DLG efterlyser planteavlere, der ønsker at dyrke regenerativt
Mængderne af regenerativt dyrkede afgrøder skal vokse markant i de kommende år. Derfor opfordrer DLG flere planteavlere til at undersøge muligheden for at dyrke markerne efter regenerative principper. Forhåbningen er, at der allerede sker en betydelig udvikling i omlagte arealer frem mod høsten 2025.

Der er et stort forretningspotentiale forbundet med regenerativ dyrkning, som samtidig kan levere et vigtigt bidrag til den grønne omstilling. Derfor vil DLG nu sætte sig i førersædet og indlede dialog med landmænd, der ønsker at dyrke efter regenerative metoder som blandt andet kan forbedre jordsundheden, styrke biodiversiteten, binde mere CO2 i jorden og mindske brugen af planteværn og gødning.
”Der er en bevægelse i gang både i erhvervet og politisk, hvor vi ønsker at indtage rollen som det selskab, der går forrest, og som tilbyder planteavlerne den nødvendige sparring og vejledning for at komme i gang,” siger Camilla Blicher Simonsen, vicekoncerndirektør for Salg & Kunderelation i DLG.
DLG vil indtage den centrale rolle i værdikæden som bindeleddet mellem fødevareproducenter og i sidste ende forbrugerne.
I dag findes der ikke fælles definition og retningslinjer for regenerativt landbrug hverken i Danmark eller EU, men nogle af de gennemgående principper dækker over minimal bearbejdning af jorden, plantedække i store dele af året og reduceret brug af planteværn og kunstgødning.
Første skridt er mere maltbyg i 2025
I første omgang drejer det sig om at få opskaleret mængderne af regenerativt dyrket maltbyg. Forud for høsten 2024 lavede DLG en kontrakt med to landmænd, som i alt dyrkede 100 hektar maltbyg, hvor udbytterne sidenhen blev opkøbt af Carlsberg til ølproduktion. Allerede til høsten 2025 har DLG ambitionen om at opskalere volumen af maltbyg, og senere hen skal andre afgrødetyper med.
”I øjeblikket er det primært bryggerier og malterier, der efterspørger råvarer, der er dyrket regenerativt, og det samarbejde glæder vi os meget over. I fremtiden ser vi også et stort potentiale i at samarbejde med flere brancher og virksomheder inden for andre afgrødetyper. Det vil skabe større værdi - også ud fra et bæredygtigt perspektiv,” siger Camillia Blicher Simonsen.
Døren er åben
For at få flere planteavlere til at dyrke efter regenerative principper tilbyder DLG en ny afregningsmodel, som bør vække interessen hos planteavlerne. I den kommende tid vil i dialog med landmænd, der ønsker at høre mere om regenerativt landbrug eller som måske allerede er i gang med nogle af principperne eller tætknyttede dyrkningsformer som f.eks. Conservation Agriculture (CA).
”Vores ejere og kunder skal vide, at hvis de er nysgerrige på regenerativt landbrug, så er vores dør, mail og telefon åben. Vi ved, at mange planteavlere allerede arbejder med at implementere nogle af principperne inden for regenerativ dyrkning, og dem vil vi meget gerne i kontakt med. Vi har ambitionen om, at vi i tæt samarbejde med landbruget tager de næste skridt,” siger Camilla Blicher Simonsen, og slutter:
”Der ligger et stort forretningspotentiale med en grøn profil for hele værdikæden, og det griber vi ud efter.”

Kontakter
DLG’s pressevagt
Tlf:+45 2835 1044www.dlg.dk/Om-DLG/PresseBilleder



Om DLG
DLG-koncernen er en førende europæisk virksomhed, der opererer inden for de tre forretningsområder Food, Energy & Hosuing, og derigennem opfylder nogle af de mest basale behov hos mennesker og samfund. Virksomheden er et andelsselskab ejet af 25.000 danske landmænd. Selvom vi har danske rødder, har vi et globalt udsyn. Fra tidligere udelukkende at operere i Danmark er DLG-koncernen vokset markant de seneste 20 år og vi er i dag 7.000 medarbejdere, har aktiviteter i 18 lande og salg til 70 lande over hele verden.
Drevet af vores ønske om at muliggøre en bedre fremtid for kommende generationer, udvikler og leverer vi løsninger og produkter, der kan hjælpe vores kunder og ejere med at omstille sig til en grønnere fremtid, samtidig med at vi transformerer vores egen drift
I 2023 havde DLG-koncernen en omsætning på 67 mia. kr., hvilket gør os til en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Cirka 65 % af vores omsætning genereres i Tyskland, som er vores største marked.
Følg pressemeddelelser fra DLG Group
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DLG Group
DLG Group appoints EVP for Sustainability and Communications9.4.2025 12:34:52 CEST | Pressemeddelelse
As part of DLG Groups commitment to strengthening its sustainability efforts and integrating it further into the business, Claus Stig Pedersen has been appointed as Executive Vice President (EVP) for Sustainability and Communications.
DLG Group udnævner EVP for Sustainability & Communications9.4.2025 12:13:53 CEST | Pressemeddelelse
For at styrke DLG Groups bæredygtighedsindsatser og integrere dem yderligere i forretningen, er Claus Stig Pedersen blevet udnævnt til Executive Vice President (EVP) for Sustainability & Communications. Han tiltræder den 1. juni.
Niels Dengsø Jensen stopper som formand for DLG8.4.2025 17:37:59 CEST | Pressemeddelelse
Meddelelse fra Niels Dengsø Jensen Jeg har dags dato meddelt min bestyrelse og ansatte ledelse, at jeg ønsker at stoppe som formand for DLG og give stafetten videre allerede nu. At være formand for DLG kræver fuld opmærksomhed, stor energi og at DLG prioriteres før alt andet. Det har altid været min ledestjerne igennem alle mine år som formand. De sidste måneder, hvor sagen vedr. Biocirc har fyldt meget, har været meget hårde og udfordrende både for DLG og for mig personligt. Og selvom en uvildig advokatundersøgelse i slutningen af marts affejede enhver tvivl om min ageren i sagen, og jeg efterfølgende fik helt entydig opbakning fra min bestyrelse til at fortsætte som formand, så har jeg måttet træffe den tunge beslutning, at det er nødvendigt at stoppe som formand for DLG nu. Jeg har den seneste tid fået nogle fysiske advarselssignaler, som gør at jeg må sætte tempoet ned. Jeg havde, som allerede udmeldt, besluttet at stoppe i foråret 2026. Det rykker jeg nu frem, så DLG kan fortsætte
DLG: Europæisk 'ja' til NGT-forædling er et historisk fremskridt for planteavlen18.3.2025 11:17:10 CET | Pressemeddelelse
Det er en betydelig milepæl for landbrug og fødevareproduktionen, at EU-landene nu har sagt ’ja’ til at åbne op for ny teknologi i planteforædling, og de afsluttende forhandlinger kan påbegyndes.
Lasse Hørbye Nielsen bliver pressechef i DLG Group18.2.2025 13:15:00 CET | Pressemeddelelse
Det bliver Lasse Hørbye Nielsen, der fremover skal stå i spidsen for presseindsatsen i DLG Group, hvor han tiltræder som pressechef ultimo februar. "Jeg er meget glad for, at Lasse har sagt ja til at påtage sig den vigtige opgave med at styrke vores synlighed og position i den offentlige samtale. Gennem sin lange journalistiske karriere har Lasse opnået en dyb forståelse for medieverdenen, og han bringer desuden væsentlig strategisk erfaring og et solidt netværk med sig. Jeg ser meget frem til vores samarbejde," siger Mette Sehested, kommunikationsdirektør i DLG Group. Lasse Hørbye Nielsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og han kommer til DLG Group med omfattende erfaring fra mediebranchen. Han har gennem flere år arbejdet med tv-journalistik og startede sin karriere på TV2 Østjylland, blev senere livereporter på TV2-nyhederne og kom derefter til TV2 Fyn, hvor han i ni år havde forskellige ledende stillinger. "DLG Group er en stor og spændende virksomh
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum