Andreas Mogensen og Klimatorium giver unge fra hele verden en stemme til Ungeklimamøde ’Global Youth Climate Summit’

Del

D. 7. november afholder Klimatorium Global Youth Climate Summit for tredje år i træk. Ungeklimamødet er et vigtigt delelement af Klimatoriums årlige klimamøder, og i år kan man blandt andre møde ESA-astronaut Andreas Mogensen.

Et af Ungeklimamødets klare formål er at være med til at mindske klimaangst blandt børn og unge. Ved at vise de unge, at deres indsats og handlinger gør en forskel, er ambitionen at omvende deres bekymringer – til håb.

“Ved at give de unge en platform til at deltage aktivt i klimadebatten, ønsker vi at inspirere dem til at se muligheder og forme fremtidens løsninger,” udtaler Lars Holmegaard, direktør for Klimatorium. 

“Desuden kan de ofte se noget som vi ikke kan – og det skal vi have med i klimadebatten,” tilføjer Lars Holmegaard.

”Til Ungeklimamødet bringer vi unge fra hele verden sammen og hylder deres stemme,” fortæller Sarah Lund, bæredygtighedschef for Klimatorium og European Climate Pact Ambassadør.

”Vi mener, at det er helt essentielt at inddrage ungdommen i klimadebatten, så vi husker at tænke langsigtet og udvikle løsninger, der matcher den næste generations drømme. Dem, der skal leve med konsekvenserne i et forandret klima,” tilføjer Sarah Lund.

Klimatorium er en del af European Climate Pact, der har som mål at hjælpe EU med at nå målsætningen om at blive klimaneutral i 2050. Gennem samarbejdet får deltagerne til Ungeklimamødet mulighed for at udveksle tanker og idéer med andre unge fra hele verden.

Om det globale fokus fortæller Sarah Lund videre:

”Vi mærker klimaforandringerne forskelligt, afhængigt af, hvor i verden vi bor. Ved at skabe sammenhold på tværs af kloden giver vi unge et fællesskab og en bedre forståelse af, hvordan klimaet ændrer sig. Med det globale perspektiv bliver det også tydeligt, at vi er én planet med i bund og grund ét folk som er nødt til at arbejde sammen om de globale udfordringer, vi står overfor.”

Dette års hovedtema til Ungeklimamødet er vand, og de unge deltagere bliver opfordret til at reflektere over vandets afgørende betydning.

”Vand er essentielt for livet – ved at reflektere og dele erfaringer med hinanden, håber vi at øge bevidstheden om denne uundværlige ressource,” fortæller Sarah Lund om valget bag årets tema.

ESA-astronaut Andreas Mogensen kickstarter træbrik-kampagne

Dagens program byder på en række spændende aktiviteter, workshops og taler, der engagerer ungdommen i klimadebatten. Gennem emner som vådområders betydning for vandforsyning og innovative løsninger til bæredygtig regnvandshåndtering i byer, giver workshopsene indsigt i vandets afgørende betydning.

I år gæster danske ESA-astronaut Andreas Mogensen og deler sine refleksioner over planeten, som han observerede under sine næsten syv måneder på Den Internationale Rumstation.

”Jorden er ikke 195 lande, men én planet, vi alle deler,” lyder ét af budskaberne fra Andreas Mogensen, der til Ungeklimamødet holder tale og efterfølgende besvarer spørgsmål fra de unge deltagere.

Ungeklimamødet bliver også dagen, hvor Klimatoriums træbrik-kampagne sættes i gang! Kampagnen er et led i Projekt TREASURE, der har til formål at reducere mængden af makroplast i Nordsøen.

Træbrik-kampagnen forløber sig mellem d. 7. - 14. november, hvor 10.000 træbrikker sendes ud for at indsamle viden om, hvordan makroplast bevæger sig fra land til Nordsøen. Hver træbrik har et unikt nummer indgraveret, samt en opfordring om at den, der finder brikken, registrerer den på Klimatoriums hjemmeside.

Andreas Mogensen smider første brik i havet til Ungeklimamødet, hvorefter 300 folkeskoleelever og de 200 gymnasieelever som deltager fysisk i årets Global Youth Climate Summit hver smider en brik.  Folkeskoleeleverne deltager ikke i Ungeklimamødet, men kun i træ-brikskampagnen. Alle er desuden velkomne til at møde op og overvære denne del af eventet og se Andreas Mogensen, som dog ikke giver autografer eller holder tale.

Kontakter

Billeder

Andreas Mogensen
Andreas Mogensen
Bill Stafford Andreas Mogensen
Download

Om Klimatorium

Klimatorium er Danmarks internationale klimacenter placeret på vestkysten. Mission er, gennem samarbejde mellem private og offentlige virksomheder, viden institutioner og civilsamfundet, at udvikle nye løsninger på aktuelle og fremtidige udfordringer. Klimatorium er en del af European Climate Pact – et initiativ fra EU-kommissionen, der skaber netværk og rum for vidensdeling og idéskabelse inden for alt, der vedrører klimapåvirkningen.

Om European Climate Pact

Climate Pact er et initiativ fra EU-kommissionen, der skaber netværk og rum for vidensdeling og idéskabelse inden for alt, der vedrører klimapåvirkningen. Climate Pact blev stiftet som en del af European Green Deal og har som mål at hjælpe EU med at nå målsætningen om at blive klimaneutral i 2050.

Følg pressemeddelelser fra European Climate Pact

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra European Climate Pact

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye