Danske Regioner

Danmarks nye life science-strategi styrker innovationen

Del

I regeringens nye life science-strategi er innovation en kerneopgave i sundhedsvæsenet på linje med behandling, forskning og uddannelse. ”Det er godt for patienterne,” siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, erhvervsminister Morten Bødskov og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund ved præsentationen af "Strategi for life science frem mod 2030" i BioInnovation Institute i København.
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, erhvervsminister Morten Bødskov og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund ved præsentationen af "Strategi for life science frem mod 2030" i BioInnovation Institute i København. Foto: Erhvervsminiteriet

Regeringen har netop præsenteret en ny life science-strategi for de kommende år til gavn for sundhedsvæsenet og for Danmark.

Innovation kan fremtidssikre sundhedsvæsenet

Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau roser strategien, som vil styrke innovative sundhedsløsningers rolle i forhold til at frigøre arbejdskraft og sikre et bæredygtigt sundhedsvæsen. Det er nødvendigt, hvis vi skal løse arbejdskraftudfordringerne og omstille sundhedsvæsenet til, at vi bliver færre i den arbejdsdygtige alder og flere ældre.   
 
”Det er godt for patienterne, at innovation skal være en prioriteret kerneopgave i sundhedsvæsenet på linje med behandling, forskning og uddannelse. Der er brug for at styrke indsatsen for at udvikle og udbrede innovative løsninger i sundhedsvæsenet.” siger Anders Kühnau.

Innovationskraften i Danmark er stor, både i sundhedsvæsenet og hos life science-virksomhederne. Men de gode lokale projekter på hospitalerne er voldsomt udfordrede, når det kommer til implementering og skalering. Det skal et nyt center lave om på.

Nationalt center for sundhedsinnovation er vejen frem

Regeringen har besluttet, at Danmark skal have et nationalt center for sundhedsinnovation til at udvikle, skalere og implementere løsninger. Den idé har Danske Regioner arbejdet længe på sammen med blandt andet Dansk Industri.  

”Jeg tror fuldt og fast på, at det kommende Nationale Center for Sundhedsinnovation vil sætte skub i udbredelsen af de gode løsninger for patienterne. Centret kan skabe de nødvendige rammer for, at både nye og eksisterende løsninger kan indfri deres fulde potentiale. Det vil være til gavn for sundhedsvæsenet, patienterne og virksomhederne, som i større omfang får udbredt deres løsninger. Samtidigt kan Danmark udbygge sin styrkeposition inden for arbejdskraftfrigørende digitale løsninger, som hele verden har brug for,” siger Anders Kühnau.

Puljer til arbejdsfrigørende løsninger og kunstig intelligens

Danske Regioners formand roser også, at regeringen afsætter midler i en pulje til løsninger, der frigør arbejdskraft og en pulje, der skal udvikle brugen af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet.

Se regeringens nye strategi hos Erhvervsministeriet: Strategi for life science_2024.10.31_WEB.pdf

Kontakter

Billeder

”Jeg tror fuldt og fast på, at det kommende Nationale Center for Sundhedsinnovation vil sætte skub i udbredelsen af de gode løsninger for patienterne. Samtidigt kan Danmark udbygge sin styrkeposition inden for arbejdskraftfrigørende digitale løsninger, som hele verden har brug for,” siger Anders Kühnau.
”Jeg tror fuldt og fast på, at det kommende Nationale Center for Sundhedsinnovation vil sætte skub i udbredelsen af de gode løsninger for patienterne. Samtidigt kan Danmark udbygge sin styrkeposition inden for arbejdskraftfrigørende digitale løsninger, som hele verden har brug for,” siger Anders Kühnau.
Foto: Danske Regioner
Download

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

Gratis hjælp til andet barn udvides med midlertidig dispensation til kvinder over 40 år4.11.2024 13:32:41 CET | Pressemeddelelse

Den 1. december træder Danske Regioners aftale med regeringen om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to i kraft. Fra aftalens indgåelse den 18. juni 2024 og året ud dispenserer regionerne fra kravet om, at kvinder ikke kan henvises til fertilitetsbehandling efter at være fyldt 40 år. Det skal sikre, at kvinder der fylder år, kort inden tilbuddet udrulles, også får mulighed for hjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye