Green Innovation Makers - Business Skive

Historien om en Boss Lady: Min krop og hjerne skal arbejde i synk

Del

”Bæredygtighed rimer rigtig godt på snusfornuft”, sådan siger den 35-årige tømrerlærling, Anna Storm, fra scenen til Green Innovation Week i Skive. Bag ordene forklarer hun om tømrervirksomhedernes økonomiske perspektiv: At optimere ressourcer, at lave korrekte opmålinger, at tjekke lageret inden man bestiller nyt, at slibe klinger fremfor at sende til skrot i virkeligheden er bæredygtige tiltag i en branche, som Anna Storm nyder at være en del af. Som en del af et tværfagligt panel delte hun og seks andre erfaringer fra uddannelse til det grønne arbejdsmarked til inspiration for de mange unge deltagere på dette års Green Innovation Week.

I midten: Anna Storm på scenen i panelsamtale
I midten: Anna Storm på scenen i panelsamtale Green Innovation Week 2024

Fra akademiker til tømrerlærling

I det tværfaglige panel, ledet af national koordinator for UNESCO Verdensmålsskoler, Stine Sund Hald, fortæller Anna Storm om sin vej til det grønne arbejdsmarked. Oprindeligt er hun gået den klassiske vej, som hun kalder det: Fra folkeskole til gymnasiet til universitetet.

I den efterfølgende samtale med Anna Storm forklarer hun uddybende, at der med til historien omkring den nye uddannelsesvej også hører nogle hårde år i et ægteskab præget af kontrol, fysisk og psykisk vold. Et ophold på ét af landets krisecentre blev startskuddet på hendes
nye tilværelse som håndværker: "Jeg forsøgte at komme tilbage til et almindeligt kontorjob, der matchede mine uddannelseskompetencer fra universitetet. Jeg blev ret hurtigt klar over, at jeg skulle finde et fysisk job hvor min krop og hjerne skulle løbe parløb gennem dagen og arbejde i synk, så jeg kunne reducere og helbrede den stress min krop bar på. Allervigtigst så jeg kunne stå stærkt og kærligt i mig selv for mine børn. Og her startede det. Jeg har altid bygget og haft projekter sammen med min far og haft lyst til at arbejde med træ. Og nu er jeg over halvvejs i tømreruddannelsen og viser mine børn, at der er en vej ud af selv de sværeste situationer. Vejen til det gode, sunde og bæredygtige arbejdsliv kan vise sig som en tydelig sti, selv når man føler sig allermest på afveje", uddyber Anna Storm, der er ansat hos tømrer- og entreprenørvirksomheden Egil Rasmussen A/S.

Mange bække små

Den grønne omstilling i arbejdslivet starter med museskridt, men mange bække små gør en stor å. Om den grønne omstilling i byggebranchen, erkender Anna Storm, at der er et stykke vej endnu, men at ”vi træder stien”. Det handler dog ofte benhårdt om økonomi. 

”Det er billigere i materialer end i mandetimer”, forklarer hun, og fortsætter: ”Derfor ser man ofte en masse spild på de større entrepriser, der ikke reelt er affald, men fraskær og ukurante længder, fordi det er billigere at bruge ekstra materialer end at svendene skal håndtere materialerne ad flere omgange”. Anna Storm opfordrer derfor sine kollegaer i branchen til at påbegynde en række handlinger, der skal sikre et mindre spild på byggepladserne. I forhold til udfordringer med f.eks. lagerplads for tømrervirksomhederne, der oftest får leveret materialer direkte på pladserne, lyder opfordringen at prioritere et lager til, så svendene kan tage materialer med retur og prikke til snusfornuften.

“Det er walk the talk, når det er bedst”

Udover at deltage i panelsamtalen gik Anna Storm på opdagelse i Green Innovation Week’s øvrige program og aktiviteter. Kombinationen af oplæg og mere hands-on aktiviteter, glæder Anna Storm, der lader sig drage mod de håndværkrettede aktiviteter: ”At se tunge og vigtige aktører indenfor bæredygtig udvikling i byggeriet som Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed samt Havnens Hænder giver deltagerne muligheder for at røre ved, skære i, knække og dufte de mange biogene materialer. På Green Innovation Week oplever man at den grønne omstilling ikke kun foregår i et Excelark, men også skal sanses og omsættes i hånden på de faglærte". 

Slutteligt roser Anna Storm Green Innovation Weeks evne til selv at gå forrest indenfor events om bæredygtighed: ”Det er så logisk og simpelt og alligevel første gang jeg oplever det til sådan et stort event og i så gennemført et omfang”, siger hun og henviser til brugen af genbrugsservice, der løbende vaskes op. ”Her er der ikke tonsvis af brugte papkrus i affaldssække men fint genbrugsporcelæn. Det er bare pissefedt og walk the talk, når det er bedst”, slutter hun og opfordrer andre events og messer om bæredygtighed til at gøre Green Innovation Week kunsten efter.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Håndværksaktivitet under GIW 2024
Håndværksaktivitet under GIW 2024
Green Innovation Week 2024
Download
Panelsamtale om vejen til det grønne arbejdsmarked
Panelsamtale om vejen til det grønne arbejdsmarked
Green Innovation Week 2024
Download
Område med aktiviteter, virksomheder og uddannelser
Område med aktiviteter, virksomheder og uddannelser
Green Innovation Week 2024
Download

Links

Fakta om Green Innovation Week 2024

  • +3.000 tilmeldte
  • 500 bidrog med aktiviteter og indhold
  • 450 repræsentanter fra virksomheder og organisationer
  • 2.600 unge under uddannelse
  • +35 fagligheder samlet om den grønne omstilling

Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

GIW 2024: Bæredygtig omstilling i det ydre og indre landskab13.11.2024 09:19:17 CET | Pressemeddelelse

Reportage af Ane-Mette Isaksen, Ordrod.dk Green Innovation Week er i gang, og her tænker du nok, at det er noget med bæredygtige byggematerialer, grøn energi og innovative initiativer. Og du har helt ret. Men det er også mere end det. Mere end de materielle løsninger. På eventen, der i år er rykket til større lokaler i et tidligere byggemarked, blev jeg og de øvrige +3.000 deltagere, også præsenteret for breathwork, en talk om Inner Development Goals, et sanserum og et øget fokus på S’et i ESG (Environment, Social, Governance).

Kan jeg gøre en forskel for klimaet?24.10.2024 15:06:53 CEST | Pressemeddelelse

Svaret blev et rungende ’JA!’ på den digitale afstemning, da Mark Hoppe og Jonas Deibjerg fra Regndans skød Circular Design Camp i gang i forbindelse med Green Innovation Week i Skive. Allerede tidligt fra morgen summede det af liv og spænding i de tidligere butiks- og trælastlokaler. Seks forskellige nord- og midtjyske virksomheder inviterede studerende med helt ind i maskinrummet på en grøn udfordring over to dage via campen. Med sig retur fik virksomhederne dugfriske perspektiver og tværfaglige input til løsning af udfordringen.

Elever og studerende rustes til det grønne arbejdsmarked på GIW 20248.10.2024 11:11:30 CEST | Aktuelt

Reportage af: Ane-Mette Isaksen, ordrod.dk På en kølig septembermorgen i en gammel XL-lagerhal summer det af liv. GIW 2024 (Green Innovation Week) er netop gået i gang, og unge elever, studerende, jakkesæt, håndværkere og striksweatre stimler sammen foran Heads Up-scenen, der med sine pallemøbler og grønne planter sætter tonen for dagens program. Zero waste-ekspert, Gittemarie Johansen, hopper kl. 9.00 sharp på scenen og byder velkommen til et tætpakket program, der lover læring på flere niveauer. “Det her er læringens dag. Vi er her ikke for at finde facit,” siger hun med et smil, “Vi er her for at lære og for at gøre de fluffy grønne begreber konkrete.” De fremmødte klapper – der er en blanding af entusiasme og forventning i lokalet. GIW er ikke bare et klassisk event, det er lige så meget et læringsunivers, hvor grøn omstilling og bæredygtighed bliver til mere end abstrakte begreber. Og for elever og studerende er der en overflod af læring - på den sjove måde.

Fremtidens fødevarer: Unge under uddannelse viser vejen12.9.2024 10:31:28 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan arbejder fremtidens ernæringsprofessionelle for en grønnere og sundere verden? I følge Kost- og Ernæringsforbundet kommer der til at mangle 3.700 ernæringsassistenter i 2034, hvilket svarer til, at omkring hver tredje stilling ikke kan besættes. Men hvad laver en ernæringsassistent og hvordan går bæredygtighed og innovation hånd i hånd med uddannelsen? Det får vi blandt andet svar på, når ernæringsassistentelever fra Nordic Food College, Uddannelsescenter Holstebro og projektet Growing Food(ies) inviterer til oplæg og aktiviteter under Green Innovation Week torsdag d. 26. september 2024 i Skive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye