Plant skov med CO2-effekt og herlighedsværdi: Sidste mulighed for støtte til skovrejsning i år
Klimaskovfonden åbner årets sidste ansøgningsrunde med 32 millioner i puljen. Det er nu lodsejere kan søge støtte til skovrejsning eller små lavbundsprojekter.

Få støtte til at rejse din egen skov. Sådan lyder tilbuddet fra Klimaskovfonden, der nu åbner for at lodsejere kan få støtte til at rejse skov eller udtage lavbundsjord, der både giver en vigtig CO2-effekt og en stor herlighedsværdi. Og på sigt kan skovene producere træ og være en ny indtjeningsmulighed.
”Vi møder rigtig mange lodsejere, der har drømt om en skov i årevis fordi de gerne vil have mere natur på deres ejendom. Mange kombinerer skovrejsningen med anden lysåben natur og man kan faktisk vælge at have op til halvdelen af arealet som urørt skov. Og med Klimaskovfondens ordning kan det hænge sammen, så de kan plante skov som også bliver til glæde for de kommende generationer.” Det fortæller Poul Erik Lauridsen, der er direktør i Klimaskovfonden og selv er vokset op på et landbrug tæt på naturen.
En skov der rejses med støtte fra Klimaskovfonden skal være blandingsskov med skovbryn og der skal være et areal, hvor biodiversiteten prioriteres. Klimaskovfonden giver støtte efter et auktionsprincip, hvor man som ansøger melder ind, hvad man vil have for et skovrejsningsprojekt med en given CO2-effekt op til maksimalt 65.000 kroner pr. hektar. Støtten gives til de projekter, der giver mest CO2 for pengene indtil puljens loft på 32 millioner kroner er nået. Puljen er blevet fordoblet i forhold til sidste efterår, så mange flere skovrejsningsprojekter kan være på vej.

Hold fart i skovrejsningen: det er nu skovene skal plantes
Selvom naturen er det vigtigste for mange af de lodsejere Klimaskovfonden giver støtte til, så begynder CO2-effekten også at have en betydning. Og her understreger Poul Erik Lauridsen, at det er vigtigt at komme i gang nu.
”Det er helt afgørende at komme i gang med at plante skovene nu, for der går nogle år før en skov giver en CO2-effekt, der kan måles og indgå i klimaregnskaberne,” siger Poul Erik Lauridsen.
I Klimaskovfondens model kan lodsejerne selv indregne den CO2-effekt en ny skov eller et lavbundsprojekt giver i deres klimaregnskab.
FAKTA
Ansøgningsrunden åbner den 4. november med frist 16. december 2024. Man kan søge støtte til private arealer over 5 hektar og på arealer ejet af kirker og kommuner på over 2 hektar.
Man søger via Klimaskovfonden.dk og på hjemmesiden kan man også finde vejledning, yderligere information om kriterier og en liste over skovkonsulenter, der kan hjælpe med projektplaner og ansøgning.
Puljen til skov og lavbundsprojekter er denne gang på 32 mio. kr.
Klimaskovfonden har allerede givet tilsagn om støtte til flere end 150 skovrejsnings- og lavbundsprojekter på i alt 1400 hektar de seneste to år.
Nøgleord
Kontakter
Astrid Bjørg MortensenChefkonsulent – kommunikationsansvarlig
Tlf:23 11 17 51am@klimaskovfonden.dkBilleder




Links
Klimaskovfonden
Klimaskovfonden bidrager til de danske klimamål gennem skovrejsning og udtagning af kulstofrige lavbundsjorde i Danmark. Fonden giver virksomheder, lodsejere, kommuner og privatpersoner mulighed for klimahandling gennem bidrag til klimaindsatsen gennem bidrag til CO2-enheder fra fondens projekter, eller ved at ansøge om støtte til klimaprojekter på arealer i Danmark. Klimaskovfonden er en uafhængig statslig forvaltningsenhed oprettet af Folketinget.
Følg pressemeddelelser fra Klimaskovfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimaskovfonden
Grøn trepart: Regeringen booster Klimaskovfondens skovrejsning med 194 millioner6.3.2025 10:47:42 CET | Pressemeddelelse
Klimaskovfonden får en ekstra bevilling på 193,9 millioner kroner. Det giver mulighed for, at fonden kan skrue op for tempoet i skovrejsningen og udvikle et nyt koncept for urørt skov.
Se kortet: Nye skove skal plantes på Sjælland13.2.2025 08:31:14 CET | Pressemeddelelse
Ni steder på Sjælland kan jordejere nu se frem til at plante ny skov med støtte fra Klimaskovfonden.
Klimaskovfonden rejser 32 nye skove7.2.2025 08:27:00 CET | Pressemeddelelse
Der er udsigt til ny skov 32 steder i landet. Jordejere, som både tæller kirker, kommuner og private lodsejere kan nu se frem til at plante skov. Klimaskovfonden har netop givet i alt 21,1 millioner kroner i støtte til skovrejsning.
Nyt fondssamarbejde skal styrke biodiversiteten i nye skove9.1.2025 12:44:16 CET | Pressemeddelelse
Et samarbejde mellem 15. Juni Fonden og Klimaskovfonden skal understøtte biodiversiteten i nye skove. 15. Juni Fonden giver 2 millioner kroner i 2025 til særlige biodiversitetstiltag i nye skove, der rejses med støtte fra Klimaskovfonden.
Klimaskovfond om skovrejsning: partnerskaber øger tempoet22.11.2024 15:35:44 CET | Pressemeddelelse
Klimaskovfonden har de seneste fire år arbejdet målrettet på at rejse skov i Danmark. Fondens erfaringer med at sætte fart på skovrejsning er vigtige, når der med Grøn Trepart skal rejses meget mere skov de næste årtier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum