Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hovedstadsområdet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Tvangsoverspisning, også kaldet Binge Eating Disorder eller blot BED, er en alvorlig psykisk lidelse, hvor den berørte oplever episoder med tvangsmæssige overspisninger efterfulgt af følelser af skam, skyld og væmmelse. Mennesker med tvangsoverspisning oplever at have mange negative tanker, lavt selvværd samt en følelse af at være forkert. Det kan skabe store udfordringer i hverdagen for både barnet og resten af familien.
Kendetegn ved BED
|
”BED hos et barn er ikke kun en kamp om mad. Spiseforstyrrelsen påvirker barnets trivsel og lægger pres på hele familien. Forældre står ofte alene med en dyb bekymring, når deres barn kæmper med tvangsoverspisning. Det kan være overvældende at se, hvordan barnet kæmper med lavt selvværd og skam, uden at vide, hvordan man bedst hjælper. Her er det afgørende, at vi støtter familierne til at forstå og håndtere disse udfordringer sammen,” fortæller samtale- og behandlingschef i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, Cathrine de Thurah Gundlund Wulff.
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskades familieforløb er skræddersyet til at hjælpe forældre og familier med at forstå og tackle disse udfordringer. Forløbet består af et forældreseminar, hvor man som forælder får mulighed for at dele erfaringer med andre, der står i en lignende situation. I forældreseminarerne får forældrene redskaber til at støtte deres barn uden at fokusere på vægttab, og de får konkrete teknikker til at tale om svære følelser med barnet. Derudover består forløbet af familiesamtaler, som tilpasses den enkelte families behov og kan inkludere både forældre, barnet alene, eller hele familien.
Formålet er at styrke familiens evne til sammen at håndtere de udfordringer, der opstår, når mad bliver en måde at tackle følelser på.
”Det er vigtigt at understrege, at vores tilbud ikke er et vægttabstilbud. Børn med BED har ikke brug for hjælp til at tabe sig. De har brug for hjælp til at håndtere deres svære følelser på en ny måde, så de ikke længere har brug for spiseforstyrrelsen i deres liv. At sætte et barn med BED på slankekur vil højst sandsynligt kun forværre spiseforstyrrelsen og dermed også barnets mistrivsel,” fortæller Cathrine de Thurah Gundlund Wulff.
Forløbet til familier med børn, der har tegn på, BED er gratis tilgængeligt online og fysisk i foreningens rådgivning i København.
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade tilbyder også faglig sparring til kommuner, der ønsker at indgå i et samarbejde om at give børn og familier med BED den rette støtte.
KONTAKT
Fie Mørch Colding, presse- og kommunikationskonsulent i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, telefon 5117 0048 og mail fmc@spiseforstyrrelse.dk.
Cathrine de Thurah Gundlund Wulff, samtale- og behandlingschef i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, telefon 2929 7198 og mail ctw@spiseforstyrrelse.dk.
Nøgleord
Kontakter
Cathrine de Thurah Gundlund WulffSamtale- og behandlingschef
Tlf:29297198ctw@spiseforstyrrelse.dkFie Mørch ColdingPresse- og kommunikationskonsulent
Tlf:51170048fmc@spiseforstyrrelse.dkLinks
Om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.
Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.
Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Rekordmange søger hjælp hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade11.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Aldrig før har så mange søgt hjælp hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade som i 2024. Rådgivningen har haft over 6.700 samtaler – en stigning på 22 % sammenlignet med sidste år. Foreningen har netop udvidet åbningstiderne i sin chatrådgivning, så endnu flere kan få hjælp.
Tidligere ‘Bachelorette’-deltager lancerer podcast sammen med patientforening21.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan føles det at bære på en hemmelighed, der fylder hele ens liv? Og hvad sker der, når man endelig siger det højt? Det ved Lissa Paustian alt om. I den nye podcast Sig det højt giver hun stafetten videre til modige gæster, der åbner op om deres kamp med spiseforstyrrelser og selvskade. Podcasten er lavet i samarbejde med Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Niels Brock-elever konkurrerer om at skabe den bedste kampagne mod spiseforstyrrelser og selvskade20.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan når vi de unge, der dagligt kæmper med spiseforstyrrelser og selvskade? Det er spørgsmålet, som Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og Niels Brock vil finde svar på med en ny kampagnekonkurrence, hvor elevernes kreativitet skal bryde tabuer og åbne dialog om mentale udfordringer blandt unge.
Patientforening styrker indsatser for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade17.12.2024 15:39:41 CET | Pressemeddelelse
Takket være en donation fra Sagitta Charity Foundation kan Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade inspirere endnu flere børn og unge til at stå imod urealistiske kropsidealer.
Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning4.11.2024 10:47:50 CET | Pressemeddelelse
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hele landet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum