IDA: Historisk sundhedsreform sætter ny retning for danskerne
Det danske sundhedsvæsen står over for en digital omkalfatring. Det står klart, efter at regeringen i dag har præsenteret en længe ventet og ambitiøs sundhedsreform. Men ét centralt spørgsmål mangler svar, og det vækker bekymring hos IDA's formand
Regeringen er sammen med SF, De Radikale, De Konservative og Danmarksdemokraterne nået til enighed om en ny sundhedsreform, der ikke alene skaber sammenhæng og bedre behandling for patienterne, men også tør satse stort på moderne behandling og sundhedsteknologiske løsninger.
”Med en sundhedsreform, der indeholder plantegninger til et moderne og digitalt sundhedsvæsen tages der et pænt skridt i den rigtige retning”, mener IDA's formand Laura Klitgaard.
”Danskerne har stærkt brug for sammenhængende patientforløb, og med det følger helt naturligt en digital omstilling af sundhedsvæsenet, hvor vi får større indflydelse på vores egne behandlingsforløb. Særligt positivt er det, at vi nu i højere grad selv kan vælge, om vi vil visiteres digitalt eller ved et fysisk fremmøde. For rigtig mange borgere kan det give bedre mening at blive derhjemme frem for at skulle flytte sig derhen, hvor sundhedspersonalet er,” siger hun.
IDA repræsenterer 10.000 medlemmer, der hver dag udvikler bl.a. sundhedsapps, AI-løsninger og andre digitale hjælpemidler til sundhedsvæsenet. Derfor vækker det også glæde, at digitalisering i sundhedsvæsenet har været centralt i forhandlingslokalerne på Christiansborg
”I Danmark har vi virksomheder i særklasse, som leverer banebrydende teknologi på sundhedsområdet til hele verden. Men de selvsamme virksomheder har chokerende svært ved at få afsat de samme løsninger til det danske sundhedsvæsen. Derfor er det i særdeleshed positivt, at sundhedsreformen nu sætter en streg under, at der skal investeres massivt i en digital omstilling af sundhedsvæsenet,” siger Laura Klitgaard.
Med sundhedsreformen lægger regeringen sig i selen for at sikre behandling af høj kvalitet i hver en krog af det danske sundhedsvæsen. Men med de store ambitioner må også følge en tilsvarende mængde ansvarlighed. For ét centralt område i sundhedsreformen lader regeringen sive hen i det uvisse, og det giver anledning til bekymring.
”Jeg står tilbage med en masse fine ambitioner om sundhedsinnovation om sammenhængende, digital behandling over hele landet. Men jeg hører forbavsende få ord om, hvem regeringen har forestillet sig skal stå for at drive udviklingen. Det er blandt andet ingeniørerne og de it-professionelle som regeringen lige nu kan se frem til at få færre af, når universitetsreformen slår igennem,” slår IDA’s formand fast.
Universitetsreformen betyder, at færre unge mennesker skal på universitet. Dermed må vi i fremtiden forvente, at der er færre til at udvikle fremtidens teknologier til sundhedsvæsenet, klimasikre vores kyster og drive de grønne fremskridt.
Kontakter
Presserådgiver Lasse Loch Davidsen 28 86 23 06
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Styrk din it-sikkerhed med digitale nytårsforsæt30.12.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med nogle få digitale leveregler er du bedre stillet, hvis du vil undgå at miste dine personlige data eller at få hacket dine passwords af it-kriminelle, som hele tiden er på jagt efter nye ofre.
Julen er højsæson for digital hjælp i familien23.12.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fire ud ti danskere har haft brug for hjælp fra familie og venner til at anvende digitale løsninger, viser ny undersøgelse.
Manglen på ingeniører vil stige med ny reform19.12.2024 16:35:06 CET | Pressemeddelelse
Trods tiltrængte og positive justeringer på STEM-uddannelserne vil den endelige universitetsreform fortsat forværre erhvervslivets muligheder for at rekruttere ingeniører de kommende mange år.
Beredskab er kun moderat gearet til nedbrud18.12.2024 17:15:16 CET | Pressemeddelelse
Der er plads til forbedring, især når det kommer til kommunikation og koordinering i forbindelse med nedbrud i samfundets kritiske infrastruktur.
Danmark præget af middelmådig modstandskraft10.12.2024 06:17:39 CET | Pressemeddelelse
Modstandskraften i Danmarks kritiske infrastruktur får lunkne karakterer fra fagfolk
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum