Oplæg og paneldebat: Instagrams selvskadebedrag
Digitalt Ansvar inviterer til oplæg og paneldebat d. 28/11 i lyset af vores nye undersøgelse af Instagrams moderation af selvskadeindhold.
I netværk på Instagram deler selvskadende børn og unge deres blodige sår, inspirerer hinanden til nye former for selvskade og deler tips og tricks til at undgå at blive opdaget.
Sociale medier som Instagram fortæller selv, at de automatisk fjerner skadeligt indhold og ikke tillader selvskade og selvmordsrelateret indhold på deres tjenester. Alligevel dukker historier om de skadelige netværk op igen og igen.
Vi har talt om de store menneskelige konsekvenser ved spredningen af selvskadeindhold på Instagram i årevis. Instagram siger selv, at de bliver bedre og bedre til at fjerne skadeligt indhold. Vores undersøgelse viser dog en noget anden virkelighed, siger Ask Hesby Holm, direktør i Digitalt Ansvar.
Digitalt Ansvar har testet:
- Fjerner Instagram automatisk selvskadeindhold, ligesom de påstår?
- Hvor let er det automatisk at opspore selvskadeindhold ved hjælp af kunstig intelligens?
- Leder Instagrams anbefalingsalgoritme børn- og unge ind i selvskadenetværk?
Digitalt Ansvar inviterer til oplæg, hvor vi præsenterer resultaterne af vores undersøgelse efterfulgt af en paneldebat om de menneskelige konsekvenser ved manglende moderation af selvskadeindhold på sociale medier samt sociale mediers ansvar.
I panelet:
Lotte Rubæk, psykolog og leder af Team for Selvskade i børne- og ungdomspsykiatrien i
Region Hovedstaden. Tidligere i år opsagde hun sit medlemskab i Metas globale ekspertgruppe for selvskade, spiseforstyrrelser og selvmord. Det begrundede hun med ordene:
Min klare opfattelse er, at alt indhold, som ikke er helt over grænsen, men som alligevel er skadeligt, lader Meta ligge. Det gør de, fordi det skaber interaktion og engagement blandt sårbare brugere.
Ask Hesby Holm, direktør i Digitalt Ansvar.
Mads Bramsen, Centerchef i Center for Sociale Medier, Tech og Demokrati.
Mie Andersen, tidligere medlem af selvskadenetværk på Instagram - også kendt som 'priv-netværket.
Om netværkets indflydelse på hende har hun tidligere fortalt i et interview til DR:
Jeg har skåret mig selv, brændt mig selv, slået mit hoved og mine hænder ind i væggen. Nogle af de ting gjorde jeg ikke, før jeg kom ind i priv-netværket.
Praktisk info
Arrangementet foregår d. 28. november kl. 16-17:30 i Klub, Linnésgade 25, 1321 København K
Tilmelding
Tilmeld dig eventet ved at sende en mail til: kontakt@digitaltansvar.dk
Det er gratis at deltage.
Tilmeldingen er åben, så længe pladser haves.
Læs mere om eventet her.
Nøgleord
Kontakter
Maja Wallmeier WolfgangPressekonsulent
Tlf:+45 9391 0689mww@digitaltansvar.dkAsk Hesby HolmDirektør
Tlf:+45 4216 4263ahh@digitaltansvar.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Digitalt Ansvar
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitalt Ansvar
Digitalt Ansvar om regeringens nye initiativ mod manipuleret seksuelt materiale: ”Et vigtigt skridt i en tid, hvor alle potentielt kan blive ofre”21.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen foreslår at kriminalisere fremstillingen af manipuleret seksuelt materiale efter anbefaling fra Digitalt Ansvar.
Trusler og hadefulde kommentarer: Flere udsættes for digital chikane i forbindelse med deres arbejde4.8.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse fra Digitalt Ansvar viser, at mange danskere udsættes for digital chikane fra fx kunder eller borgere i forbindelse med deres arbejde. Blandt privatansatte er tallet steget med 5 procentpoint siden 2021.
Kvindehad og falske sexvideoer: Digitalt Ansvar klager over Google og Bing til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen27.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Søgemaskinerne viser vej til hjemmesider med manipulerede seksuelle videoer og fjerner ikke links trods anmeldelser.
Ny undersøgelse: Google og Bing fjerner ikke anmeldte søgeresultater med ulovlige falske nøgenvideoer30.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitalt Ansvar har undersøgt Google Search og Microsoft Bings anmeldelsessystem ved at indgive en række anmeldelser af søgeresultater, der henviser til hjemmesider med manipuleret seksuelt materiale – også kendt som ’deepfake porno’.
Digitalt Ansvar: Ansvaret for børns overforbrug af sociale medier kan ikke bare overlades til forældrene17.5.2024 12:12:05 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal om børn og unges vaner på sociale medier sætter en tyk streg under behovet for bedre lovgivning og håndhævelse af aldersgrænsen på sociale medier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum