Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hovedstadsområdet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Tvangsoverspisning, også kaldet Binge Eating Disorder eller blot BED, er en alvorlig psykisk lidelse, hvor den berørte oplever episoder med tvangsmæssige overspisninger efterfulgt af følelser af skam, skyld og væmmelse. Mennesker med tvangsoverspisning oplever at have mange negative tanker, lavt selvværd samt en følelse af at være forkert. Det kan skabe store udfordringer i hverdagen for både barnet og resten af familien.
Kendetegn ved BED
|
”BED hos et barn er ikke kun en kamp om mad. Spiseforstyrrelsen påvirker barnets trivsel og lægger pres på hele familien. Forældre står ofte alene med en dyb bekymring, når deres barn kæmper med tvangsoverspisning. Det kan være overvældende at se, hvordan barnet kæmper med lavt selvværd og skam, uden at vide, hvordan man bedst hjælper. Her er det afgørende, at vi støtter familierne til at forstå og håndtere disse udfordringer sammen,” fortæller samtale- og behandlingschef i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, Cathrine de Thurah Gundlund Wulff.
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskades familieforløb er skræddersyet til at hjælpe forældre og familier med at forstå og tackle disse udfordringer. Forløbet består af et forældreseminar, hvor man som forælder får mulighed for at dele erfaringer med andre, der står i en lignende situation. I forældreseminarerne får forældrene redskaber til at støtte deres barn uden at fokusere på vægttab, og de får konkrete teknikker til at tale om svære følelser med barnet. Derudover består forløbet af familiesamtaler, som tilpasses den enkelte families behov og kan inkludere både forældre, barnet alene, eller hele familien.
Formålet er at styrke familiens evne til sammen at håndtere de udfordringer, der opstår, når mad bliver en måde at tackle følelser på.
”Det er vigtigt at understrege, at vores tilbud ikke er et vægttabstilbud. Børn med BED har ikke brug for hjælp til at tabe sig. De har brug for hjælp til at håndtere deres svære følelser på en ny måde, så de ikke længere har brug for spiseforstyrrelsen i deres liv. At sætte et barn med BED på slankekur vil højst sandsynligt kun forværre spiseforstyrrelsen og dermed også barnets mistrivsel,” fortæller Cathrine de Thurah Gundlund Wulff.
Forløbet til familier med børn, der har tegn på, BED er gratis tilgængeligt online og fysisk i foreningens rådgivning i København.
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade tilbyder også faglig sparring til kommuner, der ønsker at indgå i et samarbejde om at give børn og familier med BED den rette støtte.
KONTAKT
Fie Mørch Colding, presse- og kommunikationskonsulent i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, telefon 5117 0048 og mail fmc@spiseforstyrrelse.dk.
Cathrine de Thurah Gundlund Wulff, samtale- og behandlingschef i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, telefon 2929 7198 og mail ctw@spiseforstyrrelse.dk.
Nøgleord
Kontakter
Cathrine de Thurah Gundlund WulffSamtale- og behandlingschef
Tlf:29297198ctw@spiseforstyrrelse.dkFie Mørch ColdingPresse- og kommunikationskonsulent
Tlf:51170048fmc@spiseforstyrrelse.dkLinks
Om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.
Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.
Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning4.11.2024 10:47:50 CET | Pressemeddelelse
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hele landet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Populær indsats for børns kropstrivsel udvider i skoler og idrætsforeninger1.10.2024 06:54:27 CEST | Pressemeddelelse
Skoler og idrætsklubber vil også i de kommende år få inspiration og hjælp til at give børn realistiske kropsidaler. Med støtte fra Nordea-fonden kan Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og Anti Doping Danmark fortsætte deres fælles Spejlven-indsats.
Nyt ambassadørkorps skal sætte spiseforstyrrelser og selvskade på dagsordenen21.8.2024 07:11:43 CEST | Pressemeddelelse
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade etablerer et ambassadørkorps med syv stærke personligheder, der skal bidrage til at skabe opmærksomhed om til foreningens arbejde.
Ja tak til bedre sammenhænge for patienterne både på og udenfor sygehusene11.6.2024 14:11:07 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen og Folketinget bør lytte til Sundhedsstrukturkommissionens anbefaling om at bringe psykiatrien tættere på resten af sundhedssystemet. Vigtigst er det, at den enkelte patient oplever en større sammenhæng i deres egne forløb gennem systemet, mener Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Pernille Lotus bliver ambassadør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade6.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ambassadør for patient- og pårørendeforeningen vil Pernille Lotus arbejde for, at endnu flere søger hjælp, når de kæmper med en spiseforstyrrelse eller selvskade.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum