COP16: Danmark giver 100 millioner kroner til at styrke global biodiversitet
For at støtte biodiversitetsprojekter i udviklingslande har Danmark i forbindelse med COP16 givet tilsagn om 100 millioner kroner til den globale biodiversitetsfond.
Miljøminister Magnus Heunicke har i forbindelse med COP16 annonceret, at Danmark giver støtte den globale biodiversitetsfond med 100 millioner kroner. Tilsagnet finansieres over udviklingsbistanden og gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.
Den globale biodiversitetsfond, Global Biodiversity Framework Fund, blev oprettet som resultat af den globale aftale om biodiversitet fra 2022 - Kunming-Montreal-aftalen.
Med Kunming-Montreal-aftalen fra 2022 vedtog FN's medlemslande fire mål frem mod 2050 og 23 delmål for naturen og biodiversiteten frem mod 2030, herunder at 30 procent af verdens natur beskyttes og at 30 procent ødelagt natur til lands og til havs genoprettes. Midlerne i den globale biodiversitetsfond har til formål at styrke indsatser, primært i udviklingslande, så de fælles globale naturmål kan indfries.
"Vi har et fælles ansvar for at beskytte naturen og biodiversiteten i verden, og der er behov for akut fælles handling, hvis vi skal beskytte og genoprette de arter og naturtyper, der er tilbage. Med denne støtte til den globale biodiversitetsfond understreger vi det danske engagement for at fremme biodiversitet globalt," siger miljøminister Magnus Heunicke.
”Verden står i en biodiversitetskrise og antallet af dyre- og plantearter, der er truet stiger med uset hast. Vi skal ikke acceptere den udvikling, men gøre hvad vi kan for at bremse den. Med vores bidrag støtter vi særligt befolkningerne i verdens fattige lande med at forvalte naturen i deres lokalsamfund. De skal nyde godt af rent vand, frugtbar jord og økonomiske muligheder, uden at det sker på bekostning af naturen omkring dem,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.
Danmark har særligt fokus på samarbejdet med de mindst udviklede lande og små østater, som er særligt påvirket og sårbare over for tab af biodiversitet og klimaforandringer. I fonden afsættes også projektmidler til oprindelige folk og lokale samfund, så de kan forvalte naturen på deres territorier.
Yderligere oplysninger:
Miljø- og Ligestillingsministeriets pressetelefon +45 2091 5901 (kan ikke modtage SMS) eller mail: presse@mim.dk
Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Ny undersøgelse skal undersøge om der er sundhedskonsekvenser af ultrafine partikler ved Københavns Lufthavn4.11.2024 09:32:07 CET | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke har bedt Kræftens Bekæmpelse lave en undersøgelse af, om der er sundhedsmæssige konsekvenser af ultrafine partikler for borgere, der bor tæt på Københavns Lufthavn. Resultaterne forventes klar inden for to år.
Miljøministeren rejser til Colombia for at deltage i Biodiversitetskonventionens COP1628.10.2024 10:19:58 CET | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke deltager i denne uge i FN's Biodiversitetskonference (COP16), hvor ministeren vil arbejde for, at gode intentioner fører til reelle forandringer
Miljøministeren vil sætte ind over for overproduktion og destruktion af tøj10.10.2024 08:04:49 CEST | Pressemeddelelse
Med et nyt lovforslag vil miljøminister Magnus Heunicke skrue op for kontrollen med virksomheder, som sender genanvendeligt affald til forbrænding, og der indføres kontrol med virksomheder, som destruerer usolgt tøj i stedet for fx at genbruge det.
Nordic Waste-sagen: Kommissorium for advokatundersøgelse af Randers Kommune er på plads7.10.2024 11:22:24 CEST | Pressemeddelelse
Kommissoriet for den kommende uvildige advokatundersøgelse af Randers Kommunes rolle i sagen om Nordic Waste er nu på plads. Undersøgelsen forventes afsluttet i maj 2025. Samtidig er kommissoriet for den varslede undersøgelse af miljøskadereglerne i lyset af Nordic Waste-skandalen også færdigt.
Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor4.10.2024 09:12:22 CEST | Pressemeddelelse
For første gang er det muligt at dykke ned i konkrete offentlige institutioner og virksomheders kønssammensætning i bestyrelser, og som noget nyt, også i de øverste ledelsesniveauer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum