COP16: Danmark giver 100 millioner kroner til at styrke global biodiversitet
For at støtte biodiversitetsprojekter i udviklingslande har Danmark i forbindelse med COP16 givet tilsagn om 100 millioner kroner til den globale biodiversitetsfond.
Miljøminister Magnus Heunicke har i forbindelse med COP16 annonceret, at Danmark giver støtte den globale biodiversitetsfond med 100 millioner kroner. Tilsagnet finansieres over udviklingsbistanden og gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.
Den globale biodiversitetsfond, Global Biodiversity Framework Fund, blev oprettet som resultat af den globale aftale om biodiversitet fra 2022 - Kunming-Montreal-aftalen.
Med Kunming-Montreal-aftalen fra 2022 vedtog FN's medlemslande fire mål frem mod 2050 og 23 delmål for naturen og biodiversiteten frem mod 2030, herunder at 30 procent af verdens natur beskyttes og at 30 procent ødelagt natur til lands og til havs genoprettes. Midlerne i den globale biodiversitetsfond har til formål at styrke indsatser, primært i udviklingslande, så de fælles globale naturmål kan indfries.
"Vi har et fælles ansvar for at beskytte naturen og biodiversiteten i verden, og der er behov for akut fælles handling, hvis vi skal beskytte og genoprette de arter og naturtyper, der er tilbage. Med denne støtte til den globale biodiversitetsfond understreger vi det danske engagement for at fremme biodiversitet globalt," siger miljøminister Magnus Heunicke.
”Verden står i en biodiversitetskrise og antallet af dyre- og plantearter, der er truet stiger med uset hast. Vi skal ikke acceptere den udvikling, men gøre hvad vi kan for at bremse den. Med vores bidrag støtter vi særligt befolkningerne i verdens fattige lande med at forvalte naturen i deres lokalsamfund. De skal nyde godt af rent vand, frugtbar jord og økonomiske muligheder, uden at det sker på bekostning af naturen omkring dem,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.
Danmark har særligt fokus på samarbejdet med de mindst udviklede lande og små østater, som er særligt påvirket og sårbare over for tab af biodiversitet og klimaforandringer. I fonden afsættes også projektmidler til oprindelige folk og lokale samfund, så de kan forvalte naturen på deres territorier.
Yderligere oplysninger:
Miljø- og Ligestillingsministeriets pressetelefon +45 2091 5901 (kan ikke modtage SMS) eller mail: presse@mim.dk
Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Danmark sætter kursen for en grøn miljø- og klimapolitik i EU på ministermøde11.7.2025 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejen til et stærkere og klimaneutralt EU, en tur i Store Vildmose til fremvisning af den grønne trepartsaftale i praksis og en vigtig debat om de kommende forhandlinger om en international aftale om plastikforurening. Det var på programmet til det netop afsluttede uformelle ministermøde for EU's miljø- og klimaministre.
Sprøjtemidler med PFAS-aktivstoffer bliver forbudt7.7.2025 15:00:48 CEST | Pressemeddelelse
Miljøstyrelsen har truffet afgørelse om at tilbagekalde 23 sprøjtemidler med PFAS-aktivstoffer. Afgørelsen træffes på baggrund af en grundig vurdering af ny viden fra GEUS, der har belyst, at sprøjtemidlerne nedbrydes til det skadelige stof trifluor-eddikesyre (TFA), som ender i grundvandet. Miljøstyrelsen er derudover i gang med at vurdere yderligere 10 sprøjtemidler, der også har vist udvaskning af TFA.
Nyt skridt mod nationalt pant- og retursystem for takeaway-emballage7.7.2025 06:54:06 CEST | Pressemeddelelse
Takeaway-emballage bliver i høj grad lavet af engangsplastik. Det har en kort levetid, kræver mange ressourcer at producere og forbrænde og udgør dermed et problem for både klima og miljø. Derfor skal Danmark have et nationalt pant- og retursystem, og nu etableres et sekretariat, der skal stå i spidsen for at samle branchen.
Ny fiskeriaftale: Alle farvande omkring Fyn omfattes af trawlforbud2.7.2025 13:36:48 CEST | Pressemeddelelse
En ny politisk aftale mellem regeringen og LA, SF, K, EL, RV og ALT sætter gang i den hidtil største beskyttelse af havbunden i Danmark. Aftalen sætter en stopper for fiskeri med bundslæbende redskaber i cirka 1/3 af det trawlpåvirkede areal i de indre danske farvande, herunder i farvandene omkring Fyn.
Ny milepæl for havet: Stor del af det danske hav bliver nu trawlfrit2.7.2025 13:28:47 CEST | Pressemeddelelse
18,7 procent af det danske havareal udlægges til trawlfrie zoner. Det er resultatet af en politisk aftale som regeringen indgået sammen med LA, SF, EL, K, RV og ALT. Aftalen er den hidtil største beskyttelse af havbunden i Danmark og sætter en stopper for bundtrawl i cirka 1/3 af det trawlpåvirkede areal i de indre danske farvande.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum