Det Kriminalpræventive Råd

Lev Uden Vold og Politiet vinder Den Kriminalpræventive Pris 2024

Del

Organisationen Lev Uden Vold og Politiets indsats ’Partnerskab Mod Vold’, der hjælper både ofre og voldudøvere ud af volden, vinder Den Kriminalpræventive Pris 2024. Justitsminister Peter Hummelgaard overrakte i dag prisen og 50.000 kr. til at forebygge kriminalitet.

Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2024: Lev Uden Vold og Politiets indsats 'Partnerskab Mod Vold'. Justitsminister Peter Hummelgaard overrakte prisen.
Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2024: Lev Uden Vold og Politiets indsats 'Partnerskab Mod Vold'. Justitsminister Peter Hummelgaard overrakte prisen. Foto: Det Kriminalpræventive Råd

Alene i 2023 angav 50.000 danskere, at de har været udsat for partnervold. Ofre for partnervold kan være udsat for fysisk, psykisk og seksuel vold. Partnervold kan have alvorlige følger for bl.a. ofre, udøvere og børn i familien. Både ofre og voldsudøvere har brug for en håndsrækning og tidlig støtte, hvis de skal ud af volden. 

I projekt ’Partnerskab Mod Vold’ yder organisationen Lev Uden Vold – i samarbejde med ti af landets politikredse – tidlig hjælp til voldsudsatte og voldsudøvere gennem telefonrådgivning. Her kan de få anonym vejledning, afklaring og henvisning til relevante tilbud, såsom krisecentre. Projektet sørger for at skabe en tryg og hurtig vej til hjælp, som ellers kan være svær for den enkelte at opsøge. 

Det var med stor anerkendelse og rosende ord, at justitsminister Peter Hummelgaard i dag overrakte Den Kriminalpræventive Pris: 

- Vold i hjemmet er et alvorligt samfundsproblem, der kræver handling. For at bryde voldens mønster er det afgørende med tidlig hjælp til både ofre og gerningspersoner, så risikoen for gentagelse mindskes. Projekt ’Partnerskab Mod Vold’ er et godt eksempel på, at en tidlig indsats og tværfagligt samarbejde gør en stor forskel, siger justitsminister Peter Hummelgaard.

Projektet bygger på forskning om, at ofre og udøvere er mest motiverede for at søge hjælp, når volden eskalerer, og nogen udefra, som f.eks. politiet, rækker ud for at tilbyde støtte. Foreløbig har næsten 600 personer modtaget rådgivning. Samtidig bliver politiet klædt på med viden, så de bedre kan spotte og bekæmpe vold i hjemmet. 

- Når man har oplevet partnervold, kan det være svært selv at tage første skridt mod hjælp. I ‘Partnerskab Mod Vold’ er vi proaktive, og det kan være med til at nedbryde barrierer for, at voldsudsatte og voldsudøvere får den nødvendige hjælp og rådgivning. Det tætte samarbejde med politiet sikrer, at flere hurtigt får faglig støtte til at tage de første skridt væk fra et liv med vold, siger Elsebeth Kirk Muff, direktør i Lev Uden Vold. 

Det Kriminalpræventive Råds formand, Erik Christensen, fremhæver, hvor vigtigt det er at gå tidligt og tværfagligt til værks i forebyggelsen af kriminalitet: 

- En tidlig indsats er afgørende, når vi taler om vold i hjemmet. ’Partnerskab Mod Vold’ skiller sig ud ved at tilbyde støtte på det rette tidspunkt – før volden får lov til at eskalere. Denne indsats kan skabe tryghed og reducere risikoen for gentagelse af vold. Det fortjener stor anerkendelse. Samarbejdet mellem politi og eksperter på området er ikke kun effektivt, men også et eksempel til efterfølgelse, som forhåbentlig kan inspirere til lignende tiltag, siger Erik Christensen. 

Projekt ‘Partnerskab Mod Vold’ vinder Den Kriminalpræventive Pris 2024, fordi de med en tidlig indsats forebygger, at vold i nære relationer eskalerer eller gentager sig. 

Partnerskab Mod Vold er støttet af TrygFonden og Augustinus Fonden.
 
Om Den Kriminalpræventive Pris 
Det Kriminalpræventive Pris uddeles hvert år af justitsministeren til en person, gruppe eller et projekt, der gør en særlig indsats for at forebygge kriminalitet. Med prisen følger 50.000 kr. til forebyggelse af kriminalitet. 

Tre projekter var nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2024. Udover ’Partnerskab Mod Vold’ var Politiets Online Patrulje (POP) og projekt ’Min vej hjem’ fra SSP Nordfyn blandt de nominerede til prisen. Læs mere om de nominerede her. 

Nøgleord

Kontakter

Det Kriminalpræventive Råd arbejder for at forebygge kriminalitet og skabe et tryggere samfund. 

Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S
45 15 36 50
http://www.dkr.dk

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Ny rapport: Danmark mangler beskyttelse mod omfattende it-kriminalitet9.10.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmark skal rustes bedre til at håndtere den omfattende it-kriminalitet, der årligt rammer knap 200.000 danskere. Der er brug en langt større og mere effektiv forebyggelsesindsats. Det viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd, og anbefalingen er klar: Myndighedernes forebyggelsesarbejde skal op i gear, og de sociale medier skal reguleres mere, så ulovligt indhold fjernes. Banker og teleselskaber skal beskytte borgerne bedre mod digital svindel, og danskernes digitale kompetencer bør løftes.

It-kriminaliteten vokser markant: Flere og flere danskere rammes af digital svindel14.6.2024 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 blev næsten 190.000 danskere udsat for digital svindel mod knap 150.000 i 2022. Flere former for it-kriminalitet er i vækst, bl.a. snyd ved onlinehandel og bedrageri, hvor offeret overfører penge til en svindler, vedkommende får kontakt til på sociale medier, mail eller datingsider. Det viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriet, Rigspolitiet, Københavns Universitet og Det Kriminalpræventive Råd.

Ny undersøgelse: Utryghed for indbrud kan være nyttigt og tryghed et problem22.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Utryghed fremstilles ofte som noget entydigt negativt, der skal bekæmpes. Men det er langtfra så simpelt. Det viser en ny undersøgelse fra Bo trygt og Det Kriminalpræventive Råd. Utryghed kan nemlig i nogle tilfælde være gavnligt, hvis det får folk til at indbrudsforebygge – uden at utrygheden skader livskvaliteten. Omvendt kan tryghed være problematisk, hvis man fx undlader at indbrudssikre sin bolig. Undersøgelsen viser også, at hvis man fx bruger peberspray, kan det gøre folk mere utrygge, mens indbrudsforebyggelse sammen med naboer øger trygheden.

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye