Ny undersøgelse: Klimasikring er ikke på radaren hos flertal af danskerne trods vildere vejr
En ny undersøgelse viser, at hele 57 procent af de danske boligejere endnu ikke har overvejet at klimasikre deres hjem, selvom klimaforandringerne fører til mere ekstremt vejr. Ekspert opfordrer til, at man grundigt overvejer at sikre sig nu, inden skaderne opstår, og regningen løber op.

Vejret i Danmark bliver mere ekstremt, og det skaber udfordringer for landets boligejere. Skybrud og længere perioder med regn ses nu også uden for skybrudssæsonen og har ifølge F&P’s skadesstatistik ført til en markant stigning i vandskader på danske boliger i 2024. Mens der blev anmeldt 1080 vandskader som følge af skybrud og skybrudslignende regn i 1. kvartal 2023, blev der i samme kvartal 2024 anmeldt 4205.
På trods af udviklingen har mange boligejere endnu ikke overvejet at klimasikre deres hjem.
Det viser en ny undersøgelse fra Exometric, der er en del af energi- og rådgivningskoncernen NRGi. Ifølge undersøgelsen har 57 procent slet ikke overvejet klimasikring, mens kun 17 procent allerede har gjort en indsats. Og 15 procent har haft klimasikring i tankerne, men er endnu ikke kommet i gang.
Med udsigten til mere ekstremt vejr i fremtiden, er det vigtigere end nogensinde, at boligejere tænker præventivt.
“Vi ser allerede markante ændringer i vores klima, og det vil formentlig fortsætte med at udfordre vores hjem. Det kan virke som en stor omkostning her og nu, men konsekvenserne og regningen kan blive langt større, hvis man ikke sikrer sig på forkant,” siger Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi.
Manglende klimasikring kan give milliardregning
I sidste uge viste en ny rapport fra DTU, at regningen som følge af stigende vandmasser og skybrud kan løbe op i et trecifret milliardbeløb, hvis vi som samfund ikke formår at klimasikre bedre end i dag.
Ifølge Bo Halm Andersen bør rapporten give anledning til, at man som boligejer overvejer, om man bør rådføre sig med professionelle, der kan vurdere behovet for klimasikring af boligen.
“Vi ser en stigende tendens til flere og større vandskader, især i kældre og på tage som følge af det våde vejr. Mange boligejere opdager først problemet, når skaden allerede er sket, og så kan det være en bekostelig affære at rette op på. Derfor kan det være en god idé allerede nu at få vurderet behovet for klimasikring af boligen,” siger Bo Halm Andersen.
Sådan kan du sikre din bolig
Bo Halm Andersen anbefaler konkret, at boligejere får undersøgt deres bolig. Det indebærer en gennemgang af husets risikoområder, såsom tag, kælder og afløbssystemer, for at identificere potentielle problemer før næste skybrud rammer.
Kontakter
Lars PedersenPR & Content Manager
lped@nrgi.dkBilleder
Om NRGi
NRGi er en landsdækkende energi- og rådgivningskoncern. Vi er også et forbrugerejet andelsselskab, der er ejet af 235.000 andelshavere, og består af 1.600 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt.
Følg pressemeddelelser fra NRGi
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra NRGi
Påsken er højsæson for boligkøb: Tre typiske fejl du skal undgå16.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Påsken markerer starten på boligjagten for mange danskere. Men midt i begejstringen er det let at overse vigtige detaljer, lyder det fra en ekspert.
2025 kan blive rekordår for negative elpriser14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
2025 tegner til at blive et rekordår for flest timer med negative elpriser – men strømmen er ikke altid billigst, når man forventer det. Ekspert opfordrer til at følge priserne og tilpasse forbruget.
Påskeferie i elbil? Her er rådene, der sikrer dig en god tur7.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er tradition for tæt trafik i påsken, når danskerne drager afsted på landevejene. Men har man en elbil, kan kør-selv-ferien kræve lidt ekstra planlægning, hvis turen skal glide uden bekymringer. Det forklarer en ekspert.
Fem millioner kroner til grønne projekter i Østjylland31.3.2025 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Nu kan østjyderne igen søge midler til at føre deres projekter fra tegnebrættet og ud i livet. Den 1. april åbner NRGi for ansøgninger til deres værdipulje.
Gør Djursland grønnere – søg støtte fra NRGi’s Værdipulje31.3.2025 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
NRGi’s Værdipulje åbner for ansøgninger den 1. april, og lokale initiativer på Djursland kan nu søge støtte til at realisere deres grønne projekter. Puljen indeholder fem millioner kroner, som kan hjælpe både små og store idéer på vej.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum