Det Kongelige Teater inviterer til samtale om handicap i scenekunsten
Er repræsentation og ligestilling i scenekunsten utopi? Eller er det muligt at gentænke scenerummet, så der grundlæggende skabes ligestillede forudsætninger for alle, og i så fald hvordan? Det er temaerne, når Det Kongelige Teater d. 14. november i Skuespilhuset inviterer til samtale om handicap i scenekunsten.
Med afsæt i erfaringerne fra Et drømmespil inviterer Det Kongelige Teater torsdag d. 14. november kl. 19.00 på Mellemgulvet i Skuespilhuset til en samtale om repræsentation og ligestilling i scenekunsten. Her vil et panel drøfte mulighederne og begrænsningerne for at skabe scenekunst, der rummer og repræsenterer mennesker med flere forskellige kroppe, funktioner og perspektiver.
Ønsket er at få belyst eksisterende barrierer, samt hvordan Det Kongelige Teater og lignende kulturinstitutioner kan bidrage til at udfordre fordomme og nedbryde barrierer:
”Når vi laver kunst og specifikt scenekunst, har vi en positiv forpligtelse til at repræsentere alle mennesker i samfundet, og jeg oplever desværre, at vi har en lang vej at gå i branchen, når det kommer til at repræsentere folk med funktionsnedsættelse,” siger Anna Balslev, som er husinstruktør på Det Kongelige Teater og instruktør af Et drømmespil, og som selv er funktionsnedsat.
Hun efterspørger en åben samtale, som er mindre præget af berøringsangst og mere konkret ift. de udfordringer, som personer med handicap kan møde i arbejdet med scenekunsten:
”Jeg håber på at få skabt en bro imellem branchen og folk med erfaring med det funktionsnedsatte liv, og især mennesker, som ønsker at lave scenekunst. Og mest af alt håber jeg på at kunne specificere udfordringerne, så vi i højere grad kan handle på dem,” fortæller hun.
Udgangspunktet for aftenen er som nævnt de erfaringer og opdagelser, som instruktør Anna Balslev og skuespiller Mikkel Lund gjorde sig i skabelsen af Et drømmespil, og med podcastvært Line Kirsten Nikolajsen vil et engageret panel dykke ned i emnet.
Ordet gives også til aktivist og debattør Sarah Glerup, der vil fortælle om repræsentation i kunsten historisk set. Digter og forfatter, Caspar Eric, vil læse uddrag fra sin bog Nye balancer, og går i dialog om at være bannerfører for handicap i kunsten og om at blive identificeret som handicappet kunstner.
Jesper Michelsen, teaterleder på Glad Teater, vil fortælle om erfaringer fra sit arbejde med skuespillere med mentale og fysiske handicap, og vi drøfter barrierer og muligheder med sociolog Olivia Dahl, der forsker i identitet, følelser og handicapforståelse.
Arrangementet er gratis og åbent for alle, men kræver booking via Det Kongelige Teaters hjemmeside. Der er et udvidet antal kørestolspladser til dette arrangement, som kan bestilles ved at kontakte Det Kongelige Teaters kundeservice på tlf. 33 69 69 69.
Det er også muligt at deltage online, da vi livestreamer hele arrangementet.
Læs mere og bestil billet HER, hvor du også kan livestreame og stille spørgsmål til deltagerne.
Panel:
Anna Balslev, instruktør af Et drømmespil og husinstruktør på Det Kongelige Teater
Mikkel Lund, skuespiller og aktuel i Et drømmespil
Sarah Glerup, debattør og handicapaktivist
Caspar Eric, digter og forfatter
Jesper Michelsen, teaterleder på Glad Teater, skabt i samarbejde med Glad Fonden med fokus på at undersøge forskellige måder, hvorpå mennesker med funktionsvariation kan indgå i scenekunst
Olivia Dahl, sociolog, forsker i identitet, følelser og handicapforståelse
Moderator:
Line Kirsten Nikolajsen, podcastvært
Nøgleord
Kontakter
Thit TaaningPR-studentermedhjælper
ttaa@kglteater.dkFølg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Amy Watson bliver ny kunstnerisk chef for Den Kongelige Ballet31.10.2024 12:14:19 CET | Pressemeddelelse
Det Kongelige Teater har ansat den konstituerede balletmester Amy Watson som balletchef
Blodbryllup på Gamle Scene30.10.2024 09:59:37 CET | Pressemeddelelse
Urpremiere på Blodbryllup – ny helaftensballet af den fremadstormende, unge koreograf Eukene Sagues.
Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat 202429.10.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Solotrompetist Jeppe Lindberg Nielsen og tenorsolist Jacob Skov Andersen modtager Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat
Teater om mennesker i krig tager på turné25.10.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Menneskeligheden sættes under pres i Howard Barkers katastrofeteater om krig, magt og overlevelse. Fra d. 11 november tager I tilfælde af... på turné efter at have spillet i Skuespilhuset.
Nikolaj Hübbe stopper som balletmester24.10.2024 12:45:17 CEST | Pressemeddelelse
Efter 16 år som balletmester for Den Kongelige Ballet har Nikolaj Hübbe valgt at træde tilbage.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum