Danske Regioner

Ny aftale frigør tid og giver patienterne nemmere adgang til øjenlægen

Del

Børn kommer mere i fokus hos de praktiserende øjenlæger og klinikpersonale kan i højere grad hjælpe med at frigøre tid for speciallægen. Det er to konkrete resultater af en ny aftale mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Ventetiden på at komme til øjenlæge kan være lang for danskerne. Det skyldes blandt andet, at vi bliver flere ældre, og at vi som ældre ofte har flere problemer med synet. Desuden har man i dag bedre mulighed for at diagnosticere øjensygdomme, og det betyder at langt flere – også yngre -  søger hjælp.

Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Foreningen af Praktiserende Speciallæger har indgået (FAPS) en ny aftale på øjenlægeområdet.

Aftalen giver bedre mulighed for, at øjenlægerne kan behandle børn under ti år, og at der kan foretages flere af de mindre kirurgiske indgreb i øjenlægepraksis. Derudover kan kontrol af grøn stær i vid udstrækning fremover varetages af klinikpersonalet. Det vil give speciallægerne mere tid til patientbehandling.

Formand for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Lars Gaardhøj, er glad for aftalen:

- Det er vigtigt, at vi får moderniseret øjenspecialet, så vi sikrer, at behandlingen har den højeste kvalitet, og at øjenlægernes tid bruges bedst muligt. Med den nye aftale har vi fokus på, hvordan klinikpersonalet i højere grad kan understøtte og hjælpe speciallægen til stor gavn for patienterne, siger Lars Gaardhøj.  

Formand i Foreningen af Praktiserende Speciallæger, Ann-Louise Reventlow-Mourier, er også tilfreds med den nye aftale:

- Der er behov for særligt udstyr når man skal undersøge og behandle børn. Vi er glade for at have indgået en aftale, der prioriterer, at flere børn behandles i speciallægepraksis. Derudover vil flere patienter nu opleve, at de kan få udført behandling af åbenvinklet grøn stær eller forhøjet øjentryk med SLT-laser (Selektiv Laser Trabekuloplatik) hos en praktiserende øjenlæge, så de kan undgå at skulle forbi en sygehusafdeling, siger Ann-Louise Reventlow-Mourier.

Den nye aftale trådte i kraft den 1. oktober 2024.

Kontakter

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

Gratis hjælp til andet barn udvides med midlertidig dispensation til kvinder over 40 år4.11.2024 13:32:41 CET | Pressemeddelelse

Den 1. december træder Danske Regioners aftale med regeringen om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to i kraft. Fra aftalens indgåelse den 18. juni 2024 og året ud dispenserer regionerne fra kravet om, at kvinder ikke kan henvises til fertilitetsbehandling efter at være fyldt 40 år. Det skal sikre, at kvinder der fylder år, kort inden tilbuddet udrulles, også får mulighed for hjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye