger med MENYs stipendie, er det muligt for mig at blive ved med at udvikle nye produkter, som alle er med til at gøre vores hverdag lidt bedre,” siger Kim Christensen.
Amie N’Dong, Social Vanilla modtog 100.000 kroner, som skal være med til at finansiere en chokoladedråbemaskine, der vil kunne øge produktionen. Hun er både stolt og taknemmelig over hæderen:
“I en tid, hvor discount ofte er normen, er det en kæmpe sejr at blive anerkendt for vores kompromisløse tilgang til kvalitet, smag og ansvarlighed i hele værdikæden bag vores råvarer. MENY fortjener stor ros for deres dedikation til gode varer og deres uvurderlige støtte til iværksættere som os, der arbejder for at bringe ansvarlige produkter til forbruger,” siger Amie N’Dong.
Stipendierne blev uddelt på MENYs købmandskonference i Odense onsdag, hvor repræsentanter fra samtlige landets 116 MENY-butikker var samlet til møde om både nutiden og fremtiden. Også mere end 100 leverandører deltog og viste prøver på deres kunnen og deres produkter.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkBilleder

Om Dagrofa
Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner.
Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Ny adm. dir. i Aarstiderne vil give flere lyst til at spise mere grønt og økologisk3.7.2025 10:00:03 CEST | Pressemeddelelse
Dorte Tandrup brænder for at gøre gode råvarer, økologi og grønne måltider mere tilgængelige for flere. Til august får hun mulighed for at arbejde med netop den dagsorden, når hun indtræder som ny administrerende direktør i den økologiske pionérvirksomhed Aarstiderne A/S.
Dagrofa Foodservice er ny fødevareleverandør til Danske Diakonhjems plejehjem1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice er den nye centrale fødevareleverandør til Danske Diakonhjem, der er Danmarks største private aktør inden for plejehjem og friplejehjem. Indkøbsaftalen er flerårig og skal bl.a. sikre den bedst mulige mad for beboerne og balance i køkkenbudgetterne.
Dagrofa og Wolt vil sammen nå professionelle køkkener og flere forbrugere – ambitionen er trecifret millionvækst27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen vil Dagrofa og Wolt udnytte det unikke samarbejde mellem detail og foodservice som Dagrofa kan tilbyde. Flere dagligvarebutikker online og lynhurtig levering til både private og nu også professionelle kunder. Målet er en trecifret millionvækst.
Inspirationsmessen ’Madscenen - for professionelle’ vender tilbage med endnu flere masterclasses25.6.2025 09:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice står bag.
Imponerende opbakning giver Skærbæk et nyt supermarked25.6.2025 09:34:47 CEST | Pressemeddelelse
På kun en måned har borgerne i Skærbæk rejst 1,7 millioner kroner og sikret sig opbakning til en SPAR-butik i den bygning, hvor Coop365 senest har ligget. Målet er en åbning i efteråret.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum