Dansk Flygtningehjælp

VOX – et nyt fælles hus for civilsamfundsorganisationer

Del

10 civilsamfundsorganisationer samler nu kræfterne og skaber et nyt hus for civilsamfundet i Danmark, der både skal styrke fællesskab og samarbejde og skabe større synlighed. Og der er plads til flere.

Et nyt civilsamfundshus på Lyngbyvej 100 i København kommer til at rumme mere end 10 organisationer fra efteråret 2025.
Et nyt civilsamfundshus på Lyngbyvej 100 i København kommer til at rumme mere end 10 organisationer fra efteråret 2025. DRC Dansk Flygtningehjælp

Det nye civilsamfundshus får navnet VOX som et symbol på de mange stemmer, som det nye flerbrugerhus kommer til at huse. Med små og store organisationer, både nationale og internationale, vil den nye lejerforening VOX skabe et hus, der emmer af engagement, bæredygtighed og nye fællesskaber for såvel professionelle som frivillige. Foreløbigt har 10 organisationer samlet kræfterne, men der er stadig plads til flere.  

”Vi er alle utrolig spændte på at flytte ind i den nyrenoverede bygning, og vi glæder os til de nye flotte rammer. Det, at vi er flere brugere af huset, giver os mulighed for at udnytte strategiske og driftsmæssige synergier på tværs af organisationerne. Vi får bedre faciliteter, fordi vi kan udnytte, at vi er mange lejere om fællesområder som fx kantine og reception. Og så kan vi samtidig tilbyde vores medarbejdere et godt og inspirerende arbejdsmiljø”, siger bestyrelsesformand for lejerforeningen VOX, Saga Wenden, som til daglig er HR chef for den danske del af DRC Dansk Flygtningehjælp. Saga Wenden håber, at de sidste lejemål bliver fyldt op, inden alle flytter ind i efteråret 2025. 

VOX giver optimale rammer for at styrke relationerne og samarbejdet på tværs af de danske civilsamfundsorganisationer og kan samtidig skabe synlighed om civilsamfundets vigtige arbejde, både lokalt og globalt.

 

null

Et bæredygtigt hus 

Et særligt fokus, også fra bygherren KIRKBI’s side, er på bæredygtighed. Renoveringen af bygningerne foregår med videst muligt omfang af genbrug, ligesom det forventes at opnå DGNB Gold certificering og energimærke A. Men også i lejerforeningen har man fokus på bæredygtighed.  

”Vi har valgt, at en af vores bærende værdier for fællesskabet er bæredygtighed. Vi ønsker at vores medarbejdere og alle, der kommer i huset, skal kunne inspireres af de miljørigtige rammer, og vi kommer til at tage bæredygtighedsprincippet med i valget af underleverandører og partnere til vores fællesområder”, siger Saga Wenden.  

Den nye lejerforening holdt stiftende generalforsamling den 28. maj 2024, med repræsentation fra alle lejemål. Foreningen er i gang med at klarlægge de administrative processer og praktiske gøremål for fællesarealerne, så alt kan stå klart, når de nye beboere fra de 10 organisationer flytter ind i efteråret 2025. 

De nye beboere i VOX

Den gamle tekstilfabrik kommer pt til at huse 10 forskellige civilsamfundsorganisationer:

  • DRC Dansk Flygtningehjælp
  • International Media Support (IMS)
  • Oxfam Danmark
  • Amnesty International Danmark
  • Greenpeace
  • ISOBRO
  • Globalt Fokus
  • EuroMed Rights
  • Verdens Skove
  • FN-forbundet


Der er stadig plads til flere mindre organisationer.

null

FAKTA
VOX ligger på Lyngbyvej 100, København Ø, og består af fire bygninger på i alt 12.000 kvadratmeter, der omkranser et stort grønt gårdrum. Bygningerne vil indeholde moderne kontorer og fællesfaciliteter som kantine, værkstedsområde, fitnessrum, grønne arealer, og mødelokaler. 

Bygningerne er opført omkring 1940 som tekstilfabrik til produktion af uniformer til det danske krigsministerium, og har senest huset DMI, der flyttede ud i 2023. Bygningen ejes af KIRKBI, som i øjeblikket er ved at renovere bygningerne efter bæredygtige principper.  

Der bliver plads til ca. 800 medarbejdere, og der er i øjeblikket 10 lejere i lejerforeningen VOX med plads til flere. 

Kontakter

Billeder

Et nyt civilsamfundshus på Lyngbyvej 100 i København kommer til at rumme mere end 10 organisationer fra efteråret 2025.
Et nyt civilsamfundshus på Lyngbyvej 100 i København kommer til at rumme mere end 10 organisationer fra efteråret 2025.
DRC Dansk Flygtningehjælp
Download

Om Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største NGO. Vi er samtidig en af verdens førende organisationer med speciale i at hjælpe mennesker på flugt. Vi arbejder for verdens flygtninge i 40 lande rundt om i verden.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp

Udtalelse fra generalsekretær for DRC Dansk Flygtningehjælp, Charlotte Slente, efter USA's permanente annullering af næsten al udviklingsstøtte27.2.2025 16:53:13 CET | Pressemeddelelse

DRC Dansk Flygtningehjælp er dybt rystede over meddelelsen fra den amerikanske regering, der vil opsige næsten alle sine bistandskontrakter, og vi advarer om katastrofale konsekvenser for millioner af mennesker, der er tvunget på flugt og lever i konfliktramte og skrøbelige lande. Den øjeblikkelige annullering af over 10.000 kontrakter verden over er et stort chok, der hidtil ikke er set før i den humanitære sektor. Dette begyndte, da den amerikanske regering annoncerede Stop Work Orders for alt sit hjælpearbejde den 24. januar 2025, i en periode på 90 dage. Modtagere af amerikansk støtte har kæmpet for at tilpasse sig og reagere på udviklingen i løbet af den sidste måned. DRC vurderede, at på grund af den oprindelige frysning risikerede over to millioner mennesker at miste adgang til essentielle og livreddende tjenester leveret af DRC og finansieret af den amerikanske regering. I aftes modtog DRC over 20 varsler om opsigelse af amerikansk bistand til projekter i lande som Den Centrala

Efter tre års krig risikerer manglende finansiel støtte i Ukraine at få langsigtede konsekvenser24.2.2025 11:40:15 CET | Pressemeddelelse

Tre år inde i eskaleringen af krigen i Ukraine understreger Dansk Flygtningehjælp (DRC) behovet for vedvarende international støtte for at forhindre forværrede humanitære forhold og langsigtede udfordringer for landets genopbygning og stabilitet. Mens konflikten fortsætter, lever mere end 3,4 millioner mennesker på flugt internt i Ukraine. For den gruppe især, bliver levevilkårene konstant sværere, det er sværere at finde arbejde og adgangen til vigtige ydelser er begrænset. . Civile tab forbliver også høje – i januar 2025 blev mindst 139 civile dræbt og 738 såret, en stigning på 27% fra året før. Konsekvenserne af krigen rækker ud over de humanitære behov. Antallet af tilfælde af kønsbaseret vold er stigende, men ofrene har begrænset adgang til at få hjælp. Derudover udgør landminer og ueksploderet ammunition en stor fare i mange områder og begrænser menneskers bevægelsesfrihed, landbrugsproduktion og økonomisk genopbygning. Tusindvis af sårede personer har brug for løbende medicinsk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye