Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i København: Foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark

Del

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen i lokale klynger, og i denne klynge skal Mills Club Skate & Event og Lundehus Basketball samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

De to foreninger er helt klar til at trække i arbejdstøjet.
De to foreninger er helt klar til at trække i arbejdstøjet.

Med flere end 850.000 medlemmer under 18 år er Danmarks Idrætsforbund (DIF) den største børne- og ungeorganisation i Danmark.

For at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’, og er nu i gang med at ansætte en række børne- og ungeansvarlige, der skal hjælpe foreninger til at styrke arbejdet med børn og unge. Blandt andet i København, hvor Mills Club Skate & Event og Lundehus Basketball er udvalgt til at være såkaldte spydspidsforeninger i projektet.

"Vi glæder os til at komme i gang. Vi er en lidt atypisk forening, en form for fritidsklubstilbud i sporten. Vi vokser hurtigt både på medlemmer og på frivillige, men vi mangler strategien og at gøre det nemt at starte. Fra vores samtaler med forældre og medlemmer kan vi se, at de ikke ville vide, hvor de skulle gå hen, hvis ikke de kendte os gennem andre fra klassen eller venner. Så vi skal gøre det nemmere at komme ind udefra,“ siger Bonny Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Mills Club Skate & Event.

Fortsat uforløst potentiale
Hos DIF er der store forventninger til det kommende udviklingsarbejde i foreningerne.

Vi har haft et stort ønske om, at vi i København kunne finde nogle urbane foreninger med interessante miljøer og evnen til at tænke anderledes. Det har vi fundet i Mills Club og Lundehus, som begge er udviklingsorienterede foreninger, der har fokus på at styrke deres miljøer ved bl.a. at inddrage de unge og igangsætte initiativer, der skal fremtidssikre deres foreningers relevans og overskud til at være noget for en lang række børn og unge i København,” siger Martin Bro, der er faglig leder for de børne- og ungeansvarlige.

I Lundehus Basketball ser man frem til at få nye øjne på arbejdet og ligesom Mills Club en mere strategisk tilgang til udviklingen af foreningen:

“Vi glæder os til at kunne arbejde mere målrettet med at engagere både medlemmer og frivillige. Det kan for eksempel være gennem intern rekruttering af trænere og udvikling af trænermiljø eller etablere og udvikle samarbejdet med daginstitutioner, skoler og SFO’er,” siger Kim Paulsen, der er formand i Lundehus Basketball.

Spydspidsforeningerne begynder nu arbejdet med at finde deres kommende børne- og ungeansvarlig.

Fakta om spydspidsarbejdet:

  • I 2023 og 2024 udpeges et antal foreninger til at være spydspidsforeninger, hvor der skal udvikles og opsamles viden om de succesfulde børne- og ungemiljøer
  • Foreningerne sættes sammen af 2-3 foreninger lokalt, der skal samarbejde om udviklingen
  • Hver foreningsklynge får tildelt en børne- og ungeansvarlig, der skal stå for at drive udviklingsarbejdet og sørge for erfaringsdeling
  • Denne klynge er den 2. klynge i København. Udover Mills Club Skate & Event og Lundehus Basketball er der allerede en klynge i gang, som består af KØS Sejlsport, Brønshøj Judo Klub og Østerbro Shotokan Karate

Fakta om Fremtidens Idræt for Børn og Unge:

  • A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til projektet ’Fremtidens idræt for børn og unge’, der er udviklet af og drives af Danmarks Idrætsforbund.
  • ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ er et ambitiøst og omfattende projekt, som løber over de næste fem år.
  • Danmarks Idrætsforbund er paraplyorganisation for 62 danske specialforbund.
  • Under Danmarks Idrætsforbund er der i runde tal 6.000 børne- og ungdomsforeninger og 850.000 medlemmer under 18 år. 
  • Projektindsatserne er mange under følgende overskrifter: øge kapaciteten, trænerløfte og trivsel, involvering og rekruttering samt synlighed og videndeling.  
  • Se mere om programmet: www.dif.dk/bornogunge

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye