Læger i akutklinikker tager telefoner for Akuttelefonen 1813
Som et forsøg vil de læger, der arbejder i lægevagten i Helsingør og Frederikssund, blive knyttet til Akuttelefonen 1813 i Region Hovedstadens Akutberedskab

Fra 4. november og tre måneder frem vil læger i akutklinikkerne i Helsingør og Frederikssund give Akutberedskabet en hjælpende hånd og tage telefoner for Akuttelefonen 1813, hvis der ikke er patienter i venteværelset.
”Vi vil gerne bevare de mindre akutklinikker tæt på borgerne, men vi skal selvfølgelig også bruge ressourcerne fornuftigt. Derfor giver det rigtig god mening, at lægerne kan hjælpe med at tage telefoner, når venteværelset på akutklinikken er tomt, og der i perioder er spidsbelastninger på 1813. Det vigtige for mig er, at borgerne stadig kan blive tilset på akutklinikkerne,” siger formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt (C).
Fortsat åbne akutklinikker
Forsøget ændrer ikke på åbningstiderne i akutklinikkerne.
”Borgerne vil fortsat have mulighed for at blive visiteret til fysisk konsultation i Frederikssund og Helsingør, så de vil ikke opleve en ændring, men vi får mulighed for at teste, om vi bruger lægernes tid fornuftigt i de perioder i akutklinikkerne, hvor der er meget få patienter. Vi er som sundhedsvæsen nødt til at kigge på, hvordan vi bruger ressourcerne bedst muligt,” siger vicedirektør på Nordsjællands Hospital Thomas Houe.
De nuværende lægevagtordninger i Sundhedshuset i Helsingør og på hospitalet i Frederikssund tager imod borgere i lokalområdet, der bliver henvist fra Akuttelefonen 1813. I prøveperioden vil de 40 læger, som er tilknyttet akutklinikkerne, være udlånt til Akutberedskabet.
Cheflæge i Akutberedskabet Kim Arvid Nielsen ser frem til samarbejdet med lægerne.
”Jeg har en forventning om, at ordningen både vil være til glæde for borgerne og medarbejderne på Akuttelefonen, der får nogle stærke lægefaglige kompetencer med på holdet. Vi evaluerer det i starten af det nye år, hvor vi ser på kvalitet, økonomi og organisering,” siger cheflæge i Akutberedskabet Kim Arvid Nielsen.
Herefter vil Region Hovedstaden beslutte, hvad organiseringen fremover skal være.
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum