Region Sjælland planter et træ for hver nyfødt
Fra 2025 vil der blive plantet et træ for hvert nyfødt barn i Region Sjælland – en gave til både klima og fremtidige generationer. Som led i en større grøn investering har regionen bl.a. afsat 2 mio. kr. til projektet ’Børnenes Skove’, der skaber nye skovområder, reducerer CO2-udledningen og inviterer børn og familier til at tage aktiv del i træplantning og brug af de nye grønne arealer
For borgere i Region Sjælland, der har en lille ny på vej eller går med planer om familieforøgelse, venter der fra årsskiftet en anderledes velkommen til verden-gave til gavn for klimaet. Fra 2025 vil regionen nemlig plante et træ for hver nyfødt, der bliver født i Region Sjælland, for på den måde at skabe mere skov og flere grønne områder samt styrke biodiversiteten.
Det sker i samarbejde med Klimaskovfonden med projektet ’Børnenes Skove’, som regionens Udvalg for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø netop har bevilget 2 millioner kroner til over de næste fem år. Det vil årligt betyde, at der plantes ca. 6.500-7.000 træer, som i hele perioden vil blive til ca. 15 hektar ny skov – eller hvad der svarer til 21 fodboldbaner.
- Det er vigtigt for os at investere i fremtidens generationer, og vi får nu en meget synlig og konkret indsats inden for bæredygtig udvikling. Skovrejsning er et vigtigt bidrag til at reducere CO2-udledningen, og samtidig kan vi medvirke til at skabe offentlige skovarealer med plads til leg, opdagelse og læring for særligt vores yngste borgere, siger Bruno Jerup, formand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland.
Skovrejsning skal bidrage til leg og læring
Projektet ’Børnenes Skove’ ledes af Klimaskovfonden. Træplantningen vil ske på offentlige arealer og i samarbejde med de kommuner i regionen, som indgår i et partnerskab med Klimaskovfonden.
Forventningen er, at de første træer vil blive plantet i løbet af foråret 2025. Det vil bl.a. foregå i form af "plant-et-træ"-begivenheder, hvor børn og familier kan få jord under neglene og opleve værdien af at plante deres eget træ. Ambitionen er, at disse nye skovområder vil fungere som "levende klasseværelser," der kan styrke kommende generationers forståelse for klima og natur.
Fokus på grøn omstilling i regionen
Region Sjælland har et målrettet fokus på at skabe en mere bæredygtig og klimabevidst region. I den forbindelse fremhæver næstformand Jette Leth Buhl vigtigheden af regionens strategiske fokus på grøn omstilling gennem blandt andet Sjællands Klimaalliance.
- I Region Sjælland arbejder vi stålsat på at styrke den grønne omstilling ved at skabe samarbejder på tværs af kommuner og aktører i regionen. Med Sjællands Klimaalliance og projekter som 'Børnenes Skove' kan vi fremme bæredygtige løsninger og gøre en reel forskel for både miljøet og vores borgere, siger Jette Buhl, næstformand i Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø.
Flere grønne initiativer på vej i Region Sjælland
Udvalget har samlet afsat 4 millioner kroner til initiativer, som understøtter den grønne omstilling i Region Sjælland.
Udover ’Børnenes Skove’ er der afsat 1,1 millioner kroner til projektet Grøn EnergiOmstilling, hvor der skal udvikles et fælles energiprojekt på tværs af regionens kommuner, 1 million kroner til EU-projektet LIFE ACT, der støtter implementeringen af kommunernes klimahandlingsplaner, samt 250.000 kroner til ClimateBLUE-projektet, som vil engagere borgerne i løsninger på klimaforandringer.
Kontakter
Bruno Jerup, formand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø, 21 64 34 30
Jette Leth Buhl, næstformand for Udvalget for Grøn omstilling, bæredygtighed og miljø, 23 83 08 23
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland
Digitale borgermøder giver de unge en stemme i kollektiv trafik20.1.2025 10:05:15 CET | Pressemeddelelse
Når unge i Region Sjælland hver dag fylder over halvdelen af sæderne i busser og tog, er deres oplevelser med den kollektive trafik afgørende for fremtidens løsninger. Men de unge deltager sjældent i klassisk borgerdialog, og derfor har politikerne i Region Sjælland valgt at afprøve en ny tilgang: Digitale borgermøder.
Spadestik til et stærkt akutsygehus i Nykøbing F.15.1.2025 15:39:58 CET | Pressemeddelelse
- Det er et vigtigt spadestik. Vi styrker akutsygehuset i Nykøbing Falster og sikrer det for fremtiden, fastslår regionsrådsformand Trine Birk Andersen, der med en gravko satte gang i byggeriet af en ny sengebygning.
Ny strategi for den videre udvikling af det regionale socialområde i Region Sjælland15.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en ny strategi for det regionale socialområde i Region Sjælland gældende for 2025-2028 sætter Regionsrådet en klar retning for, hvordan regionen vil styrke området og skabe bedre rammer for borgere med særlige behov
Hurtig hjælp til flere: 10 millioner kroner til kortere ventetider14.1.2025 18:52:47 CET | Pressemeddelelse
Flere patienter skal udredes og behandles i speciallægepraksis. Regionsrådet i Region Sjælland sætter 10 millioner kroner af til indsatsen, som skal bidrage til kortere ventetid for patienterne på områder, hvor der i dag er lang ventetid.
Tølløsebanen forlænges til Holbæk14.1.2025 18:52:17 CET | Pressemeddelelse
Borgerne i den nordvestlige del af Region Sjælland kan se frem til markant bedre kollektiv transport. Regionsrådet har netop besluttet at forlænge ruten på Tølløsebanen, så der kommer direkte tog mellem Holbæk og Slagelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum