Hunde overdraget til dyreinternat for sidste gang
Fem hunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Hundene kommer fra et hjem, hvor organisationen tidligere har overtaget hunde fra, men da den tidligere ejer nu er på plejehjem, kommer der ikke flere hunde fra dette hjem.

Fem hunde af racen dansk/svensk gårdhund er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde løbende er vokset de tidligere ejere over hovedet, og organisationen har derfor løbende hjulpet, når ansvaret er blevet for omfattende.
- En stor del af dyreværnsarbejdet består i at hjælpe de mennesker, som er involverede. På den måde kan vi bedst hjælpe dyrene, og derfor har vi også løbende hjulpet de tidligere ejere, når der har været brug for det, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
Den tidligere ejer er nu kommet på plejehjem, og sagen betragtes derfor som afsluttet, da der ikke bliver anskaffet flere hunde. Organisationen overtog i december 2022 16 hunde fra samme sted. Hundene fik dengang alle nye hjem gennem Nordjyllands Internat.
De fem hunde består af to voksne og tre hvalpe på 18 uger. Alle hunde har fået nye hjem.
I god stand
Hundene var i god fysisk stand, søde og omgængelige. De havde ikke oplevet så meget i deres korte liv og stod derfor over for en større omvæltning med både miljøtræning og nye hjem.
- Hvalpene havde boet hele deres liv i en lille boks i en kostald, kun med menneskekontakt ved fodring. Alligevel var de aktive, meget nysgerrige, men også lidt tilbageholdende. De to voksne hunde var fine, kærlige og venlige, så generelt var hundene i fin stand, siger Karina Fisker.
Stadig flere dyr får brug for hjælp, når livet ramler for deres ejere. Senest blev 15 hunde overdraget til dyreinternatet i Roskilde. Og det er langt fra et enestående tilfælde. I 2023 rykkede Dyrenes Beskyttelses beredskab af frivillige dyrereddere ud til 2.611 dyr i 1.002 sociale sager. Det er 48 procent flere sager end i 2020.
Nøgleord
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder


Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
Pak hækkesaksen væk lidt endnu – og red liv i din have23.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For fugleunger, insekter og pindsvin er haven et sted, hvor de kan finde ro, skjul og føde - men hvert år går de en farlig sommer i møde med skarpe sakse og hækkeklippere. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor haveejere imod at klippe hækken for tidligt.
Dyrenes Beskyttelse jubler over EU-forbud mod mink20.6.2025 14:34:21 CEST | Pressemeddelelse
Dyrevelfærden bliver styrket i Europa. Fredag satte EU nemlig mink på sin invasivliste, hvilket også betyder forbud mod minkavl fra 2027. Det vækker stor glæde hos Dyrenes Beskyttelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum